Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.

Sajtómegjelenéseink

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom: Interneten


Online     TV     Rádió     Kopp Mária-interjúk     Közlemények     Blog


2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012


Ma már bevallható állásinterjún, ha valakinek kisgyereke van?

atv.hu, 2017. december 16.

"Minél jobban érzik magukat a dolgozók egy munkahelyen, annál nagyobb a produktivitásuk. Úgy tűnik, a munkaerő­hiány és az új generációs elvárások a hazai munkáltatókat is mindinkább rászorítják a családbarát intézkedésekre. Egyelőre főleg a külföldi cégek járnak elöl a jó példával. A Hetek cikke."


Már nem ciki a gyerek

hetek.hu, 2017. december 15.

„Ha más nem, a munkaerőhiány egyre több céget a családbarát megoldások irányába fordít” – vélekedett kérdésünkre a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programvezetője, Ujvári Enikő is. A tervezett gyerekek megszületéséért küzdő civil szervezet 2013 óta oszt Családbarát Vállalat Díjat, amelyre évről évre egyre több cég pályázik.


„Anyukám kitalálta, mi folytatjuk” – Interjú Skrabski Fruzsinával

noklapja.nlcafe.hu, 2017. december 15.

Ha köteleznének arra, hogy soroljam fel Fruzsina domináns tulajdonságait, azonnal rávágnám, hogy őszinte, határozott, nem finomkodik, „nem csomagol”. Az édesanyja, Kopp Mária orvos-pszichológus is álarc nélkül beszélt mindig önmagáról, éppúgy, mint most a lánya. V. Kulcsár Ildikó interjúja.


Könnyebben összeegyeztethető a karrier és a család, mint régebben?

hirado.hu, 2017. december 12.

"Örökké aktuális témát, a házasság és válás kérdését járja körbe Engler Ágnes: A család mint erőforrás című kötete. A jelenlegi társadalmi- gazdasági körülmények között sok esetben nehéz összeegyeztetni a szakmai karriert és a magánéletet. A kötet alapját képező kutatás eredményei szerint ez megfelelő családi, közösségi háttértámogatással megvalósítható."


KOPP MÁRIA NYOMDOKAIN

magyaridok.hu, 2017. december 11.

"Létrejött a népesedéspolitika számára tudományos kutatásokat, elemzéseket végző, Kopp Mária orvos, pszichológus nevét viselő intézet. A kormány szerint további jó családpolitikával a népességcsökkenési folyamatot vissza lehet fordítani."

 


Színes Pötty a belvárosban

budafokteteny.hu, 2017. december 11.

"Háromoldalú stratégiai megállapodást írt alá Budafok-Tétény Önkormányzata, a Pötty bolt és a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány december 2-án a Kossuth Lajos utca 5. szám alatti mesekuckóban."

 


Nagyiszerepben

szabadfold.hu, 2017. december 7.

"Amióta ritka az együtt élő nagycsalád, az anyai, sőt a nagyanyai szerepet is könyvekből, netán az internetről kénytelenek megtanulni a nők. Nem árt, ha az idősebb nemzedék is megismeri az új kutatási eredményeket. Ezért hiánypótló az a Nagyszülő-füzet, amelyet az idén jelentetett meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom."


Csak természetesen! - A Süveges házaspár a közösségfejlesztés műhelytitkairól

jezsuitakiado.hu, 2017. december 7.

"A legnagyobb ajándék, hogy ketten kaptuk – mondja Süveges Gergő a díjról, amelyben feleségével, Margittal részesültek nemrég az egyházi közösségekért végzett munkájukért. Ennek részleteiről kérdeztük őket."


Családbarát munkahelyek kerestetnek Kecskeméten

trendalelke.hu, 2017. december 6.

"A felmérések szerint jelenleg 10-ből csupán három foglalkoztatóra illik a családbarát jelző, így különösképp nem kell magyarázni, hogy miért van szükség társadalmi párbeszédre a témában, Kecskeméten is. Tegnap szakmai workshopot tartottak a Városházán, "Felelősen a családbarát gondolkodásért" címmel."


Hasznos tanácsok mamáknak babákról

pannonrtv.com, 2017. december 5.

A gyermekek táplálása egy kulcsfontosságú kérdés minden édesanya életében. Komenda Renáta, védőnő: „Modern anyák hogyan csinálják és mik a legaktuálisabb információk, Abrus Évitől hallottunk egy nagyon jó előadást. Ő Manó Menüt képviselte. Ezen kívül Gesztes Olympia Három Királyfi Három Királylány Egyesületből beszélgetett velünk család és karrier témában.”


Felelősen a Családbarát gondolkodásért

hiros.hu, 2017. december 5.

"Ezzel a címmel rendeztek kedden szakmai workshopot a Városházán. A rendezvény célja az volt, hogy egyeztetés, összefogás induljon a jövő évi Családok éve programok megvalósítása érdekében. A résztvevők azzal kapcsolatban is értekeztek, hogyan tudnának hozzájárulni a „Családbarát Munkahely, illetve a „Családbarát Város”cím elnyeréséhez."


„Pelenkázz, tovább élsz!”

hrpwr.hu, 2017. december 4.

"Az idei őszi sorozat egyik vendége Dr. Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem oktatója, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom önkéntese, a Családbarát felsőoktatás munkacsoport vezetője, aki a családot, mint erőforrást vizsgálta kutatásaiban. Olyan kisgyermekes anyukákat keresett fel, akik GYES vagy GYED ideje alatt végezték felsőfokú tanulmányaikat. "


Több, mint két millió forintot gyűjtöttek vasárnap a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárán

pestisracok.hu, 2017. december 4.

"Már advent első vasárnapján is lehetősége nyílt az adakozókedvűeknek segítségnyújtásra, ugyanis a Millenárison megrendezett II. Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárán a koraszülött kisgyermekek megsegítésére létrehozott alapítványt, a Melletted a Helyem Egyesületet lehetett támogatni."


Jótékonysági adventi vásárt tartanak a családszervezetek

orientpress.hu, 2017. december 3.

"Magyarországon egyre többen vannak, akik adni, segíteni szeretnének és tudnak is – emelte ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vasárnap Budapesten, a Családszervezetek II. jótékonysági adventi vásárának megnyitóján."

 


BAGDY EMŐKE: „AZ EMBERI DOLGOKNAK NEM OKA VAN, HANEM TÖRTÉNETE”

kepmas.hu, 2017. november 28.

"Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus tartott előadást a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Család és karrier?” előadássorozatának legutóbbi alkalmán. Beszédének a „Hát én immár kit válasszak?” címet adta, a párkeresés kapcsán számos kutatást idézett, összefüggésekre mutatott rá."


Alkalmazott és vezető egyaránt jól jár, ha a cég családbarát

csalad.hu, 2017. november 25.

"A Celanese Magyarország Kft. kapta a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom által alapított Az év családbarát vállalata díjat a nagyvállalatok kategóriájában. Katona István ügyvezető igazgatót arról kérdezte a Család.hu, vezetőként miért fontos számára, hogy a cég élen járjon a családbarát szemléletű foglalkoztatásban?"


21 nő az egészségtudatosságért

pharmaonline.hu, 2017. november 24.

"A Hungaropharma Mérföldkövek címen két kezdeményezést karolt fel, ezt ismerte el most az alapítvány is. Ezek közül az egyik a Kopp Mária örökségét továbbvivő „Három királyfi, három királylány” mozgalom unikális kiadványa, az Apa-füzetek sorozat. Az elismerést a kispapáknak szóló kiadványért Skrabski Fruzsina kapta meg."


