Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.

Sajtómegjelenéseink

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom: Interneten


Online     TV     Rádió     Kopp Mária-interjúk     Közlemények     Blog


2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012


Archív: 2016. januártól - decemberig

Mi odafigyelünk rád, mint egy család tagjára – Novák Katalin a Mandiner.családnak

csalad.mandiner.hu, 2016. december 28.

"A női és férfi szerepek, a munka és magánélet egyensúlyának kérdése az év elején hangsúlyosan jelen volt a magyar közbeszédben, és bár a hangsúly és stílus némileg változott, a téma nem tűnt el onnan, ahogy a családpolitikában is mindvégig jelen volt/van."


Így tevékenykedtek a családszervezetek 2016-ban

csaladhalo.hu, 2016. december 27.

"Egy év – sok-sok családot érintő intézkedés, rendezvény, program, kezdeményezés. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a CitizenGo és a Három Királyfi, Három Királylány háza táján történt eseményekből szemezgettünk."

 


Szó szerint belehalunk a magányba

mno.hu, 2016. december 26.

"A gyermek vállalása és felelős felnevelése a legfontosabb befektetés a jövőbe. Napjainkban azok teszik a legnagyobb szolgálatot az emberiségnek, akik a család intézményének a védelméért fáradoznak – írja Kopp Mária és Skrabski Árpád a Boldogságkeresés útjai – Az érett személyiségtől a kiegyensúlyozott párkapcsolatig című könyvében, amely korábbi kötetük javított és bővített kiadásaként jelent meg."


Angyalváró | Beszámoló

palferikaritasz.hu, 2016. december 21.

"Péntek kora hajnalban gyűltünk össze, hogy elinduljunk együtt a hosszú hétvégére és egy kis örömöt vihessünk, oda ahova kell. A buszunk vitte el a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, Pálferi Karitász és a Magyar Cserkészszövetség közösen összegyűjtött ajándékait a Böjte Csaba által vezetett otthonokba."


Vadonatúj babaszobát avattak a campuson

haon.hu, 2016. december 15.

"Debrecen – A családbarát szemlélet erősítése a célja annak a megállapodásnak, melyet az ország oktatási intézményei közül elsőként a Debreceni Egyetemmel kötött a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány. A szerdai aláírást követően új, minden igényt kielégítő baba-mama szobát is avattak az egyetem főépületében."


Új babaszoba a családbarát egyetemen

unideb.hu, 2016. december 14.

"Tágasabb, jobban megközelíthető helyre, a Főépület földszintjére költözött a baba-mama szoba. Az avatás kapcsán az egyetem együttműködési megállapodást kötött a Három Királyfi Három Királylány Alapítvánnyal."

 


Figyelnek a családokra: babaszobát avattak a Debreceni Egyetemen

dehir.hu, 2016. december 14.

"Bartha Elek rektorhelyettes a szerdai átadón kiemelte: a Debreceni Egyetem nemcsak a város, hanem a térség legnagyobb munkáltatója, és mint ilyen, nagy figyelmet szentel a dolgozók és a hallgatók közérzetének javítására."

 


A boldogságkeresés útjaival találkozhatnak a debreceni egyetemisták

dehir.hu, 2016. december 14.

"A boldogságkeresés útjai címen mutatják be Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád szociológus közös kötetét városunkban. Bár ők sajnos már nincsenek közöttünk, gyermekeik, Luca és Fruzsina felelevenítették szellemi örökségüket és könyvüket is új köntösbe bújtatták."


Hol a boldogság mostanában? – A boldogságkeresés útjai

csaladhalo.hu, 2016. december 14.

"Kopp Mária és Skrabski Árpád gyermekei, Skrabski Fruzsina és Luca egy új, bővített kiadásban tették közzé a szüleik jól bevált útmutatásait, amivel segítenek az érett személyiség kialakulásától elkezdve, a harmonikus párkapcsolaton át egészen a családalapításig."


A legjobb közösségek mindig a komoly munkák mentén születnek – Keresztes Ilona a Mandiner.családnak

csalad.mandiner.hu, 2016. december 12.

"Keresztes Ilona négy évvel ezelőtt hozott létre egy csapatot, amelyből mostanra közösség alakult. Ők a Fiatalok az Élet Szolgálatában (FÉSZ) közösség. Diákokat hívott meg, hogy segítsenek a nehéz helyzetben lévő kismamákért végzett munkában."


