Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

"Az Év Családbarát Vállalata 2017" - Pályázat


haromkiralyfi.hu / 2017.04.26.


Pályázati felhívás:
 

Legyen az Ön vállalata Az Év Családbarát Vállalata 2017 díj nyertese, a Családbarát Vállalat 2017 cím birtokosa!
 

Kopp Mária professzor asszony által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek, a fiatalok a karrier mellett a családdal kapcsolatos álmaikat is megvalósíthassák.

A gyermekvállalás szempontjából meghatározó a munka - magánélet egyensúlya és a családbarát szemlélet. Fontos eszköz a szemlélet terjedésében a pozitív példák minél nagyobb nyilvánossága.

A Mozgalom a rendelkezésére álló eszközeivel szeretné ösztönözni a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék.

Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira.

A kereslet felé billent a mérleg, a kínálat szűkül, munkaerőhiány van. Az új belépő generációk megszerzéséhez és motiválásához teljesen új eszközök és új vezetői szemlélet kell.
Az ember arcú és családbarát vállalati kultúra, a felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetői (mentori) szemlélet, a rugalmas munkaszervezés alapvetésekké válnak a ma és a holnap munkaerő piacán.
A Mozgalom ma már kap olyan megkereséseket, hogy ismerős-e adott vállalat családbarát körökben, mert ez feltétele egy állás ajánlat elfogadásának.

Célunk az „Év Családbarát Vállalata” Díj és a Családbarát Vállalat cím adományozásával, hogy a vállalatok családbarát szemléletének elismerésén keresztül értéket teremtsünk. A Mozgalom a Díjakat olyan cégek számára adományozza, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg: kis-, közepes-, és nagyvállalatok számára.
A regisztráló cégek részére 48 órán belül eljuttatjuk a pályázat részletes feltételeit.

REGISZTRÁCIÓ: FOLYAMATOS - BALANSZ@HAROMKIRALYFI.HU

PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJE:  2017. SZEPTEMBER 18. 

PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSE: ELEKTRONIKUS FORMÁBAN, BALANSZ@HAROMKIRALYFI.HU E-MAIL CÍMRE.

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2017. NOVEMBER 14.-ÉN A CSALÁDBARÁT VÁLLALAT GÁLA 2017 KERETÉBEN

A gálán a díjazottak számára lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra, és arra, hogy a nagyközönséggel megismertethessék jó gyakorlataikat, eredményeiket.

Pályázatok elbírálásáról:

A beérkező pályázatokat egy szakmai zsűri bírálja el.

A kategória győztesek mellett a szakmai zsűri előterjesztése alapján az újszerű ötleteket, egyedi megoldásokat is értékeljük.

A zsűrizés szempontjai:

  • A szervezet aktívan foglalkozik azzal, hogy ember- és családbarát kultúrát alakítson ki, odafigyel kisgyermekes munkavállalóira;

  • elkötelezett abban, hogy innovatív módon fejlessze családbarát működését, figyelemmel van a környező trendekre;

  • saját szektorában példaértékű;

  • a szervezeti kultúrának része a munka-magánélet egyensúly fenntarthatósága, amennyiben erre lehetőség van, él az atipikus vagy rugalmasabb munkaszervezési formákkal;

  • a szervezet vezetése interakcióban, kölcsönös információcserében van a munkatársakkal, az innovációkat a lehetőségek mellett az igényekhez igazítja.

A jelenlegi helyzet megismerése mellett azt a folyamatot is értékeljük, mely során a szervezet családbarát vállalati kultúrája fejlődik. A meghozott és a tervezett intézkedések reagálnak a munkatársak jelzéseire, visszajelzéseire, a vállalat lehetőségei szerint támogatja a családokat és a gyermekvállalást.

Az értékelést a kérdésekre adott válaszok alapján végezzük az űrlapon megadott súlyozás szerint.

A pályázó a pályázaton való részvételi szándékának jelzésével elfogadja a jelen pályázati feltételeket. A rendelkezésre bocsátott vállalati adatokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a zsűri tagjai bizalmasan kezelik, harmadik személynek nem adják át.

A kisfilmekre, fotókra vonatkozó kitételek:

Az e-mailben megküldött fotók és a feltöltött kisvideók szerzői joga a pályázóé.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a pályázat benyújtásával felhasználási jogot szerez a kisvideók és fotók változatlan formában történő bemutatására a pályázat eredmény hirdetésekor vagy más esetben, ami a tevékenységéhez kapcsolódik. A pályázó vállalja, hogy szerzői joggal védett tartalmat kizárólag jogszerűen használja fel.

NYERTESEINK 2013-2016 között:

Családbarát Címet kaptak 2016-ban:

Balansz Partnerségi Program:

A pályázó vállalatok számára biztosítjuk a részvételt a "Balansz" Partnerségi Programunkban, melynek élő közössége a fejlődés, fejlesztés lehetőségét kínálja a résztvevőknek.

Konferenciákon, workshopokon, tréningeken való részvételi lehetőséggel, tanácsadással és más formában támogatjuk a vállalatokat: információt nyújtunk, konkrét módszereket, működéseket mutatunk be, költséghatékony intézkedésekkel ismertetjük meg a résztvevőket.

A “Balansz” Partnerségi Program együttműködő partnerei:

mtd Tanácsadói Közösség, ProLabora Kft., Karrier Műhely, Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom HR szakértői.

Mentor szervezeteink:

Bízunk abban, hogy az „Év Családbarát Vállalata 2017” díjjal is elősegítjük a vállalatok családbarát szemléletének erősödését, végső soron a kívánt gyermekek megszületését.

Budapest, 2017. április 26.

Sajtómegjelenések:

piacesprofit.hu
hrportal.hu
hirado.hu
csalad.hu
Kossuth Rádió 180 perc
TV2 Mokka
haromkiralyfi.hu/sajtomegjeleneseink

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!