Adománygyűjtés Böjte Csaba gyermekei számára

hirado.hu, 2017. november 23.

"Angyalváró. Ezzel a címmel indul a program, amelyben a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Magyar Cserkészszövetség, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pálferi Karitász célja 500 db cipősdoboz gyűjt, tele kedves meglepetéssel. Az ajándékokat december 16-án Parajdon adják át más szervezetekkel közösen, ahol 2500 gyermeknek készülnek vidám Mikulás ünnepséggel."


A Családbarát Vállalatok mellé jön a Kopp Mária Intézet

lokal.hu, 2017. november 23.

"A budai székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom immár ötödik alkalommal díjazta Az év Családbarát Vállalatait. A Budapest Music Centerben megrendezett gálán  Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke köszöntötte a vendégeket, akit a december 1-jétől működő, az édesanyjáról elnevezett Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) intézetről is kérdeztünk."


Koraszülötteket támogat idén a Fiatal Családosok Klubja

magyarhirlap.hu, 2017. november 22.

"Több mint ötven szervezet, cég és közéleti szereplő csatlakozott eddig a Ficsak kezdeményezéséhez. Király Nóra elmondta, fő partnerük – a teljesség igénye nélkül – a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Három királyfi, három királylány mozgalom, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint a Ringató. Emellett vidéki szervezetek is hatalmas lelkesedéssel készülnek a rendezvényre."


Több egyetemista nő maradna gyermektelen, mint férfi

mno.hu, 2017. november 21.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom egyetemisták körében készített felmérést a családalapításról, kapcsolatokról és a külföldi munkavállalásról. A fiatalok viszonylag sok gyereket szeretnének, de a tervezettnek csak a töredéke születik meg."

 


Családban élnének, de nem könnyű társra lelni

haon.hu, 2017. november 21.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy azok a gyermekek is világra jöjjenek, akik csak „fejben születtek meg”. Dr. Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem adjunktusa kutatásának eredményeit kedden ismertette a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban."


Családbarát mentorszervezet lett a BT

bdpst24.hu, 2017. november 16.

"Három alkalommal nyerte el az Év Családbarát Vállalata díjat a BT (British Telecommunications) magyarországi szolgáltató központja, a cég 2017-től már mentorszervezetként vesz részt a mozgalom munkájában. A Családbarát Vállalat díjkiírást gondozó Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gáláján már ebben a minőségében szólalt fel Szabó Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója."


Védőnők a gyermekáldásért

csaladhalo.hu, 2017. november 16.

"A magyar demográfiai helyzet nem hungarikum. Európa minden országa küzd azzal, hogy kevés gyermek születik. Magyarországon az a cél, hogy a vágyott, kívánt gyermekek megszülessenek. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom 11 egyetemen végzett kutatása szerint a magyar fiatalok család- és házasságpártiak, sok gyermeket szeretnének, átlagosan több, mint kettőt."


Several AmCham companies awarded at the Family Friendly Company of the Year Gala

amcham.hu, 2017. november 15.

"On November 14, The Three Prince and Three Princesses Movement Family Friendly Company of the Year award for the fifth time, several AmCham member companies received recognition for their efforts to support families and to create work-life balance."


Idén is kiosztották az Év Családbarát Vállalata-díjat

holmagazin.hu, 2017. november 15.

"A zsűri a díjak odaítélésekor több szempontot is figyelembe vett: a cégeket lineáris fejlődése mentén vizsgálja. Nagyon lényeges elvárás a pályázó cégek felé, hogy mind szervezeti szinten, mind vezetési stratégiában megjelenjen az ember- és családbarát szemlélet, szervezeti kultúrájának része legyen a munka-magánélet egyensúly fenntarthatósága, és éljen az atipikus vagy rugalmasabb munkaszervezési formákkal."


Kiosztották az Év Családbarát Vállalata-díjakat

csaladhalo.hu, 2017. november 15.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom immár ötödik alkalommal díjazta az Év Családbarát Vállalatait. A már hagyománynak számító gálán idén a három (kis-, közép- és nagyvállalat kategória) fődíj mellett – amelyet a PC Trade Systems Kft., a MetLife Zrt. és a Celanese Magyarország Kft. kapott –, Családbarát Vállalat címet és különdíjakat is kaptak a pályázó cégek."


Újabb családbarát munkahelyek születtek

csalad.hu, 2017. november 14.

"A PC Trade Systems Kft., a MetLife Zrt. és a Celanese Magyarország Kft. lett az idei év családbarát munkahelye. Mindhárom cégnél támogatják a munkavállalók gyermekvállalását, a kicsik szívesen látott vendégek szüleik munkahelyén. A dolgozók rugalmasan is elvégezhetik feladatukat, ha a családi feladat ezt megkívánja."


CSALÁDBARÁT VÁLLALKOZÁSOKAT DÍJAZTAK

magyaridok.hu, 2017. november 14.

"A vállalkozásbarát gazdaság ne legyen ellentéte a családbarát vállalkozásnak, egyszerre kell érdekeltnek lenni a családok és a vállalkozások sikerében – mondta az emberierőforrás-miniszter a Három királyfi, három királylány mozgalom kedd esti budapesti rendezvényén, amelyen átadták a civil szervezet családbarát vállalatoknak odaítélt díjait."


Hétvégén bárki segíthet a kisgyermekes családoknak

inforadio.hu, 2017. november 11.

"A nagycsaládosok egyesületének elnöke az akció időpontjának megválasztását azzal indokolta, hogy advent közeledtével zsúfoltabbá válik az élet, hozzátette, a kisgyermekes családok sérülékenyebbek, kiszolgáltatottabb, így azonban talán nyugodtabban, biztonságosabban kezdhetik meg a várakozási időszakot."


Faggyas Sándor: Kalózok vagy királylányok

magyarhirlap.hu, 2017. november 11.

„Miként szerzünk új matrózokat a hajónk fedélzetére?” – tette fel a kérdést a kormányfő fél éve, s a Karib-tenger kalózaira utalva, így folytatta: „Kikötünk Tortugán, és összeszedünk mindenkit, akit ott találunk? Vagy egy gyermekszületést ösztönző családpolitikával saját magunk állítunk ki elegendő matrózt és hajózó legénységet?”


Vitáink valódi tárgya és szexualitás – beszámoló a Család és karrier estről

csaladhalo.hu, 2017. november 10.

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Család és karrier előadássorozatának legutóbbi vendége Mihalec Gábor és Almássi Kitti pszichológusok voltak. Előbbi bemutatta az utat a kimondott kérdéstől a lélek mélyén lapuló vágyig, utóbbi a szexuális vágyak és frusztrációk szoros összefüggéséről beszélt."


Családra vágynak a magyar fiatalok

magyarhirlap.hu, 2017. november 10.

"A fiatalok családalapítását elősegítő intézkedéseket tartalmazó javaslatcsomagot készül a kormány elé terjeszteni a Három királyfi, három királylány Mozgalom – mondta lapunknak Engler Ágnes, a mozgalom Családbarát felsőoktatás munkacsoportjának vezetője. A dokumentum a közelmúltban egyetemisták körében végzett kutatásuk eredményei alapján készül."


Kisgyermekes családok javára hirdetnek adománygyűjtést

origo.hu, 2017. november 9.

"Fiatalok a kisgyermekes családokért címmel hirdet országos adománygyűjtő akciót a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Három királyfi, három királylány mozgalom – jelentették be a szervezők a program csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten."


Megalakult a családügyi kabinet

csaladhalo.hu, 2017. november 8.

