Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Családok Angyalai díjakat adott át 10. születésnapján a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom


haromkiralyfi.hu / 2019.09.19.


Díjátadó esttel, dokumentumfilm-premierrel ünnepelte egy évtizedes fennállását a Kopp Mária
által alapított szervezet

Megalapításának 10. évfordulóját ünnepelte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban. A születésnapi rendezvényen több mint 200-an vettek részt, köztük a szervezet országos hálózatának vezetői, önkéntesek és támogatók, a művészi világ hírességei, valamint cégvezetők. 

A díjat tíz évente adományozza a mozgalom, ezzel is kiemelve annak értékét, hangsúlyozva e különleges megtiszteltetést. A szervezet ezen kívül okleveleket adott át a szervezet egykori és jelenlegi munkatársainak, támogatóinak, jótevőinek. 

Az ünnepségen bemutatták Borsody István 52 perces dokumentumfilmjét, amelyben a mozgalom mellé állt meghatározó személyiségek mondják el személyes gondolataikat családalapításról, gyermeknevelésről, illetve az alapítvány ezt segítő munkájáról. A filmben többször is megszólal Kopp Mária, a mozgalom létrehozója, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Magatartástudományi Intézetének egykori igazgatóhelyettese, pszichiáter, akinek megállapítása  — "a magyar családok több gyermeket szeretnének, mint amennyi aztán megszületik"— a mozgalom jelmondata lett. A film megtekinthető szeptember 19-től a mozgalom honlapján: www.haromkiralyfi.hu. Külön köszönet a filmben használt MTVA archív felvételekért!

Az ünnepélyen a tízévente átadható Családok Angyalai (Angelus Familiarum) díjban részesült Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, Balog Zoltán volt emberierőforrás-miniszter, Böjte Csaba ferences szerzetes, Csehi Marianna, a Hungaropharma kommunikációs- és marketingvezetője, Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Lovasi András előadóművész, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Oberfrank Pál rendező, színművész, Odor Andrea országos vezető védőnő, Pál Ferenc katolikus pap, Révész Bálint, a K&H Bank HR-főosztályvezetője, Szabó Zoltán, a BT (British Telecommunications) ügyvezető igazgatója, Szűcs Édua grafikus valamint Dr. Velkey György orvos, a Bethesda Kórház igazgatója.

A 10 éves születésnapi bulin a Kiscsoport Zenekar lépett fel, amely bemutatta az erre az eseményre komponált új, szülinapi dalát is.

 

Kuthi Áron
sajtófőnök, Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
kuthi.aron@3kiralyfi.hu
+36 30 211 31 54

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!