Mindenkinek lehessen annyi gyereke,
amennyit szeretne!
EN

Megjelent a Nagyszülő-füzetünk


haromkiralyfi.hu / 2017.09.27.


Ajánlás a Nagyszülő-füzethez

A családi nevelés, a szülői szerepek hétköznapi sajátosságait, azok buktatóit korábban már sikerrel feldolgozó szerzőpáros egy újabb füzettel ajándékozta meg olvasóit: milyen a nagyszülők helye, szerepe a családban, mik a fő erősségei a nagyszülő-unoka kapcsolatnak, s hol adódhatnak a három generáció összefonódásában olyan pontok, amelyek alkalmanként feszültségekhez vezetnek.

A nagyszülők fontosságát, az unokák nevelésében betöltött szerepüket ritkán taglalják – mintha ők csupán a család periférikus helyén lennének. A jóságos, háttérben maradó nagyszülő képétől a zárkózott, akár izolált, visszahúzódó nagyszülőkig mindenféle változat megtalálható a sztereotípiák között.

Abban, hogy a legidősebb generáció harmonikusan illeszkedjen a családba, jó kapcsolatnak kell lennie a szülők és nagyszülők között, így szabadulhat fel sok segítő erő. Az unokák fejlődése árnyaltabb, sokszínűbb lesz, ha nagyszüleiktől is tanulhatnak életbeli dolgokat.

A füzet célja nemes, megjelenése valóban hiányt pótol. Segítséget nyújt abban, hogy megálljunk egy kicsit, elgondolkodjunk azon: a generációk egymásba kapcsolódása hogyan lehetne oldott és derűs, hogyan szolgálhatná azt a szép célt, hogy az élet tovább haladjon a gyermekek/unokák révén. Mindenkinek melegen ajánlom: az aktív szülőknek és nagyszülőknek, s a leendőknek is.

Túry Ferenc
egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem
Magatartástudományi Intézet

Budapest, 2017. augusztus 16.

A Nagyszülő-füzet letöltése:

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktualitásaink

Még több

Interaktív

Index

Névmutató a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sokoldalú tevékenységéről

0-9ABCCsDEFGGyHIJKLMNNyOÖPRSSzTUÜVZ

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!