"Megalakult a családügyi kabinet. Az első ülésen szó esett különböző családtámogatási intézkedésekről, valamint a Kopp Mária orvos-pszichológus nevét viselő népesedéspolitikai intézet felállításáról – közölték az ülés utáni sajtótájékoztatón."


Mitől lettek félénkek a férfiak?

mandiner.hu, 2017. november 5.

"Eltűntek a férfiminták, nincs hely a találkozásra, túlzottak az elvárások egymás felé és túl sok a szorongás – erről beszéltek pszichológusok, szociológusok és férfiaktivisták a Mandinernek. Szerintük a túlzott félénkség, a párkapcsolat kerülése, és egyáltalán, az eredeti férfiszerepek felszámolása is megnehezítheti a férfiak és nők közti kapcsolatokat."


Családbarát vállalatok a kiegyensúlyozott gyermekekért

hirado.hu, 2017. október 30.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kiemelt célja, hogy felhívja a vállalatok vezetőinek figyelmét a családbarát működés előnyeire, és könnyen megvalósítható, jó gyakorlatok ismertetésével segítse a családbarát szemlélet elterjedését."

 


Szeretnék, de nehezen megy a családalapítás az egyetemistáknak

inforadio.hu, 2017. október 28.

"A magyar egyetemisták családközpontúak, a legtöbben 2 vagy 3 gyermeket szeretnének vállalni, 2,5 körükben a kívánt gyermekek száma - derült ki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos, reprezentatív felméréséből, amit az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával készítettek."


Családbarát egyetem - Együttműködés a Három királyfi, három királylány mozgalommal

uni-corvinus.hu, 2017. október 25.

"Együttműködési megállapodást kötött egyetemünk és a Három királyfi, három királylány mozgalom, a Corvinus baba-mama szobája pedig Családbarát hely címet kapott."


Három királyfi mozgalom: megfelelő partnerre és érettségre van szükség a családalapításhoz

hirek.ma, 2017. október 24.

"A megfelelő partner megtalálását és a szülői szerepre való érettséget tartják a legfontosabb feltételnek az egyetemisták a gyermekvállalásnál - derül ki a Három királyfi, három királylány mozgalom kutatásának kedden Budapesten bemutatott gyorsjelentéséből."


Bagdy Emőke: „Fontos, hogy várandósságot úgy tekintsük, mint az élet törvényének beteljesülését”

csaladhalo.hu, 2017. október 16.

"A gondolatnak és az érintésnek óriási hatalma van a baba-mama kapcsolatokban is – állítja Bagdy Emőke klinikai pszichológus, aki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében megrendezett Baba-mama/papa klubok országos találkozóján tartott előadást."


A jó házasságban élő férfiak tovább élnek! – beszámoló az Apa-konferenciáról

csaladhalo.hu, 2017. október 11.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom negyedik alkalommal szervezte meg az Apa is csak egy van! konferenciát a Magyar Tudományos Akadémián. Az rendezvény célja felhívni a figyelmet az apák, férfiak egészségvédelmére, a család és a lelki egészség fontosságára."


Az apa-gyermek kapcsolat stresszcsökkentő hatású

inforadio.hu, 2017. október 11.

"Meg kell változtatni azt a szemléletmódot, amely a családban a gondoskodó gyengédséget csak az anya és a gyermek kapcsolatában tudja elképzelni - mondta az InfoRádiónak Léder László pszichológus. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom "Apa (is) csak egy van!" című konferenciájának témájáról a szakember az InfoRádióban beszélt."


Novák: Segíteni kell a fiataloknak a családalapításban

origo.hu, 2017. október 9.

"A mai magyar fiatalok annyi gyermeket terveznek, amennyi elég lehet ahhoz, hogy Magyarországon megálljon a népességfogyás – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúság- és családügyekért is felelős államtitkára egy hétfői budapesti rendezvényen."


Eszméletlen, mit megengedhetnek ma már maguknak a magyar fiatalok

inforadio.hu, 2017. október 8.

"Az Y és a Z generációnak, vagyis az 1980 és 1995, valamint az 1997 és 2007 között született korosztálynak egészen más igényei vannak a munkaerőpiacon, mint a korábban született generációnak – mondta az InfoRádiónak Ujváry Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Munka-Magánélet Programjának vezetője."


A cégek érdeke a családbarát környezet megteremtése

hrportal.hu, 2017. október 5.

"A Három királyfi, három királylány mozgalom szerint a vállalatok gazdasági érdeke is, hogy családbarát környezetet alakítsanak ki munkahelyeiken és rugalmas munkaidőben foglalkoztassák jól képzett dolgozóikat - írja az MTI. A civil szervezet csütörtökön cégvezetőkkel tartott beszélgetést az Y generáció munkaerőpiaci megjelenésének tapasztalatairól Budapesten."


Már csak néhány évre keresnek állást a fiatalok

vg.hu, 2017. október 5.

"Az Év Családbarát Vállalata díj alapítójaként a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom együttműködést kötött a Családbarát Vállalat Mentorszervezetekkel, a GE Hungary-vel, a British Telecommal, a K&H-val és az Ingatlan.commal. A cél az, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek. A Mozgalom abban segít, hogy a vállalkozások ebben miként tudnak partnerek lenni."


Országos baba-mama/papa klubok találkozója – beszámoló

csaladhalo.hu, 2017. október 2.

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom második alkalommal tartotta meg a Baba-mama/papa klubok találkozóját Budapesten. A rendezvényen részt vettek a baba-mama/papa klubok vezetői és aktív tagjai, online és offline kisgyermekes közösségek szervezői és tagjai, gyermekes családokkal foglalkozók és érdeklődők."


Így legyünk nagyszülők! – interjú a Nagyszülő-füzet szerzőivel

csaladhalo.hu, 2017. szeptember 28.

„Nagyszülővé válni az egyik legcsodálatosabb élmény, igazi bizonyítéka annak, hogy gyermekünket sikerült úgy felnevelni, hogy képes továbbadni az életet: képes szülővé válni” – így kezdődik a nagysikerű Apa-füzetek társszerzőinek újabb füzete, a Nagyszülő-füzet, melyet tegnap mutatott be a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom. A szerzőket, Andrek Andrea és Léder László pszichológusokat kérdeztük...


Megjelent a Nagyszülő-füzet!

csaladhalo.hu, 2017. szeptember 27.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által szervezett sajtótájékoztatón bemutatták a nagy sikerű Apa-füzetek szerzőinek – Andrek Andrea és Léder László pszichológusoknak – újabb kiadványát, a Nagyszülő-füzetet. Az eseményen részt vett Beneda Attila család-és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos, a szerzők és Pálfay Erzsébet hálózatvezető."


A generációk közötti együttműködésre hívja fel a figyelmet a Nagyszülő-füzet

webradio.hu, 2017. szeptember 27.

"A generációk közötti együttműködésre hívja fel a figyelmet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom legújabb kiadványa, a Nagyszülő-füzet - közölte a családszervezet szerdán az MTI-vel."


Füzet készült a nagyszülőknek

hirado.hu, 2017. szeptember 27.

"Az Apa-füzet sikerén felbuzdulva az Andrek Andrea-Léder László szerzőpáros újabb kiadvánnyal nyújt segítséget, ezúttal a nagyszülőknek. A Nagyszülő-füzet célja, hogy megmutassa és hirdesse: három generáció is képes a harmonikus együttműködésre."

 


Nagyszülő-füzet született

csalad.hu, 2017. szeptember 27.

"A társadalom érettségét mutatja, hogyan fogadja el az időseket, miként támaszkodik rájuk, mennyire teremti meg, hogy az életet az idősebbek is értékesnek éljék meg. Egyebek mellett erről beszélt Beneda Attila család-és népesdéspolitikáért felelős helyettes államtitkár a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által szervezett tájékoztatón..."


