Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Gyakran kérdezték tőlünk

Hány embriót ültettessek be egyszerre?

A tudományos kutatások egyszerre csak 1 embrió beültetését javasolják az ikerterhességek kockázatának elkerülésére.

Mi az oka a férfi infertilitásának (meddőségének)

A férfi meddőséget előidézhetik hormonális problémák, ivarcsatorna-fertőzés, a spermiumok teljes vagy részleges hiánya, azok gyenge mozgása, vagy veleszületett fejlődési rendellenességek. Az életmód elsősorban az, amely a férfiak spermium állományát károsítja (pl. dohányzás).

Mikor érdemes szakemberhez fordulni a vágyott baba reményében?

A következő panaszok esetén ne késlekedjünk szakembert felkeresni:

Aggódik amiatt Ön, vagy a partnere, hogy késik a gyermekáldás?

Milyen más módszerek hatásosak? Napro, talpmasszázs, prana nadi, intimtorna, aviva torna, diéta.

http://genium-med.hu/naprotechnology-es-creighton-model/

A NaProTech feltett szándéka az eredeti, egészséges női szervezet visszaállítása akár műtéti, akár hormonális segítséggel, így lehetővé téve a szervezet számára a spontán fogantatás esélyét. Ez a viszonylag új módszer a diagnosztika és gyógyítás során a nőgyógyászat, a sebészet és az endokrinológia legmodernebb eszközeit ötvözi. A Creighton Modell, a természetes családtervezés alapja segíti a párokat a terhesség elérésében vagy elkerülésében attól függően milyen életszakaszban vannak.

A megtermékenyítés egyházilag elfogadott módja.

http://www.babatakarok.hu/node/38

A masszázs során a reflexológus különböző pontokra – a reflexzónákra – nyomást gyakorol. A zónákon keresztül ingerelhetőek vagy nyugtathatóak a különféle szervek. A megfelelő zónák masszírozásával nő az adott zónához rendelt szerved vérbősége, javul az anyagcseréje, keringése, fokozódik a méreganyagok kiválasztása. Ez utóbbi azért is fontos, mert a meddőség egyik gyakori oka a szervezet méreganyagokkal történő túltelítettsége, amely fokozottan jelentkezik az ivarsejtekben, és így gátolja a megtermékenyülést.

A masszázs szabályozza a hormontermelő mirigyeid működését is, így amennyiben babát szeretnél, hasznos alternatíva lehet az esetleges orvosi kezelések kiegészítésére.

http://www.prananadi.hu/

A pránanadi jelentése: abszolút energia csatorna, univerzális életerő csatorna.

A módszer eredete időszámításunk előtt kb. 6700 évre tehető, ekkor jelent meg a természetes gyógyítás az emberek között, ekkor tanították meg az emberiséget a növények, kőzetek, vizek gyógyító hatásaira. Ekkor tanulta meg az emberiség az energiák használatát, a szimbólumokkal való gyógyítást is.

A betegségek lelki eredetére fektetik a hangsúlyt: a módszer hidat alkot a test és a tudat kommunikációjában, mentális szinten is hat, melynek következménye, hogy a tudatunk által produkált betegségek gyógyulásnak indulnak.

https://intimtorna.hu/hu/miben-segit

A Kriston-módszer kapcsán ezekre úgy tekintünk, mint következményekre, amin változtatni tudunk. Az orvosi segítségen túl ne csupán kívülről várd a megoldást. Légy aktív résztvevője a termékenységi egészségednek. A petesejtek is küzdenek minden hónapban a célért. Ne engedd, hogy passzivitásba merülj! Olyan változások várnak, amiket magad tudsz csak meglépni, és a végén tiéd lesz a siker!