Ajándékokat gyűjt a Három királyfi mozgalom

inforadio.hu, 2016. december 7.

"A Böjte Csaba ferences szerzetes dévai gyermekotthonában nevelkedő fiatalok számára gyűjt karácsonyi ajándékokat a Három királyfi, három királylány mozgalom."


 


Átadtuk a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárán összegyűlt másfél millió forintot

csalad.mandiner.hu, 2016. december 2.

"Másfél millió forint gyűlt össze a családszervezetek első közös adventi jótékonysági vásárán. A leukémiás és daganatos gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítványnak szánt adományt pénteken adtuk át a Barabás Villában."


Szavazzanak családbarát médiára!

ujnemzedek.hu, 2016. december 2.

"Egész decemberben lehet szavazni a Családbarát Médiáért-díj 2016 Közönségdíjasára. A szavazók közül egy szerencsés a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom felajánlását, egy családi vacsorát nyer egy családbarát étterembe."

 


Adománygyűjtés Böjte Csaba gyermekei számára

csalad.mandiner.hu, 2016. december 2.

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, a Magyar Cserkészszövetség és a Pálferi Karitász cipősdoboz-ajándékokat gyűjtenek Böjte Csaba gyermekei számára. Az ajándékokat személyesen adják át a karácsony előtti Angyalváró ünnepségen."

 


A család, mint a gazdaság hajtóereje

ecoportmagazin.hu, 2016. december 1.

"A családbarát munkahely minősítés ma már nem csak egy jól csengő címke: bizonyított, hogy a családos kollégák lojálisabbak és sokszor hatékonyabb munkavégzésre képesek, ami a munkaerőhiány és a gazdaság felpörgetése szempontjából is megfontolandó a vállalkozások számára."


Jótékonysági adományból segítik a daganatos betegek gyógyulását

szeged.imami.hu, 2016. november 29.

"Öröm volt látni a lelkes és segítő szándékú embereket, akik mind hozzájárultak egy nemes cél sikeréhez. A legnagyobb hazai családokat segítő szervezetek rögtön csatlakoztak a kezdeményezéshez, ők szóltak a többieknek, így összesen közel 50 szervezet támogatta a vásárt."


Mindannyian boldogságkeresők vagyunk

csalad.mandiner.hu, 2016. november 29.

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom bemutatta Skrabski Árpád és Kopp Mária közös művének, a Boldogságkeresés útjai – Az érett személyiségtől a kiegyensúlyozott párkapcsolatig című könyvnek a javított és bővített kiadását."

 


Bagdy Emőke és Böjte Csaba méltatta Kopp Mária és férje örökségét

valasz.hu, 2016. november 28.

"A könyv célja, hogy áttörjön minden korlátot, mindenkihez szóljon, és rádöbbentsen, hogy valamennyien egy egész részei vagyunk. Bagdy Emőke pszichoterapeuta professzor hangsúlyozta: egyedül nem megy, a társadalom alapsejtje a család. Annak fogalmát napjainkban sokféleképpen értelmezik, de igazából két fontos ismertetőjegye van: a rendeltetés és a küldetés."


Soltész Miklós: sikerült központi témává tenni a családot

webradio.hu, 2016. november 28.

"Soltész Miklós a Kopp Mária és Skrabski Árpád szociológus házaspár által írt, A boldogságkeresés útjai című könyv újbóli megjelenése alkalmából tartott eseményen arról beszélt, hogy az 1990 után elterjedt nézet szerint csak az anyagi jólét számít..."

 


"Fiatalok a kisgyermekes családokért" országos adománygyűjtő akció átadó ünnepsége

csalad.mandiner.hu, 2016. november 24.

"A kezdeményezés újdonsága, hogy Magyarországon első alkalommal a fiatalok (családszervezetek tagjai, önkéntesei) gyűjtöttek adományt a kisgyermekes családosok számára."


Dicsérd a férjedet, dicsérd!

valasz.hu, 2016. november 24.

"A boldog házasság titkait kutatja a néhai Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai című, a Heti Válasz kiadónál megjelent kötete, amelynek újabb kiadását gyermekeik, Skrabski Luca és Fruzsina kezdeményezték."

 


Újra a BT az Év Családbarát Vállalata

hirek.prim.hu, 2016. november 17.