Kopp-Skrabski-díj házaspár kategóriájának fődíját Buza Anna és Domonkos kapta

felvidek.ma, 2017. szeptember 21.

"A Három királyfi, Három Királylány Mozgalom által életre hívott Kopp-Skrabski-díjat idén először adták át Budapesten. A díjat olyan személyek kaphatják meg, akik évtizedeken át példamutató, hiteles tevékenységet folytattak a kívánt gyermekek megszületéséért, a családok boldogulásáért, a nemzet lelki egészségéért."


Megvannak a Kopp-Skrabski-díj nyertesei

mandiner.hu, 2017. szeptember 18.

"Az elsimerést olyan személyek, illetve közösen alkotó házaspárok kaphatták meg, akik sokat tettek a társadalom lelki egészségéért, a családbarát szemléletért és a kívánt gyermekek megszületéséért."

 


Átadták a Kopp-Skrabski-díjat

csaladhalo.hu, 2017. szeptember 18.

"A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és az Eduvital idén tavasszal hirdette meg a Kopp‑Skrabski-díjat. A fődíjat Lehőcz Monika, az Otthon Segítünk Alapítvány igazgatója, valamint a Buza Anna és Buza Domonkos pszichológus házaspár kapta. A közönségdíjak közül az egyéni díjazott Dr. Szeverényi Péter szülész-nőgyógyász lett, házaspárként pedig a Süveges házaspár."


Családbarát szakembereket díjaztak – Kiderültek az idei Kopp-Skrabski-díjazottak nevei

hirado.hu, 2017. szeptember 18.

"Szeptember 16-án, Budafokon, a Klauzál Házban a Három Királyfi családi napon hirdették ki a Kopp-Skrabski-díj nyerteseit - közölték a szervezők. A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és az Eduvital idén tavasszal hirdette meg először azt a díjat, amellyel csaladbarát szakembereket díjaztak."


Rendkívül sikeres Családi nap Budafok-Tétényben

budafokteteny.hu, 2017. szeptember 18.

"Nőtt a házasságkötések, csökkent a válások száma ezt hangsúlyozta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és Budafok-Tétény Önkormányzata közös Családi napjának megnyitó ünnepségén a Klauzál Házban."


Süveges Gergő és felesége is megkapta a Kopp-Skrabski-díjat

szoljon.hu, 2017. szeptember 18.

"A kitüntetés célja felhívni a figyelmet azokra, akik tevékenységükkel a családbarát szemléletet és a gyermekek születését támogatják. A díjazottak között van a népszerű műsorvezető és felesége is."

 


Közönségdíjat kapott a debreceni szülész nőgyógyász

dehir.hu, 2017. szeptember 17.

"A tíz jelölt között két debreceni is szerepelt, Szeverényi Péter szülész nőgyógyászra és Tatár Mariannra, a Születés Hete főszervezőjére is lehetett szavazni. Az elismerést azok kapják, akik segítenek másoknak a lelki egészség megtartásában illetve népszerűsítik a családbarát szemléletet."


Soltész: nőtt a házasságkötések, csökkent a válások száma

haon.hu, 2017. szeptember 16.

"Budapest – Az elmúlt hét évben, 2010-hez képest, 40 százalékkal nőtt a házasságkötések száma, míg a válásoké 20 százalékkal csökkent – hívta fel a figyelmet az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a Három királyfi, három királylány mozgalom családi napján, Budafok-Tétényben."


Budán bulizik a három királyfi

lokal.hu, 2017. szeptember 14.

"A kívánt gyermekek megszületését támogató Három királyfi, Három Királylány Mozgalom azon dolgozik, hogy minél szélesebb társadalmi összefogással  javítsanak a munka és a család összehangolhatóságán, illetve segítsék a gyermekközpontú, családbarát szemlélet kialakítását."


Családbarát munkahely? Létezik!

noklapja.nlcafe.hu, 2017. szeptember 11.

"A Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munkatársai azért hozták létre 2014-ben az „Év Családbarát Vállalata” díjat, amely nem jár pénzjutalommal, de komoly erkölcsi elismerést jelent, hogy felhívják a figyelmet arra, humánus intézkedésekkel, bizalommal és megbecsüléssel elősegíthetik a vágyott gyermekek megszületését."


Kettő fölé - Skrabski Fruzsina a népességnövekedésről

jezsuitakiado.hu, 2017. augusztus 30.

"Édesanyám kutatásai azt is megmutatták, hogy a jó házasság és a család az egyik legkomolyabb egészségvédő faktor. Az apa-gyerek kapcsolat jelentős mértékben növeli a férfiak élettartamát. Szóval egészségügyileg is megéri gyereket vállalni."

 


A családbarát szemléletű vállalati működésről tartott előadást Andor Eszter

vaol.hu, 2017. augusztus 29.

"A gyermekvállalás szempontjából rendkívül meghatározó a munka és a magánélet egyensúlya. Emellett konkrét gazdasági előnyökkel is kecsegtet a kettő harmóniájának megteremtése: közgazdászok kiszámolták, hogy 2020-ra 1,3 százalékkal növelné Magyarország GDP-jét, 1 százalékkal pedig a népességet."


Elindult a Kopp-Skrabski-díj közönségszavazása

csaladhalo.hu, 2017. augusztus 11.

"A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és az Eduvital idén tavasszal hirdette meg a Kopp‑Skrabski-díjat. A díj célja felhívni a figyelmet azokra az egyénekre és közösen alkotó házaspárokra, akik tevékenységükkel a családbarát szemlélet kialakítását, a kívánt gyermekek megszületését támogatják."


Legyünk mi is családbarát hely!

lokal.hu, 2017. augusztus 3.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a közelmúltban a II. kerületi Ady Endre úti családbarát vendéglátóhelyen jelentette be országos hálózattá fejlődését, amelynek örömére szeptember 16-án Budafokon tartanak Három Királyfi családi napot."


Közösségépítés a gyermekvállalásért

magyarhirlap.hu, 2017. július 29.

"Fontos, hogy a szüleimről elnevezett nemzetközi családpolitikai intézet nyitott legyen, folytatva a területen megkezdett követéses kutatásokat is" - Skrabski Fruzsina újságíróval, filmrendezővel beszélgettünk az általa vezetett szervezetről, a vidéki terjeszkedésről és a közösség erejéről.


Pál Feri: „A nehézségek mindig akkor jönnek, ha nem tudunk jól együtt lenni.”

felelosszulokiskolaja.hu, 2017. július 24.

"Fontos, hogy egy párkapcsolatban megengedjük a másiknak azt, hogy önmaga legyen, fényt árasszon és kiteljesítse személyiségét, egyediségét, különbözőségét. Ösztönösen arra vagyunk kitalálva, hogy együtt legyünk és a nehézségek mindig akkor jönnek, ha nem tudunk jól együtt lenni."


Minden sikeres nő mögött egy kiegyensúlyozott család áll

profit7.hu, 2017. július 21.

"A legjelentősebb munkaerő-piaci tartalékot a nők körében találhatjuk, mind a kisgyermeket nevelők, mind az 55 év felettiek illetve a 25 év alattiak akár 200 ezer főnél nagyobb létszámban is tudnának növekedni, ha hazánkban is nagyobb lehetősége lenne e csoportoknak atipikus munkakörökben munkát vállalni átmeneti időszakokra."


Skrabski Fruzsina: Múltbanélő pszichológia tagadó lettem, sajnálom!

mindset.co.hu, 2017. július 13.

