Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Láthatatlan munka napja

2016. április 5., Tranzit

Április első keddje a Láthatatlan munka napja. Ez az a munka, ami akkor látszik, ha nincs elvégezve! A láthatatlan munka, főleg az otthon, a család körül végzett tevékenységeket jelenti. Az otthon végzett munka értékére kívánjuk felhívni a figyelmet.

Ahhoz, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek, fontos elismerni azt a munkát, amit főleg a nők végeznek a családban. A háztartásban és a gyereknevelés során elvégzett fontos munka (pl. mosás, takarítás, főzés, gyereknevelés). Ezt a munkát meg kellene jobban becsülni, és értékelni, hiszen ha ezért bejárónőt, vagy bébiszittert fizetünk, akkor ez már forintosítható komoly tétel.

„Az elgondolás, hogy elismerjék azt az értékes és pótolhatatlan munkát, amelyet elsősorban a nők, az édesanyák, de mellettük számos férfi és apa is végez a gyermekek, idős, beteg vagy fogyatékossággal élő családtagok gondozásában, továbbá önkéntesként civil szervezetekben, helyi közösségekben, Kanadából indult útjára, s több európai uniós tagországban is gyökeret vert.

Egy felmérés szerint az ilyen munka becsült értéke eléri az uniós GDP legalább egyharmadát, jelentős mértékben járul hozzá a gazdaság fenntartásához, a munkaerő megújulásához, a fiatalok felneveléséhez, erősíti a generációk közötti együttműködést és szolidaritást, tehermentesíti az állami intézményrendszert.”

Várunk szeretettel minden érdeklődőt egy jó hangulatú kávézásra, teázásra, április 5-én f10-12h között. 
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja eseményt szervez a „Láthatatlan munka” napján.
A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: 
készítsen „előtte-utána” fotót valamely láthatatlan tevékenységéről, nyissa meg az eseményt a FICSAK vagy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom facebook oldalán és töltse fel a képet! 
Tegyük mindenki számára jól láthatóvá hétköznapi erőfeszítéseinket!
Tudjuk, hogy a hétköznapokban önmagukra jut a legkevesebb idejük, ezért rendezvényünkre meghívtuk Kriston Andreát, aki az intim egészség megőrzésének, védelmének fontosságáról fog egy garantáltan jó hangulatú előadást tartani.

Program:

  • 10:00 - 10:15 Köszöntő - Király Nóra (alapító, FICSAK)

  • 10:15 - 10:45 Beszélgetés a láthatatlan munkáról  - Léder László (pszichológus, az Apa-füzet szerzője) és Ujvári Enikő (a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz munkacsoportjának vezetője)

  • 11:00- 12:00 Kriston Andrea Intim egészségvédő előadása

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!