"Harmadik alkalommal nyerte el az Év Családbarát Vállalata díjat a BT (British Telecommunications) magyarországi szolgáltató központja a nagyvállalati kategóriában. A díjat Szabó Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója vette át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gáláján."


Az Év Családbarát Vállalata 2016 díjazottai

csalad.mandiner.hu, 2016. november 16.

"Bagdy Emőke pszichológus üdvözölte a kezdeményezést. Kifejtette, hogy a magyar társadalomban még mindig nagyon alacsony a termékenységi mutató, miközben a magyar fiatalok sokkal több gyereket szeretnének, ezért a gazdasági szférának is mindent meg kell tenni, hogy ez változzon."


Ahol tényleg működik a munka és magánélet egyensúlya

piacesprofit.hu, 2016. november 16.

"A munka és magánélet összeegyeztetése – másképp fogalmazva a családbarát munkahely – hosszú ideje globális slágertémának számít, itthon azonban még mindig gyerekcipőben járnak a cégek abban, hogy az elvi elkötelezettség mellett a gyakorlatban is változtassanak megszokott működésükön."


Kiosztották az Év Családbarát Vállalata 2016 díjat

valasz.hu, 2016. november 16.

"A beadott pályamunkák jól mutatják, hogy minden egyes vállalat, akár kisebb eszközökkel is képes tenni azért, hogy a család és karrier egyensúlyba kerülhessen, növelve ezzel a munkatársak elköteleződését, a munkahatékonyságot, és a vállalat teljesítményét."


Itt vannak a nevek: ezek idén a családbarát munkahelyek

privatbankar.hu, 2016. november 16.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy a fiatalok karrierterveik mellett, a gyermekvállalással kapcsolatos álmaikat is megvalósíthassák. Ezt sok esetben a munka magánélet egyensúly hiánya nehezíti."

 


A gyermekek születése hozzájárul a versenyképességhez

hirtv.hu, 2016. november 16.

"Idén negyedik alkalommal adta át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Az év családbarát vállalata díjat. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus igazi hungarikumnak nevezte az elismerést."

 


Díjazták a családbarát vállalkozásokat

hirado.hu, 2016. november 15.

"A mozgalom a kitüntetéseket olyan cégeknek adományozza, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást."

 


Megvannak az idei Családbarát Vállalatok

hrportal.hu, 2016. november 15.

"Negyedik alkalommal adta át a Három Királyfi, Három Királyfi Mozgalom az Év Családbarát Vállalata díjat. Kisvállalat kategóriában a Webstar Csoport Kft., közepes vállalat kategóriában a Numil Hungary Kft., nagyvállalat kategóriában pedig a BT Roc Kft. vihette haza a fődíjat."


Veszélyzónák a párválasztásban és a párkapcsolatban - Dr. Bagdy Emőke előadása

mindset.co.hu, 2016. november 10.

„A korai kötődési folyamatok határozzák meg, hogy amikor képesek leszünk a mély szeretetre, akkor mennyire kapaszkodunk a párunkba és mennyire hagyjuk autonómnak lenni”


Az apaság jó befektetés

inforadio.hu, 2016. november 5.

"A család és az apaság jó befektetés - állítja Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem adjunktusa. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom önkéntese úgy véli, hogy a családi életre nevelés témakörét tananyagként integrálni kellene az oktatási rendszerben."


Adománygyűjtő akció a fiatal kisgyermekes családokért

orientpress.hu, 2016. november 2.

"A szervezők arra kérik a segíteni szándékozókat, hogy gondoljanak egy-egy tartós árucikk adományozásával a nehéz helyzetben lévő családokra is. Vegyenek egy kilóval többet, vagy még egy darabot, és tegyék át az adománygyűjtők kosarába: egy csomag pelenka, egy apró játék vagy rugdalózó már sokat jelenthet a kisgyermekes családok számára."


Hogyan legyünk sikeres párválasztók a XXI. században? - Dr. Purebl György előadása

mindset.co.hu, 2016. november 2.

„A párválasztás szempontjából új világban élünk.” – mondta Dr. Purebl György a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom október 17-ei előadásán. A Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke a család megváltozott funkcióin keresztül mutatta be a XXI. századi párválasztás sajátosságait.