"Mindenki odaokoskodik, hogy biztos azért nem született gyereked, mert a lelked blokkolja, biztos azért vagy depressziós, mert anyád nem szeretett, biztos azért vagy agresszív, mert kiskorodban vertek az iskolában. Én ezektől a kijelentésektől a falnak megyek és nagyon károsnak tartom!"


Összefoglaló a Humán Erő sorozat zárásáról

ifka.hu, 2017. július 7.

"Az eseményt az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. vezette FEL-VÁLLAL konzorcium a Humán Szakemberek Országos Szövetségével (HSZOSZ) és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen szervezte."

 


SKRABSKI FRUZSINA: „MOST A BÖJTE CSABA-FÉLE IGAZSÁGBAN HISZEK”

kepmas.hu, 2017. július 5.

"Eleinte Székely András volt az „arcunk”, aztán a munkatársaim úgy gondolták, mivel én vagyok a vezető, nekem kellene lennem az „arcnak”, bár a többiek is sokat szerepelnek. Valójában amióta „háromkirályfizok”, sokkal kedvesebb velem a média."


Díjazzák a családbarát vállalatokat

inforadio.hu, 2017. július 3.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a kezdetek óta együttműködik a kormánnyal, de piaci cégek támogatásából igyekszik megélni – mondta a szervezet vezetője. Skrabski Fruzsina hozzátette, az Emberi Erőforrások Minisztériumától év végén kapott, ötvenmillió forintos támogatásból országszerte 12 helyi szervezet alakult."


Tari Annamária: “Ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit, tisztában kell lennünk önmagunkkal és az érzelmi működésünkkel”

pszichoforyou.hu, 2017. július 2.

"Gyakran tapasztalom, hogy a munkahelyi vagy az online tér generálta indulatot, dühöt és haragot egymáson verik le az emberek. Hiányzik a konstruktív üzemmód, a kezdeményezőkészség, a kreativitás..."


Családbarát Helyek

lokal.hu, 2017. június 29.

"A mozgalom elképzelése, hogy év végéig minden megyében helyi közösségeket szervez majd, amelyek tudják képviselni és terjeszteni a családbarát szemléletet, és ezzel hozzájárulnak a közös cél megvalósulásához, a gyermekek születéséhez."

 


Családbarát kerület

budafokteteny.hu, 2017. június 28.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát hely díjat adományozott Budafok-Téténynek. A díj átvételekor Karsay Ferenc polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat arra törekszik, hogy a családbarát intézkedéseit összefüggő rendszerben gondolkodva valósítsa meg. (Városházi Híradó, 2. old.)"


“CSALÁDBARÁT HELY” LETT TÁRNOK

erdmost.hu, 2017. június 24.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Családbarát hely” címmel tüntette ki Tárnokot. Az elismerést Szolnoki Gábor polgármester vette át Budapesten. "Örömteli pillanat, és nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Tárnok nevében átvehettem ezt a kedves elismerést" – mondta el az Érd FM 101,3 szerkesztőségének a polgármester.


Országos hálózattá fejlődött a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

csaladhalo.hu, 2017. június 21.

"A kormány ötvenmillió forintos támogatásával országos hálózattá fejlődött a gyermekvállalást népszerűsítő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten."


Szükség van Debrecenben is minél több királyfira és királylányra

dehir.hu, 2017. június 20.

"Debrecen – Család, családtervezés, munka, karrier, jövő: a Három királyfi, három királylány mozgalom debreceni vezetőjével, a Debreceni Egyetem oktatójával, Engler Ágnessel beszélgettünk."

 


Országos hálózattá fejlődtünk!

haromkiralyfi.hu, 2017. június 18.

Mozgalmunk idén országos hálózattá fejlődött. Első lépésként 2017. március 29-én, az ország 10 városában, településén lévő szervezet csatlakozott hozzánk, céljainkhoz. Ezen településekkel egy olyan megállapodást kötöttünk, mellyel helyi szinten is – a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom támogatásával – létrejöhetnek családbarát programok, események.


Babaváró szokások és hiedelmek egykor és ma

holgy.blog.hu, 2017. június 16.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a születés örömében való osztozást hirdette, amikor felkarolta Oberfrank Pál veszprémi színházigazgató kezdeményezését, aki arra döbbent rá, míg az elhunytakról fekete lobogóval emlékezünk meg, addig egy új élet érkezését nem jelzi semmi, pedig a gyermek születése az egész közösség számára érték s öröm, ami mosolyt csal az emberek arcára."


Videópályázat indul Apák napja alkalmából

hirado.hu, 2017. június 15.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Apákért Munkacsoportja videópályázatot hirdet a június 18-án ünnepelt Apák napja alkalmából, 14-18 éves fiatalok részére. Az „Együtt Apával” elnevezésű pályázatra apákkal kapcsolatos, pozitív hangulatú és üzenetű videókat várnak.


Budafok-Tétény - Családbarát Hely

budafokteteny.hu, 2017. június 14.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által adományozott díj átvételekor Karsay Ferenc polgármester azt hangsúlyozta, az önkormányzat arra törekszik, hogy a családbarát intézkedéseit összefüggő egészként, rendszerben gondolkodva valósítsa meg.


Családbarát hellyé vált Székesfehérvár

fejervar.hu, 2017. június 14.

A rendezvényen Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a gyermekvállalással nem megáll, hanem éppen ellenkezőleg, azzal kezdődik az élet. Az országos hálózat megalakulásával az egyénével szemben, a közösség erejére hívta fel a figyelmet, hiszen „a 12 csatlakozott helyi szervezet a családbarát intézkedések vállalásával egymástól tanulhat és megoszthatja a jó gyakorlatokat. ” - tette hozzá.


„Családbarát hely” Eger

egrinapok.hu, 2017. június 14.

„Családbarát hely” címet adományozott Egernek az országos hálózattá fejlődött, prof. Dr. Kopp Mária által alapított „Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom”. Azon települések nyerték el ezt a címet, ahol a sokszínű, családtámogató munkát végző mozgalom helyi szervezete aktívan működik és számíthat az önkormányzat együttműködésére is.


Családbarát hely elismerést kapott Óbuda-Békásmegyer

obuda.hu, 2017. június 14.

"Megyeszékhelyek között díjazta a III. kerület család- és gyermekbarát törekvéseit, intézkedéseit a Három királyfi, Három Királylány Mozgalom. Az elismerést az alapítvány sajtótájékoztatóján Bús Balázs polgármester nevében dr. Gallóné Nagy Judit, a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának vezetője vette át."


Családbarát Hely címeket adott át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

hirado.hu, 2017. június 13.

A Prof. Dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózattá fejlődött. A 12 várossal, településsel és kerülettel kötött együttműködés jeléül, Családbarát Hely címet adtak át azok képviselőinek, mellyel szeretnék elősegíteni a családbarát szemlélet terjedését...


„CSALÁDBARÁT HELY” CÍMET ADOMÁNYOZTAK TELEPÜLÉSÜNKNEK

tarnokhir.hu, 2017. június 13.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Családbarát hely” címmel tüntette ki Tárnokot, az elismerést Szolnoki Gábor polgármester vette át ma délelőtt, Budapesten."

 


Az online tengeren is túl… – tudósítás Tari Annamária pszichoterapeuta előadásáról

mindset.co.hu, 2017. június 12.

„Változnak az érzelmek, változik a kommunikáció és sok minden más is az információs korban” – kezdte előadását Tari Annamária pszichoterapeuta, pszichoanalitikus a Három királyfi, három királylány mozgalom rendezvényén, mely a különböző generációk párkapcsolati kommunikációját helyezte ezúttal a középpontba.


