Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Az Év Családbarát Vállalata 2017 díjazottjai


haromkiralyfi.hu / 2017.11.14.


Idén is kiosztották az Év Családbarát Vállalata-díjat

Celanese, Metlife és PC Trade Systems a díjazottak között

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom immár ötödik alkalommal díjazta az Év Családbarát Vállalatait. A már hagyománynak számító gálán idén is kis-, közepes,- és nagyvállalatokat díjaztak. A fődíjak mellett Családbarát Vállalat címet és különdíjakat is kaptak a pályázó cégek.

A Budapest Music Centerben megrendezett gálán köszöntötte a vendégeket Skrabski Fruzsina, a Mozgalom elnöke, majd köszöntőt mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.  Kihangsúlyozta, hogy a munkavállalás az egyén és a közösség életminősége szempontjából is kiemelendő és bejelentette, hogy december elejétől megkezdi működését a Kopp Mária nevével fémjelzett KINCS (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért).

A felszólalók között volt őexc. Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is, aki a technológiai  forradalom nyújtotta lehetőségeket kiemelve beszélt az Egyesült Királyság legjobb gyakorlatáról: kiemelte azokat a szabályokat, melyek az elmúlt években lehetővé tették, hogy a munkáltatók biztosítsák alkalmazottaik számára a munka és magánélet közti egyensúlyt.

A Mozgalom Mentorszervezetei közül a K&H Bank és a BT ROC képviselői is megosztották gondolataikat. Beke Lajos, a K&H vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a felelősségteljes gondolkodás a vállalatok számára kifejezetten fontos. Szabó Zoltán, a BT ROC ügyvezető igazgatója pedig kihangsúlyozta, hogy mentorszervezetként azon dolgoznak, hogy minél több vállalat követhesse példájukat és váljon családbaráttá.

Majd videón keresztül üzent a Gála jelenlévőinek: Csíkszentmihályi Mihály pszichológus professzor. Kiemelte, hogy a dolgozók igényeit figyelembe vevő munkáltatói hozzáállás nemcsak a munkavállalók életminőségét javítja, hanem a vállalat profitabilitását is növeli. A professzor jó kívánságait fejezte ki a Mozgalomnak.

Végezetül Novák Katalin, államtitkár asszony köszöntötte a díjazottakat és hangsúlyozta, hogy a Minisztérium továbbiakban is támogatja a családbarát civil kezdeményezéseket.

A zsűri a díjak odaítélésekor több szempontot is figyelembe vett: a cégeket nem statikusan, hanem lineáris fejlődése mentén vizsgálja. Nagyon lényeges elvárás a pályázó cégek felé, hogy mind szervezeti szinten, mind vezetési stratégiában megjelenjen az ember- és családbarát szemlélet, szervezeti kultúrájának része legyen a munka-magánélet egyensúly fenntarthatósága, és éljen az atipikus vagy rugalmasabb munkaszervezési formákkal. A cégvezetés felé elvárás, hogy folyamatos interakcióban álljon a munkatársakkal, valódi párbeszédre adjon lehetőséget és olyan változtatásokat foganatosítson, melyek a munkavállalók igényeit is figyelembe veszik. Vizsgálódás tárgyát képezi, hogy a szervezet elkötelezett-e abban, hogy innovatív módon fejlessze a családbarát működését, figyelembe véve a környező trendeket. A saját szektorában példaértékű, innovatív kezdeményezéseket a zsűri szinte minden esetben kiemeli és támogatja.


Családbarát vállalat címet nyertek:

Díjazottak 2017-ben:

Nagyvállalat kategória: Celanese Magyarország Kft.
A Celanese kismamákat támogató programjával emelkedett ki a pályázók közül. A várandós munkavállaló náluk minden információt és segítséget megkap a gyermekvárás időszakában, illetve a visszatérés előtt és alatt is. A dolgozókat ezentúl az irodában gyümölcsökkel, vitaminokkal és motivációs előadásokkal támogatják, hogy testben és lélekben is erősek tudjanak maradni, s ne csak a munkahelyükön, de otthon is helyt tudjanak állni.

Közepes vállalat kategória: Metlife Zrt.
A kismamák támogatására a MetLife is nagy hangsúly fektet. A cég a kismamáknak szóló programjával érdemelte ki az Év Családbarát Vállalata-díjat. A MetLife számos családbarát intézkedése közül érdemes kiemelni a Buddy programot, melyben az újszülött mellől visszatérő munkavállalók mellé támogató személyeket rendelnek a szervezetből.

Kisvállalat kategória: PC Trade Systems Kft.
A vállalat rácáfolt arra a tévhitre, hogy igazán hasznos családbarát intézkedéseket csak nagyvállalatok tudnak hozni. A munkavállalók 75%-a fiatal férfi, ezért a férfiak (apák) szempontjait is figyelembe veszik. A munka és magánélet összeghangolása férfi-szemszögből kerül feldolgozásra workshopokon, ahol olyan kérdésekről beszélgetnek közösen, mint a párkapcsolat tartóssága, családon belüli munkamegosztás, időhiány kezelése a családon belül, apaszerep – férfiszerep elvárások, jó apává válás. Mindezek a programok a munkavállalók közösséggé válását segítik, mélyítik a személyközi kapcsolatokat.

Különdíj: 
Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft
. a „Return to Work - Lendüljön Újra Munkába” programért.

Családbarát vállalat címet kaptak 2017-ben: 
BDO Magyarország, 
BPO Audit Tax, 
British Petrol – BP GBS Europe, 
Budapest Bank Zrt.,
Citibank
Diageo Kft., 
Egis Gyógyszergyár Zrt., 
Gallus Kft., 
HR Partner Consulting Kft., 
Lechner Nonprofit Kft., 
MAVIR Zrt., 
National Instruments – NI Hungary Kft., 
Profigram Kft., 
Prolan Zrt.,  
RICOH Hungary Kft., 
Salva Vita Alapítvány, 
SHS Kft., 
zent Kristóf Szakrendelő Közhasznú Nonprofit Kft., 
Új Ház Centrum SZ+C Stúdió Kft.

Videó különdíjat kapott:
Citibank

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!