Kik nyerik az idei Családbarát Vállalat díjat?

csalad.mandiner.hu, 2016. október 26.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2013 óta minden évben kiosztja Az Év Családbarát Vállalata díjat, mert meggyőződésük, hogy a családi életet és a vállalt gyermekek számát nagyban befolyásolja a munka és magánélet egyensúlya illetve egyensúlytalansága."


Megjelent az Apa Magazin!

csalad.mandiner.hu, 2016. október 26.

"A kapott tiszteletpéldányt lapozgatva csak ámulok: milyen igényes, tartalmas, színes. Lelkesen adom a férjem kezébe, de az ő reakcióját látva elgondolkodom: vajon férfiak fogják ezt a lapot olvasni vagy inkább a nőket fogja jobban érdekelni?"


Céges telefon a munkavállalók családjának, munkaidő-kedvezmény lombikprogram esetén - ilyen egy családbarát vállalat

hrportal.hu, 2016. október 25.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2013 óta minden évben kiosztja Az Év Családbarát Vállalata díjat. A családi életet és a vállalt gyermekek számát nagyban befolyásolja a munka és magánélet egyensúlya, vagy egyensúlytalansága."


Család és karrier? - előadássorozat

bonumtv.hu, 2016. október 18.

"Család és karrier címmel októberben is megrendezte előadás sorozatának következő részét a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Az eseményen két előadást hallhattak az érdeklődők melyet a Semmelweis Egyetemen tartottak."

 


Vezető és apa ... Gyesen???

balansz.info, 2016. október 17.

"A gyes? Olyan, mint egy friss fuvallat - hallhatták a résztvevők egy apuka szájából, akinek a konferencián telt első munkában töltött napja 10 hónap gyesen töltött idő után."

 


Családok, ahol apa készíti a karácsonyi bejglit és intézi a házimunkát

24.hu, 2016. október 17.

"Részvétnyilvánítás, meglepett arcok és hitetlenkedő tekintetek. Jellemzően még mindig ilyen reakciókra számíthatnak azok a férfiak, akik úgy döntenek, egy időre átveszik a tipikusnak mondható női feladatokat."

 


Apának lenni férfias dolog - beszámoló az Apakonferenciáról

csalad.mandiner.hu, 2016. október 13.

"A Három királyfi, Három királylány Mozgalom évente megrendezi a Apa (is) csak egy van! konferenciát. Idén a modern apaság és kihívásai volt a fő téma. A szekcióbeszélgetésen ezúttal is jelent volt a Mandiner."

 


Nagyon hiányoznak az apák a családokból

inforadio.hu, 2016. október 12.

"A munkaerőpiac alapvető átalakítására lenne szükség ahhoz, hogy megvalósulhasson a modern, kiegyensúlyozott családmodell, amelyben az apáknak is nagyon fontos szerep jut..."

 


Novák Katalin: a rugalmas családtámogatási rendszer szabadságot ad a gyermeknevelésben

webradio.hu, 2016. október 12.

"A rugalmas családtámogatási rendszer a választás szabadságát adja a szülőknek, akik élethelyzetüktől függően dönthetnek munkavállalásról és gyermeknevelésről..."

 


Modern apaság: a 20. század a rossz példa

csalad.mandiner.hu, 2016. október 11.

"Október 12.-én lesz a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által szervezett harmadik, Apa (is) csak egy van! konferencia. A fő téma idén a modern apaság és kihívásai."

 


A vezetőn múlik, család- és emberbarát-e a cég

inforadio.hu, 2016. október 5.

"Október 17-ig pályázhatnak a cégek az Év Családbarát Vállalata Díjra. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom évek óta ezzel az elismeréssel jutalmazza azokat a vállalatokat, amelyek nagy gondot fordítanak arra, hogy segítsék munkatársaikat az otthoni és gyerekek körüli teendők, valamint a munka összeegyeztetésében."


Az idő fogságában

coachszemle.hu, 2016. október 3.

"Szeptember 26-án a SOTE Nagyvárad téri tömbjében került sor az őszi Három királyfi, három királylány mozgalom első előadására. A mozgalom célja, hogy a magyar társadalom minél családbarátabb legyen, a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályok megszűnjenek, valamint a munka és a magánélet egyensúlyba kerüljön."


Fuss magadért egy kört!

mindenamieger.blogspot.hu, 2016. szeptember 28.

"A magyarok a világ legboldogtalanabb nemzetei közé tartoznak. A lelki betegségek ellen jó védőháló a család, a gyermek, ugyanakkor a mozgás is segíthet a szorongások megelőzésében és kezeléseben is."

