Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Gyerekek a magasban


haromkiralyfi.hu / 2019.05.12.


Megdőlt az egyszerre felemelt gyerekek tavalyi rekordja

Sikerült a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célkitűzése, az ország több mint húsz településén és három határon túli helyszínen az előzetes összesítések szerint több mint tízezer gyereket emeltek magasba szüleik, családtagjaik.

Az „Emeljünk magasba minél több gyereket” nevű, országszerte megrendezett családi napokon 11 órakor, közös visszaszámlálás után egyszerre emelkedtek magasba a gyerekek, egyes helyszínek körkapcsolással mutatkoztak be a központi rendezvényen, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Itt Szalóki Ági énekes és a Pannonia All Stars Orchestra szórakoztatta a résztvevőket. Vecsei H. Miklós műsorvezető pedig az Operaház gyerekkarával és a közönséggel együtt elénekelte a Mi vagyunk a Grund című dalt is.

A Kopp Mária által alapított mozgalom idén tíz éves, ennek méltó megünneplése volt a gyerekemelés, hiszen ezzel az országos rendezvénnyel is a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságára, és a gyermekek életünkben betöltött központi jelentőségére hívtuk fel a figyelmet.

A gyerekemelést helyi közösségek, civil szervezetek, önkormányzatok rendezték gyereknapok, majálisok, koncertek kíséretében. Az akció mindenhol más és más arculatot öltött, Hernádon vándorbölcsőt sorsoltak, Domaszéken babaruha börzét tartottak és gyerekrajz-kiállítást nyitottak, Dunaszerdahelyen „gólya hozza” ajándékdobozokat adtak át a fél évesnél fiatalabbaknak. Győrben bohócelőadás, Csobánkán családi piknik, Siklóson vásári komédia, Makón nagycsaládos-találkozó, Székesfehérváron játszótér-avatás, Miskolcon pedig babaszínház és zenés mesejáték volt. De a Legmókásabb Program címet a vajdasági Palics érdemelte ki, mert itt nemcsak hordozókendő-kötés-tanítás, hanem kismama-pocakfestés is volt. De a legtöbb helyszínen elmaradhatatlan volt a kézműveskedés, arcfestés és csillámtetoválás.

Az egyszerre felemelt gyerekek programban résztvevő települések listája:

Budapest (Margitsziget, Csepel, Rákosmente), Békéscsaba, Csobánka, Debrecen, Domaszék, Dunaföldvár, Eger, Győr, Hernád, Kecskemét, Makó, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Siklós, Szeged, Székesfehérvár, Tapolca, Tárnok, Vép, Veszprém, Zalaegerszeg. A határon túlról a vajdasági Palics, a felvidéki Dunaszerdahely és a székelyföldi Csíkszereda.

Mellékelt fotók: Beliczay László

További információ: www.facebook.com/haromkiralyfi
Sajtókapcsolat: Kuthi Áron
sajtófőnök, Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
+36 30 211 31 54 kuthi.aron@3kiralyfi.hu

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!