https://www.nogyogyaszatikozpont.hu/aviva-tornaval-a-meddoseg-ellen

Az Aviva torna tulajdonképpen egy gyakorlatsorozat. 18 alapgyakorlatot különböztetünk meg, de az egyén állapotától, céljaitól, a tünetektől, a nemtől, és a társbetegségektől függően más-más gyakorlatokat alkalmazhatunk. Az Aviva torna a medence körüli izmok, illetve a medencefenék izmainak megdolgoztatásával éri el a pozitív hatást. Alkalmazható még hormonális eredetű súlytöbblet esetén, vetélés után a fogamzóképesség visszaszerzésére és a szoptatási problémák leküzdésére is.

http://www.vital.hu/meddoseg-etrend

Az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Szakmai Kollégiumának éves találkozóján, New Orleansban nyilvánosságra hozott kutatás kimutatta, hogy azok közül a meddőségi kezelésben részesülő nők közül, akiknek a napi kalória-bevitelét legalább 25 százalékban a fehérje tette ki, 67 százalék sikerrel teherbe esett, míg azok közül, akik ennél kevesebb fehérjét fogyasztottak, csupán 32 százalék. Továbbá, akik a sok fehérje mellett viszonylag kevés szénhidrátot vettek magukhoz, vagyis a szénhidrát a kalóriabevitelük kevesebb, mint negyven százalékát tette ki, azoknál a teherbe esés aránya még magasabb, 80 százalék volt. a jelenség hátterében az állhat, hogy a sok fehérjét fogyasztó nők kevesebb üres kalóriát vesznek magukhoz mindenféle feldolgozott termékekből, melyek viszont többnyire tele vannak szénhidráttal, és azoknak a különféle hormonokra gyakorolt hatása a nők termékenységét is befolyásolhatja. A kutatást vezető dr. Jeffrey Russell ehhez hozzátette, hogy a fehérjebevitelnek nagy szerepe van abban, hogy milyen minőségű egy nő petesejtje, ami szintén sokat számít abban, hogy valaki milyen könnyen fogan meg, ugyanúgy, ahogy a férfi spermáját is befolyásolja az étrendje. A gyermeket tervező párok számára tehát a legjobb tanács, ha mindketten tudatosan táplálkoznak, mert így nő az esélyük arra, minél előbb karjukba vegyék gyermeküket.

https://dieta-meregtelenites-zsirbontas.hu/dieta/dieta-es-a-meddoseg

Meddőségnél kerülni kell a zsírban, finomított cukorban gazdag, de rostszegény ételeket. Helyette a változatos étrend javasolt, minél több idényjellegű zöldséggel és gyümölccsel, teljes kiőrlésű gabonákkal, sovány húsokkal, halakkal, olajos magvakkal, hidegen sajtolt növényi olajokkal. Fontos tudni, hogy a szénhidrátot nem kell száműzni az étlapról, csupán az összetett, úgynevezett „jó“ szénhidrátokat érdemes fogyasztani. A megfigyelések szerint a szélsőséges táplálkozási szokások, de még a vegán étrend is ronthat a teherbeesés esélyein. Nem szabad megfeledkezni a vitaminokról, nyomelemekről és ásványi anyagokról sem. Ezek megfelelő aránya és mennyisége mind az anya, mind a magzat számára nagyon fontosak.

Miért tiltja a katolikus egyház a lombikot?

A  katolikus egyház, a teljes egyház, azaz minden országban azért tiltja tagjai számára a lombik programokat, mert az beavatkozás Isten teremtő művébe. A katolikus tanok szerint az életet Isten adja, csak ő jogosult elvenni. Az euthanázia tilalma is ezt fejezi ki, ezzel van összhangban a lombik megtermékenyítés tiltása. A katolikusok hite szerint az egyetlen teremtő hatalom, az élet ura az Isten, az ember, mint teremtmény nem veheti magára ezt a szerepet. Az egyház támogat minden olyan orvosi beavatkozást, ami valamilyen gyógyító, helyreállító beavatkozás, mint pl. a hormonszint javítása, vagy a petevezeték átjárhatóságának biztosítása, azaz az egészség helyreállítása. Azt azonban, hogy az élet kezdetét, a fogantatást (a hímivarsejt és a petesejt találkozását) művi úton hozzák létre, nem természetes módon- tiltja.

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!