Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
Naptár

Családbarát Egyetem

Prof. Dr. Kopp Mária kutatásai szerint a tervezett és a megszületett gyermekek száma közötti különbség a diplomával rendelkező nők köreiben a legmagasabb.

Többek között a tanulmányi idő meghosszabbodása, a szakmai életút megkezdése és kiépítése, a magánélet és karrier összeegyeztetésének nehézsége okozza ezt a különbséget. 

Párkapcsolati szabadegyetem

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom évek óta sikeresen rendezi meg a Párkapcsolati szabadegyetem kurzust a Debreceni Egyetem hallgatói részére. A kurzus során a két szervezet előadói párkapcsolattal, nemi szerepekkel, családi élettel kapcsolatos előadásokat tartanak, valamint a DEMEK munkatársai kommunikációs tréning során segítik a kommunikációs képességük fejlődését. 

A kurzus szabadon választható tantárgyként a 14 kar bármely hallgatója felveheti.


Dr. Engler Ágnes
egyetemi adjunktus
Családbarát felsőoktatás munkacsoport-vezető
Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

 


Berényi András
pár-és családterapeuta,
a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és
Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) vezetője

Az elmúlt időszak néhány félévének programja és az előadók »

Események

2018. október 18-án, a Mozgalom a családok megszületéséért konferencián jelentették be, hogy három felsőoktatási intézmény – a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és az Óbudai Egyetem – csatlakozik a mozgalom Családbarát egyetem programjához. Az egyetemek vezetői, miután ismertették családbarát célkitűzéseiket, illetve programjaikat, a mozgalom elnökével, Skrabski Fruzsinával aláírták a csatlakozásról szóló dokumentumot.

Sajtómegjelenés: szegedma.hu


2017. október 24-én a Corvinus Egyetem is csatlakozott a Mozgalom által képviselt családbarát szemlélethez, ezért megállapodást írtunk alá, és Családbarát hely címet helyeztünk ki az egyetem baba‑mama szobájához.

Sajtólink: csaladhalo.hu


2016. december 14-én a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az országban először együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetemmel. A felsőoktatási intézmény részéről ez volt az első egyetemi szintű megállapodás, amelyet civil szervezettel kötöttek. Az aláírás megerősítette a hosszú ideje jól működő kapcsolatot az egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjával, illetve előkészíti további oktatási, kutatási és gyakorlati területeken történő együttműködést a mozgalom és a Debreceni Egyetem között.

Sajtóhír a megállapodásról: hirek.unideb.hu/hu/hir/20161214_uj-babaszoba-csaladbarat-egyetemen

 

 A Debreceni Egyetemen átadásra került az új baba-mama szoba. Ebből az alkalomból a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát hely elismerő oklevelet adott át az egyetem vezetőségének.

Sajtólink: www.dehir.hu/debrecen/figyelnek-a-csaladokra-babaszobat-avattak-a-debreceni-egyetemen/2016/12/14/

 Kopp Mária és Skrabski Árpád Boldogságkeresés útjai című kötetének bemutatóját rendezték meg a Debreceni Egyetemen. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői voltak Skrabski Fruzsina, Engler Ágnes, Kovács Klára, Berényi András és Székely András.

Link: www.dehir.hu/kultura/interaktiv-beszelgetest-tartanak-az-egyetemen-a-parkapcsolatokrol/2016/12/14/

 

 

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!