Drágán, keveseknek – Ez volna a kormány megoldása a népesedési problémákra

168ora.hu, 2017. június 10.

"Skrabski Fruzsina, a mozgalom vezetője szerint kulcskérdés, hogy olyan körülmények legyenek egy országban, amelyek azt üzenik: menő dolog gyereket vállalni. A mozgalom azon dolgozik, hogy ez az üzenet minél több kisközösséghez eljusson..."


Feltámadott a gender: érdekes könyveket mutatnak be a héten Debrecenben

dehir.hu, 2017. június 6.

"Pénteken, június 9-én a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetete és a Három királyfi, három királylány mozgalom is programokkal jelentkezik a rendezvény alkalmából."


Örök nemzeti cél: sokasodj, magyar! - 2018 a magyar családok éve lesz

kilato-hidegkut.hu, 2017. május 28.

"Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a gyermekvállalás nem csupán gazdasági döntés kérdése, hanem divat dolga is. Manapság a fiatalabb nemzedékek számára nem az élet természetes velejárója a gyermekvállalás, a legtöbbeknek nem ez az elsődlegesen kitűzött cél."


„A gyermekvállalás nemcsak érzelmi döntés, hanem érzelmi és racionális vállalás”

csaladhalo.hu, 2017. május 27.

"A Családok Budapesti Világtalálkozójának részeként megtartott Családok XI. Világkongresszusán szombat délután számos szekcióbeszélgetésre került sor. Ízelítő néhányból."


Divatot teremthet a családpolitika

magyaridok.hu, 2017. május 27.

"A Kopp Mária szellemiségét továbbvivő kutatóintézet létrehozásáról Skrabski Fruzsina azt mondta: megtiszteltetés számára, hogy édesanyja tudományos munkássága tovább élhet, és reméli, hogy a szellemi műhely segíthet a jövőben, hogy még többen döntsenek a családalapítás mellett."


Saját öröm, nemzeti cél

mno.hu, 2017. május 26.

"A gyermekvállalás nem prioritás; nem olyan egyszerű dolog, ami csak úgy megtörténik, hanem olyan félelmetesnek tűnő döntés, amihez sokan csak a harmincas éveikben jutnak el. Ennek a változásnak sok oka van, amelyeket könyvtárpolcnyi kötetekben szokás elemezni."


Székely András: A biztonság a gyermekvállalás ösztönzője

csalad.hu, 2017. május 25.

"Minden kutatási eredményből az világlott ki, hogy valójában az emberek több gyermeket szeretnének, mint amennyi ténylegesen megszületik. Ennek a különbségnek a megszüntetésére az egyik eszköz lehet a Három Királyfi Három Királylány mozgalom, amelyik inkább a társadalmi szemléletformálás oldaláról igyekszik ezt elérni..."


Fontos bejelentést tett Orbán - így változik a családi adókedvezmény, elengedik a diákhitelt

napi.hu, 2017. május 25.

"A kormányfő elmondta továbbá, hogy Kopp Mária orvos-pszichológus (a Három királyfi, három királylány mozgalom alapítója) szellemiségét "ideidézve" kutatóintézetet hoznak létre, hogy a családok segítésére, a családpolitika filozófiai megalapozásához, az európai és a világhelyzet megértéséhez megfelelő intellektuális muníció álljon rendelkezésre..."


Útjára indult az első soproni vándorbölcső

pedmuvhaz.hu, 2017. május 24.

"Az első Vándorbölcsőt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indította el Magyarországon. Bölcsőket készítettek, melyeket meghatározott időnként kisorsolnak a jelentkezők között. Cél, hogy ezek a bölcsők a közösségteremtés eszközei legyenek, jelképezik, hogy a gyermekvállalás közös ügyünk."


Család = Erőforrás

csaladhalo.hu, 2017. május 20.

"Skrabski Fruzsina, a Három királyfi, három királylány mozgalom társelnöke azt mondta, magyar sajátosság, hogy a fiatalok több gyereket szeretnének, mint ahányat végül vállalnak, vállalni tudnak. Arról beszélt, hogy a civil szervezet ezért a gyermekvállalást akadályozó problémák megoldásában vállal évek óta szerepet, például képzésekkel vagy társkereső programokkal, javaslatokkal..."


Pályázat a Kopp-Skrabski-díj elnyerésére

csaladhalo.hu, 2017. május 17.

"A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, csatlakozva az EDUVITAL 2012‑ben kezdeményezett díjához, szeretné felhívni a figyelmet azokra a személyekre, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért."


A családbarát munkahely a magánélet egyensúlya

hirado.hu, 2017. május 15.

Hazánkban idén is meghirdették az Év Családbarát Vállalata pályázatot, mely egyik fokmérője annak, hogy egy cég mennyire áll készen a következő évek munkaerőpiaci kihívásaira. Hogyan lehet egy vállalat humán szempontból is fenntartható? Lehet-e családbarát a termelés?


Novák Katalin: stabil és kiszámítható családtámogatásra van szükség

hirado.hu, 2017. május 15.

"A családok támogatásában a stabilitás és a kiszámíthatóság a legfontosabb, hiszen a családalapítás nem kormányzati ciklusokra szól, hanem életre szóló döntés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján."


MÁR ALIG MARADTAK JEGYEK A 10. FISHING ON ORFŰRE!

recorder.blog.hu, 2017. május 10.

"A fesztivál alapítója Skrabski Fruzsinával, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom vezetőjével közösen működtetik majd az orfűi Medvehagymaházban a Fishing új gyerekhelyszínét, a Gyermekbirodalmat. Izgalmas programokkal, kézműves foglalkozásokkal, zenés gyermekszínházzal várják a kicsiket és szüleiket."


Családbarát matricát kapott a könyvtár

promenad.hu, 2017. május 9.

"A vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban nem csak az olvasnivalótól roskadozó polcsorok vagy az átlapozásra váró magazinok nyújtanak kikapcsolódást. A könyvtárosok gyakorta szerveznek különféle rendezvényeket, köztük családi programokat vagy ott az évek óta sikeres Babázó Klub."


Pál Feri megmondja, hogyan csináljuk együtt!

csaladhalo.hu, 2017. május 9.

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Család és karrier című, 10 éve tartó párkapcsolati előadássorozatának rendszeres előadója Pál Ferenc atya, vagy ahogy mindenki ismeri: Pál Feri. Legutóbbi előadásának címe: EGYÉNI ÉLETCÉLOK – KÖZÖS ÁLMOK, Hogyan csináljuk együtt?"


Mi kell ahhoz, hogy gyarapodjon a magyar? Egy csok és más semmi?

mno.hu, 2017. május 5.

"Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke lapunknak elmondta: úgy látják, hogy egyértelműen van összefüggés a demográfiai adatok elmozdulása és a kormány vonatkozó intézkedései között. Konkrét családokat is ismernek, amelyek a csok miatt döntöttek több gyerek vállalása mellet; de az is fontos, hogy ezek az intézkedések pr-tevékenységként is működnek..."


Legyen Ön is vendég a háznál – interjú Keresztes Ilonával, a Kossuth Rádió szerkesztőjével

csaladhalo.hu, 2017. május 5.

"Gazdag programmal ünnepli 25 éves születésnapját május 6.-án a Kossuth Rádió népszerű műsora, a Vendég a háznál. Keresztes Ilonával, a műsor vezetőszerkesztőjével beszélgettünk."


A gyerekkel nem áll meg az élet, sőt akkor kezdődik!

budapest.imami.hu, 2017. május 3.

