Célunk, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek.
Szeretnék hírlevelet kapni
e-mail:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
“VÁNDORBÖLCSŐ ÚTRA KEL”


A Mozgalom alapításának öt éves évfordulója alkalmából az Ágymester Manufaktúra által felajánlott 5 új vándorbölcsőt. Egyet-egyet eljuttatunk azon közösségekhez, akik a legjobb pályázatot adják be.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatot hirdet együttműködő közösségek, civil szervezetek számára.
Jelen pályázatunk célja, hogy segítsük helyi közösségek alakulását, ill. összefogását annak érdekében, hogy az öt parlamenti párt által aláírt nyilatkozatunk szellemében (http://www.haromkiralyfi.hu/otparti-nyilatkozat) támogassuk a családokat, a fiatalokat a gyermek vállalás terén, ill. ezzel összefüggő kérdésekben.
A palyazat@haromkiralyfi.hu email címen lehet regisztrálni!

Azok jelentkezését várjuk a pályázatra, akik szeretnének együttműködni a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal, hogy megszülessenek a kívánt tervezett gyermekek.
A magyar társadalom jövője a családok egészséges működésétől függ. Minden lehetséges eszközzel arra törekszünk, hogy a szülők és gyermekek a lehető legoptimálisabb keretek között éljenek, így valóra váljon a mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek.
A Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom folytatja a korábban megkezdett projekteket, önkénteseink segítségével különböző akciókat, konferenciákat szervezünk, hogy a gyermekbarát szemléletet segítsük, bátorítsuk a fiatalokat a családalapításra.
Közösségek jelentkezését várjuk a pályázatra, akik együttműködnek azért a célért, hogy megszülessenek a kívánt tervezett gyermekek, vállalják, hogy tesznek azért szűkebb és tágabb környezetükben, hogy a családalapítás egyre elismertebb legyen, mind a társadalom, mind az egyes ember értékelje azt a döntést, teljesítményt, ami a gyermekvállalással együtt jár.

Pályázat részletes ismertetése

Alapításunk öt éves évfordulójára az Ágymester Manufaktúra felajánlott 5 új vándorbölcsőt.
Ezekből egyet-egyet eljuttatunk azon közösségekhez, akik a legjobb pályázatot adják be.

A közösség arra a célra kapja meg a bölcsőt, hogy azt saját környezetében -a nyilvánosságot is felhasználva- azon családokhoz eljuttassa, ahol gyermek születik, és ezzel a gyermek- és családbarát szemlélet erősíti.
Az öt parlamenti párt által tavaly aláírt nyilatkozatunkkal összhangban helyi közösségek, Önkormányzatok is tegyenek a fiatalok és a gyermek vállalásanak támogatásáért.

Erre jó lehetőség egy-egy Vándorbölcső sorsolással felhívni a figyelmet a család és gyermek szépségére, jelentőségére. A bölcső benne az újszülöttel nagyon szép szimbólum.

Várjuk azok jelentkezését, akik együttműködnek velünk  a fenti célok érdekében, megszervezik rendszeresen  a vándorbölcső sorsolást és annak a kommunikációját.
Emellett egyéb módon is együttműködünk minden színvonalas pályázatot benyújtó közösséggel, pl. előadásokat szervezünk és lehetőségünk szerint támogatást, tanácsadást biztosítunk, hogy a környezetükben együtt elősegíthessük a gyermek vállalási kedv javulását.

A vándorbölcsőt ezen feltételeket tartalmazó együttműködési megállapodás keretében kapja meg az öt legjobb pályázatot benyújtó szervezet, közösség.
Előnyben részesülnek azok, akik több civil szervezet, vagy egyéb közösség (pl. egyházi) összefogásával adják be a pályázatot, ill. bírják a helyi önkormányzat támogatását.

Célunk az is, hogy az önkormányzatokkal együttműködve minél aktívabb helyi kezdeményezések, csoportok alakuljanak. Kérjük csatolják a pályázathoz az ilyen együttműködési nyilatkozato(ka)t akár önkormányzattal, akár más szervezettel kötötték.
Vándorbölcső biztosításánál szintén előny ha olyan családbarát szervezet jelentkezik, ahol fórumot tudnak biztosítani a kisgyerekes családok számára a várandóság, a szülés, csecsemőgondozás és gyermeknevelés témájú kérdések feltevéseihez és megválaszolásához, és elősegítik a kölcsönös segítésen alapuló kapcsolatok támogatását. Azt is értékeljük ha ehhez reális terveket csatolnak, amihez szintén tervezünk támogatást biztosítani.
Az ország minden részéből várjuk a pályázatokat, olyan közösségeket szeretnénk támogatni, akik aktívan akarnak és tudnak tenni a családbarát szemlélet erősítése érdekében.

Pályázók köre:
Az együttműködni kívánó szervezetek vagy közösségek pályázhatnak, akik vállalják, hogy az elnyert vándorbölcsőt a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom hagyományaihoz híven - meghirdetéssel, sorsolással - újszülöttek családjaihoz eljuttatják.
Egyéb programjaikkal hozzájárulnak, hogy a „kívánt gyermekek megszülessenek”, segítik a gyermeket várókat, a fiatalokat, az ifjú házasokat és a gyermekbarát szemléletet terjesztik.
Újonnan alakuló szervezetek vagy közösségek pályázatát is szívesen fogadjuk.

Beküldési határidő: 2015. január 31.
Eredményhirdetés: 2015. február 12. (ünnepélyes keretek között)

Pályázat beküldése:
A Pályázati űrlap kitöltésével lehetséges.
Az Űrlapot megküldjük ha jelentkezik, ill. kéri ennek megküldését a 
palyazat@haromkiralyfi.hu
email címre elküldött regisztrációval.
Itt még csak egy email címet és egy nevet kérünk megadni - lehetőleg január 12-ig.

Bárki jelentkezhet; egy szervezet kapcsolattartója, vagy egy magánszemély, aki akár egy most formálódó közösség részére igényli a Pályázati űrlapot.
A Pályázati űrlap tartalmaz egy rövid adatlapot, bemutatkozást és egy szintén rövid (egy A4-es oldal) pályázati leírást, amely alapján a zsűri el tudja dönteni, hol lesz a legjobb helyen az Ágymester Manufaktúra által felajánlott öt Vándorbölcső.

Érdemes minél hamarabb regisztrálni!
> palyazat@haromkiralyfi.hu email címen.

Várjuk szeretettel minden érdeklődő jelentkezését!

íme a BÖLCSŐ:

CSALÁDBARÁT HELYEK
Családbarát helyek
Ha társra vágysz, családot szeretnél alapítani,
JELENTKEZZ A TÁRSKERESŐ programunkra: parkereso@haromkiralyfi.hu
További információk: http://www.facebook.com
/haromkiralyfi