 


Apa (is) csak egy van! - konferencia

budapest.imami.hu, 2016. szeptember 26.

"Október 12-én konferenciát szervez a Három királyfi, három királylány mozgalom az apákról, jelenlétükről, egészség-védelmükről, a családban betöltött szerepükről."

 


Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom: Család és karrier? ­ folytatódnak az előadások

Csaladinet.hu, 2016. szeptember 23.

"Család és Karrier? címmel ősszel is előadásokat, beszélgetéseket szervez a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Semmelweis Egyetemen. A beszélgetések a párválasztás és párkapcsolat témaköröket járják körül."


Család és Karrier? előadássorozat a Háromkirályfi szervezésében

csalad.mandiner.hu, 2016. szeptember 21.

"A Három Királyi Három Királylány Mozgalom 2012-ben indította el népszerű előadás-sorozatát „Család és Karrier?" elnevezéssel. Azóta minden év tavaszán és őszén megszervezik ezt az eseményt neves előadókkal. Az előadásokon párválasztási, párkapcsolati kérdésekkel foglalkoznak."


Ismerjük egymást? 1. rész - Interjú Szőnyi Szilárddal

talita.hu, 2016. szeptember 19.

"Németh Ágnes új sorozatunkban olyan emberekkel beszélget, akiknek karcos véleményük van egy-egy társadalmilag fontos témában, de el tudják képzelni, hogy mégis tévednek, és érdekli őket, hogyan gondolkodik a másik."

 


BDO: Elismerés a családbarát BDO Magyarországnak

news4business.hu, 2016. szeptember 14.

"2015-ben a vállalat megkapta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom "Családbarát Vállalat" elismerést, idén pedig sikerrel pályáztak az EMMI "Családbarát Munkahely" címre."

 


Család És Karrier? - Neves előadókkal indul az őszi félév

pax-tv.hu, 2016. szeptember 9.

"Budapest – A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2012-ben indította el népszerű előadás-sorozatát "Család és Karrier?" elnevezéssel. Azóta minden év tavaszán és őszén megszervezik ezt az eseményt többek között olyan neves előadókkal, mint Bagdy Emőke, Pál Ferenc atya, Mihalec Gábor, Almásy Kitti, Böjte Csaba, Kozma-Vízkeleti Dániel, Belső Nóra és Purebl György."


Bizalmatlanok a családok

MNO.hu, 2016. szeptember 8.

"Továbbra is nagyon alacsony a gyermekvállalási hajlandóság az országban a kormány által bevezetett családi adó- és otthonteremtési kedvezmény ellenére. Ennek oka az lehet, hogy az emberek még nem bíznak abban, a kedvezmények valóban tartósak lesznek, akár 10-15 év múlva is számíthatnak rájuk, és nem a pártpolitikától függnek."


Köszönjük, nagyi!

Lokál, 2016. szeptember 8.

"A kerületben megszervezik a Pótnagyi intézményét – mindezt Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja alapítója, Újbuda alpolgármestere árulta el a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és a Három királyfi, Három Királylány Mozgalommal a Nagyszülők Világnapja alkalmából tartott közös köszöntő ünnepségen a Flamenco Hotelben."


Vándorbölcsőt és Szamóca-díjakat adott át a SZÉNA Egyesület

Minálunk.hu, 2016. szeptember 7.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapításának öt éves évfordulója alkalmából hirdetett pályázatot, melynek keretében öt bölcső talált gazdára az országban civil szervezeteknél és közösségeknél. A székesfehérvári SZÉNA Egyesület is e között az 5 díjazott között szerepelt..."


Együtt könnyebb hatékonyan dolgozni

Cserkész Magazinok, 2016. szeptember 7.

"Közösen a Három királyfi, Három királylány mozgalommal, ajándék dobozokat készítettünk a rászoruló gyermekek részére. Jó érzés volt önkéntes munkánkkal segíteni az érintett gyerekeket, a Magyar Cserkészszövetséget képviselve."

 


Hagyományt teremtünk. "Nagyszülők világnapja" már Magyarországon is!

ficsak.hu, 2016. szeptember 4.

"A világnap célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az idős emberek - köztük saját nagyszüleik - megbecsülésének fontosságára, a generációk közti együttműködés jelentőségére."


Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!