"Skrabski Fruzsina filmrendezővel, újságíróval, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetőjével beszélgettünk a helyi közösségekről, az első családbarát fesztiválról, a dicséret varázserejéről, az apák szerepéről, önmegvalósításról, a boldogságkeresés útjairól, a média szemléletformálásáról és arról, hogyan lesz divat a gyerekvállalás."


Legyen az öné az Év Családbarát Vállalata!

piacesprofit.hu, 2017. április 27.

"Azok a vállalatok, akik a trendek előtt járnak, pár éve érzékelik már, hogy a munkaerő piacon erős változások lesznek/vannak. Alapvetővé vált a családbarát vállalati kultúra, a felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetői szemlélet. Mutassa meg, hogy az ön cégében már így van!"


Ki lesz 2017 Családbarát Vállalata?

hrportal.hu, 2017. április 26.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom meghirdette az ÉV Családbarát Vállalata 2017 díjat, melyre a pályázatot a vállalatok 2017. szeptember 18-ig küldhetik be. Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira."


Családbarát munkahelyet választanak ismét

hirado.hu, 2017. április 26.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is arra biztatja a versenyszféra vállalatait, vegyenek részt pályázatukon, legyenek Az ÉV Családbarát Vállalata 2017 díj nyertesei, vagy a Családbarát Vállalat 2017 cím birtokosai."


Idén is keresi a Családbarát Vállalatokat a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom

csalad.hu, 2017. április 26.

"A mozgalom a kitüntetéseket olyan cégeknek adományozza, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást."


Hivatalosan is családbarát a Fishing, itt az utolsó Kispál-koncert

bama.hu, 2017. április 21.

"A Fishing on Orfű lett az első családbarát fesztivál, jelentette be Lovasi András, a fesztivál alapítója és Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom vezetője."

 


Az első családbarát fesztivál: Fishing on Orfű

csalad.mandiner.hu, 2017. április 20.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fishing on Orfű fesztivál együttműködése nyomán, idén egy kiemelt gyermekhelyszín, a Gyermekbirodalom költözik be az orfűi Medvehagyma házba a fesztivál idejére."

 


Fishing on Orfű, a gyermekbarát fesztivál

haromkiralyfi.hu, 2017. április 19.

Gyermekbirodalmat hoznak létre a júniusi Fishing on Orfűn, az ország első családbarát fesztiválján. A programokat a szervezők a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal együttműködve valósítják meg.

 


Bölcső, vándorúton

sopronitema.hu, 2017. április 19.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom adta az ötletet, a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája pedig a terveket, a szaktudást, a helyet és az időt a megvalósításra, azaz magát az első soproni vándorbölcsőt."

 


A boldogságkeresés útjai: Skrabski Fruzsina szülei könyvének új kiadását mutatta be Budatétényben

budafokteteny.hu, 2017. április 12.

"A harmonikus család a legkomolyabb egészségvédő tényező, állítja A boldogságkeresés útjai című könyvében a haláláig a magyarok lelkiállapotát, egészségét és boldogságát kutató Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, a mérnök, szociológus, demográfus, főiskolai tanár, Skrabski Árpád."


Kopp-Skrabski díjat alapítanak

socialbranding.hu, 2017. április 5.

"Idén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski díjat alapít, amivel azokat az embereket tünteti ki, akik legtöbbet tesznek a közösségükben, hogy a kívánt gyerekek megszülessenek."

 


Adókedvezmény is segíthetné, hogy kevesebb és elismertebb legyen a láthatatlan munka

hrportal.hu, 2017. április 3.

"Évente 130 napot töltünk láthatatlan munkával, vagyis olyan tevékenységekkel, általában a családunk és az otthonunk körül, amiért nem jár fizetés, sőt esetenként elismerés sem igazán. Ennek a munkának tetemes részét, bár a társadalmi folyamatok változóban vannak, még mindig a nők végzik."


A láthatatlan munka napja

piacesprofit.hu, 2017. március 28.

"A láthatatlan munka nem feltétlenül egyenlő a klasszikus háztartásbeli munkavégzéssel, melyet sajnálatos módon Magyarországon elsősorban nők végeznek. A láthatatlan munka valójában családi munkavégzésként értelmezhető."

 


Az egyik legújabb trend a munkáltatói márkaépítésben: családbarát vállalat

xlex.hu, 2017. március 27.

"Ujvári Enikővel készítettünk interjút a Három Királyfi, Három Királylány mozgalomtól. Minden évben kiosztják az Év Családbarát vállalata díjat, amit olyan cégek nyerhetnek meg, akik kiemelten odafigyelnek a munkavállalóikra. Enikő kiemelte, hogy ez nem csak egy jól hangzó díj."


Boldogító kapcsolatok

haromkiralyfi.hu, 2017. március 27.

"A tavasz érkeztével nemcsak a természet, hanem a lelkünk is kivirágzik. A napsütés, a szirmaikat bontó virágok kavalkádja szívünket is kinyitják a világra és lehetőséget adnak a kitárulkozásra, az egymás felé fordulásra. A kapcsolataink ápolása, az új kötelékek kiépítése alapvető örömforrásai az életünknek, ezért fontos időt és energiát áldoznunk rájuk."


A hagyományos apaszerep már nem vonzó, de akkor mi van helyette?

hvg.hu, 2017. március 26.

„Természetesen arra buzdítunk minden apát, hogy maximálisan vegye ki a részét a gyermekgondozási teendőkből. Ugyanakkor óva intünk minden párt attól, hogy úgy gondolja, attól lesz valaki jó apa, ha az anyához hasonlóan gondoskodik közös gyermekükről...”


Olyan jó az összes férfit vagy nőt hülyének nézni, de lehet, hogy a családod tehet mindenről

24.hu, 2017. március 25.

"Freud még azt feltételezte, hogy a gyerek önző lény, ahhoz kötődik, akitől enni kap. Csak az 1930-as években kezdték sejteni, hogy többről lehet szó, és csak ötven évvel később jutottak el a felismerésig, hogy a gyermekkorban rögzült kötődési mintázatok a felnőtt kapcsolatokra is hatással lehetnek."


Tóth I. János: Főállású szülőkkel a 2,1-es termékenységi arányszámért

szegedma.hu, 2017. március 23.

A főállású szülő intézménye a születéstámogató (pronatalista) népességpolitikai eszközök számát bővíti. Ez az intézmény, véleményem szerint, az utolsó reményünk arra, hogy a 2,1-es termékenységi arányszámot elérjük – írja Tóth I. János.

 


Szeresd magad, hogy mások is szerethessenek!

haromkiralyfi.hu, 2017. március 16.

"Mérő László pszichológus szavaival élve „Minden ember egy kis csoda, mivel egyszeri és megismételhetetlen.” Miért van mégis az, hogy az emberek többsége küzd azzal, hogy szeresse és elfogadja önmagát? Hogyan tudnánk újra önmagunkhoz visszatalálni a bensőséges szeretet és elfogadás jegyében? És vajon mindez hogyan hat kapcsolataink milyenségére?"


Magyarország legnagyobb kérdése: hogyan lesz 1,44-ből 2,1?

valasz.hu, 2017. március 16.

"A kormány új családtámogatási csomagon dolgozik, és a kormányfő azt tűzte ki célul, hogy utolérjük a franciákat és átlagosan 2,1 gyermeke szülessen a magyar nőknek is. Grandiózus terv, pedig ehhez csak a vágyott babáknak kellene megszületniük. Székely Andrást, a Három királyfi, három királylány mozgalom képviselőjét arról kérdeztük, mégis hogyan."


