Mindenkinek lehessen annyi gyereke,
amennyit szeretne!
EN

Világrekord kísérletre készülnek a debreceni családok!


haromkiralyfi.hu / 2018.03.07.


2018. március 7-én Debrecenben a Kölcsey Kávézóban az "Emeljünk magasba minél több gyereket!" elnevezésű családi program beharangozó sajtótájékoztatóját tartottuk.

A sajtóeseményen részt vett Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, Engler Ágnes, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom debreceni vezetője és Gábor-Tóth Ildikó, a Főnix Rendezvényszervező kulturális menedzsere.

"Debrecenben, már az Advent idején elkezdődött a Családok éve, mivel ebben az időszakban is a programok elsősorban a családokat szólították meg" - hangsúlyozta Széles Diána, Debrecen alpolgármestere. Hozzátette, hogy ez a rendezőelv azonban nemcsak erre az időszakra volt érvényes, hanem évről-évre törekszenek a város kulturális intézményei arra, hogy a debreceni családok kerüljenek a programok fókuszába. Így természetesen örömmel kapcsolódott Debrecen városa a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom március 11-i rendezvényéhez és a Kölcsey Központ az egyik kiemelt vidéki helyszíne lett az országos családi napnak.

Engler Ágnes, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom debreceni vezetője elmondta, hogy a szervezők azt szeretnék, ha minél több család eljönne és megmutatná, hogy milyen csodálatos dolog a gyermekvállalás. A programsorozatnak része egy világrekord kísérlet is, amelyen bárki részt vehet, ha előzetesen regisztrál a www.haromkiralyfi.hu oldalon. A felajánlások jóvoltából akár egy családi wellness hétvégét is lehet nyerni.

Vasárnap délelőtt 11 órakor az ország több pontján emelik fel a szülők kisgyermekeiket, amellyel egyrészt szeretnék beállítani az egyszerre felemelt gyerekek világrekordját, másrészt pedig ezzel az akcióval felhívni a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára. Bejelentette, hogy az esemény fővédnökei Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, valamint Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, családapa.

Gábor-Tóth Ildikó kulturális menedzser kiemelte, hogy már vasárnap kora délelőtt örömteli és színes programsorozat várja az érdeklődőket a Kölcsey Központban. Többek között 9.30-tól fellépnek az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház gólyalábasai, de lesz Ringató foglalkozás kisgyerekes családoknak és koncertet ad Eszter-lánc mesezenekar. A 11 órakor kezdődő rekordkísérlet után pedig Szemerey László Samy bűvészműsora szórakoztatja a fiatalokat és időseket egyaránt. A szervezők a rendezvény teljes ideje alatt a körfolyosón kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és különféle játékokkal várják a családokat. A belépés ingyenes.

Az esemény a Családok éve 2018 programsorozat keretében valósul meg.

További információ: http://www.haromkiralyfi.hu/

(Fotó: C. Kiss Ilona)

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktualitásaink

Még több

Interaktív

Index

Névmutató a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sokoldalú tevékenységéről

0-9ABCCsDEFGGyHIJKLMNNyOÖPRSSzTUÜVZ

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!