Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Elindult a „Családbarát Kórház 2020” és „Családbarát Kórházi Osztály 2020” pályázat


haromkiralyfi.hu / 2019.11.15.


Pályázati felhívás:

A „Családbarát Kórház 2020” és „Családbarát Kórházi Osztály 2020” díj alapítói:

A Kopp Mária professzor asszony által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, az Év Családbarát Vállalata-díj alapítója, és a magyarországi kórházakat tömörítő Magyar Kórházszövetség célkitűzése, hogy a kórházi szférában már meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassa.

Célunk, hogy a családbarát szemlélet minél inkább elterjedjen, ezzel segítve a kórházi dolgozók jobb munka-magánélet egyensúlyát, nagyobb megbecsülését valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását.

A pályázat, a címek és díjak átadása arra is lehetőséget biztosít, hogy családbarát együttműködések megszületését támogathassuk a családbarát kórházak és családbarát vállalatok között.

     

A családbarát szemlélet napjainkra a humán erőforrás szempontjából sikeres és fenntartható intézmény egyik záloga. Segítheti a pályaválasztásnál és azt követően a fiatalok orientációját, feltétele a meglévő, jól képzett és gyakorlott munkatársak megtartásnak, testi-lelki egészsége megőrzésének.

A családbarát szemléletű szervezet a modern kor követelményeinek és a fiatal munkaerő elvárásainak megfelelő vezetési technikákat feltételez, ezért különösen fontos ezen szervezetek bemutatása, példaként állítása.

Mindezek mellett pedig ezek az intézmények harmonikusabb gyógyulási folyamatot biztosítanak a betegek és hozzátartozóik számára.

A pályázat elsősorban a családbarát szemlélet szervezetet, döntéseket, napi elétet átható voltát (beágyazottságát) vizsgálja, nem az anyagi ráfordításokat helyezi fókuszba.

Jelen pályázattal családbarát kórházi osztályok jó gyakorlatait kívánjuk kiemelni, de a cím hozzásegítheti az egész intézményt ahhoz, hogy Családbarát Kórház-díjban részesülhessen az alábbiak szerint:


1. CSALÁDBARÁT KÓRHÁZI OSZTÁLY 2020-cím:

A Családbarát Kórházi Osztály –cím pályázat 2018-ban első alkalommal került meghirdetésre, minden évben új pályázat indul.

A pályázatnak két része van:

az első fejezet a kórházi osztály, mint gyógyító-szolgáltató,

a második fejezet a kórházi osztály, mint munkahely család- és emberbarát működését vizsgálja

• A cím egy tábla, melyet az osztály folyosóján, várójában vagy egyéb jól látható helyen lehet kihelyezni.

- A tábla mellett egy matrica jár a címet nyert osztály részére

- A táblára és a matricára felkerülő felirat: „Családbarát Kórházi Osztály”, valamint az adományozás éve.

A címet elnyert kórházi osztályok használhatják a kapott logót, oklevelet kommunikációjukban levelezésükben, kitehetik váróikban, folyosókon...


2. CSALÁDBARÁT KÓRHÁZ 2020-díj /feltételek/ :

Összesen legalább három kórházi osztály családbarát minősítése adott évre vagy egy megelőző évre vonatkozóan.

Amennyiben valamelyik osztály minősítése régebbi két évnél, akkor egy beszámoló elkészítése szükséges az adott osztályon azóta történt változásokról. (BESZÁMOLÓ űrlap)

A zsűri a kórházi osztályok beadott pályázata alapján, az osztályok eredményeit elbíráló ülése alkalmával kiválasztja azokat a kórházakat, melyek jelölést kapnak adott évben Családbarát Kórház díj elnyerésére.

Ezen intézmények vezetői a jelölésről felvilágosítást kapnak és számukra a Családbarát Kórház intézményi pályázati űrlapot eljuttatjuk. A jelölt kórházak közül a pályázati űrlapok alapján a zsűri második ülése alkalmával kiválasztja adott évre azt a kórházat, amelyik elnyeri a Családbarát kórház díjat arra az évre.

• A díj B. Kopp Judit szobrából készített bronzöntvény.

- A díjjal együtt egy tábla és egy matrica jár a díjazott részére.

- A díjra, táblára és matricára felkerülő felirat: „Családbarát Kórház”, valamint az adományozás éve.


3. Mátrix szervezetek esetén a pályázat menete a következő:

Az szervezet a gyógyító-szolgáltató és munkahely fejezetek kérdéseit tartalmazó űrlap kitöltésével a Családbarát Egészségügyi Ellátó - Mátrix Szervezet -címre pályázhat.

Mivel klasszikus osztályokkal nem rendelkezik, a cím elnyerésével esélye nyílik adott év fődíjának („Családbarát Kórház”- fődíj) elnyerésére is.

A „Családbarát Kórházi Osztály 2020”, „Családbarát Egészségügyi Ellátó - Mátrix Szervezet 2020”-címeket és a „Családbarát Kórház” fődíjat a Magyar Kórházszövetség 2020-as konferenciáján adjuk át.

JELENTKEZÉS RÉSZLETEI:

A jelentkezési űrlap kitöltése és elküldése után minden szükséges űrlapot elektronikus úton eljuttatunk a regisztráló osztályok számára.

1. Családbarát Kórházi Osztály 2020 és mátrix intézmények pályázat beadási határidő:

2019.12.16.

A zsűri jelöli a Családbarát Kórház 2020 intézményi díjra érdemes kórházakat és kiértesíti a kórház igazgatókat Kiértesítés:

2020. január 20-24. között

2. Családbarát Kórház 2020 pályázat beadási határidő:

2020.02.24.

A „Családbarát Kórházi Osztály 2020” cím és „Családbarát Kórház 2020” díjak átadása a Magyar Kórházszövetség 2020 áprilisi konferenciáján történik.

Kérdés esetén írjanak a következő e-mail címre: balansz@haromkiralyfi.hu

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!