A nőket köszöntötték a Magyar Tudományos Akadémián

csalad.mandiner.hu, 2017. március 9.

"A Mindennapok Női Szemmel Egyesület és a Magyar Női Unió közös szakmai konferenciát szervezett a Nemzetközi Nőnap alkalmából, március 8-án a Magyar Tudományos Akadémián. Az eseményt Lovász Irén népdal énekes nyitotta meg, majd Király Nóra köszöntette a vendégeket."


Társadalmi nemek nincsenek, társadalmi szerepek azonban vannak

demokrata.hu, 2017. március 8.

"Az emberek nőnek és férfinak születnek, ezért a kormány nemet mond a társadalmi nemekre, igent mond azonban a változó társadalmi szerepekre - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten."

 


Ezért nincs túl sok részmunkaidős állás

inforadio.hu, 2017. március 2.

"Kevesen dolgoznak ma részmunkaidőben, holott a kisgyermekes szülőknek ez lenne a legjobb foglalkoztatási forma – mondta az InfoRádiónak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet programvezetője."

 


Mindenkinek ki kell küzdenie az identitásához szükséges válaszokat

csalad.mandiner.hu, 2017. március 2.

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom által a Házasság Hetén rendezett családkonferencia egyik meghívott vendége Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, professzor emeritus volt. Előadásának legfontosabb üzenete az volt, hogy senki nem ússza meg azt, hogy előbb vagy utóbb választ adjon arra a kérdésre: mi végre van a világon?"


Család és karrier? – új előadások neves szakemberekkel

csalad.mandiner.hu, 2017. február 27.

Tavasszal a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében „Család és karrier?” címen új előadások megtartására kerül sor, neves szakemberek közreműködésével. Az első előadásra március 6-án kerül sor, előadók: Szalai Tamás Dömötör és Kádár Annamária.


Arany kertben arany fa, arany bölcső alatta…

telekihaz.erdely.org, 2017. február 24.

"Pósa Lajos versét ma már legfeljebb népi bölcsődalként dúdolják az édesanyák, bölcső kevés háznál ring, kiment divatból ez a kis „bútor”, és baba is kevesebb születik. Pedig a régi magyar közösségek életfája azért volt olyan erős, dúslombú, mert gyakran ringott bölcső a szülők ágya mellett. Egy-egy tartósabbnak bizonyuló bölcső nemritkán több nemzedéket is kiszolgált."


Család és Karrier? - folytatódik az előadássorozat

csaladinet.hu, 2017. február 23.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ebben az évben is folytatja Család és Karrier? című programját a Semmelweis Egyetemen. 
Az előadás-sorozat a párválasztás és párkapcsolatokkal kapcsolatos témaköröket járja körül a tavaszi félévben."


A részmunkaidő tényleg csak úri huncutság?

noklapja.nlcafe.hu, 2017. február 22.

"A részmunkaidő sokak szemében még mindig úri huncutságnak számít, mondván, könnyű annak, aki megteheti, hogy csak napi négy vagy hat órában dolgozik. Ideje azonban szemléletet váltani: a lehetőség, hogy az emberek rugalmas időbeosztással végezzék a munkájukat, nemcsak a foglalkoztatottság, de a hatékonyság és az elégedettség szempontjából is pozitív mérleggel kecsegtet."


A közmunkások mindenkinél többet szülnek

abcug.hu, 2017. február 22.

"A nőknek és férfiaknak egy plusz körülménnyel is meg kell birkózniuk akkor, amikor gyereket vállalnak: hogyan tudják összeilleszteni a családi életüket a munkahelyi kötelezettségükkel. Ez jellemzően azt jelenti, hogy a munkahelyük mennyire van tekintettel arra, hogy a szülőknek az idejük nagyobb részét kell a családra, azon belül a gyermeknevelésre fordítani."


Adni tudás és elköteleződés

magyarhirlap.hu, 2017. február 17.

"Családbarát szemlélet, munka–magánélet egyensúly címmel tartott konferenciát a Három királyfi, három királylány mozgalom csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián. Az egész napos tanácskozás a Házasság hete egyik központi programja, az idén negyedik alkalommal rendezték meg."


"A házasság valóban kiállta az idők próbáját"

csalad.mandiner.hu, 2017. február 16.

"A házasság valóban kiállta az idők próbáját – mondta Beneda Attila helyettes államtitkár Kosztolányit idézve a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által, a Házasság Hetére szervezett Családbarát szemlélet, Munka-magánélet egyensúly c. konferencián. Beszámolónk."


Apák az internet korában

feol.hu, 2017. február 15.

"Székesfehérvár - Mi a népegészségügynél találkoztunk vele, de elvileg a védőnői körzetekben is kint vannak az Apa-füzet példányai. A Három királyfi, Három királylány Mozgalom kiadványát két gyakorló szülő írta meg, mindketten pszichológusok."

 


„Veled kiteljesedve” – Vasárnap kezdődik a házasság hete

magyarkurir.hu, 2017. február 9.

"Tizedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a házasság hetét. A február 12. és 19. között sorra kerülő országos rendezvénysorozatot február 9-én sajtótájékoztatón mutatták be a fővárosi I. számú Központi Házasságkötő Teremben."

 


Házasság Hete 2017

csalad.mandiner.hu, 2017. február 8.

"Magyarországon idén tizedik alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint arra, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek."


Van, de nem elég! – Országos részmunkaidő kutatás 2016

bvk.hu, 2017. január 30.

“Kutatásunk egyik fő célja az volt, hogy összevessük a részmunkaidős foglalkoztatás megítélését a munkaadói és a munkavállalói oldalon: mekkora igény van rá, mennyire lehetne vonzó foglalkoztatási forma ma Magyarországon, illetve hol vannak az akadályok a kereslet és a kínálat találkozásánál.”


Óriási gazdasági hasznot hozna, mégis alig élnek a lehetőséggel

penzcentrum.hu, 2017. január 29.

"Mind a két oldalon, a munkavállalóknál és a munkáltatóknál is lenne igény a részmunkaidős foglalkoztatásra, ennek ellenére viszont csak elenyésző a számuk Magyarországon. Egy friss kutatás bemutatja, pontosan milyen haszonnal járna, ha több részmunkaidős állás lenne."


Jobban bele kellene állni a részmunkaidős foglalkoztatásba

figyelo.hu, 2017. január 25.

"A kutatás eredményei bebizonyították, hogy mind a munkáltatók, mind a munkavállalók nyitottak a részmunkaidő lehetőségére. A következő lépés, hogy miként lehet ezt akciótervek formájában megfogalmazni, és hogyan tud valóban megjelenni évről-évre egyre több olyan munkahely, amely biztosítja a részmunkaidős foglalkoztatást."


Többen dolgoznának részmunkaidőben

pecsimami.hu, 2017. január 25.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom  konferenciáján bemutatták a részmunkaidős foglalkoztatásról szóló országos kutatásuk részleteit. Kiderült, hogy a cégek és a munkavállalók is nyitottak erre a lehetőségre, igény van rá, a cég iránti elkötelezettséget is növelné, és nagymértékben segítené a munkavállalók életét."


Van, de nem elég! – Országos részmunkaidő kutatás 2016

csalad.mandiner.hu, 2017. január 25.

"Egy friss, nagymintás hazai kutatás kimutatta, hogy mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldalon lenne igény és nyitottság a részmunkaidős foglalkoztatásra, amely nemcsak a munkavállalók számára nyújtana jelentős segítséget, hanem a cég iránti elköteleződés is nagymértékben emelkedne."


Kultúraváltás nélkül csak álom a részmunkaidő

piacesprofit.hu, 2017. január 25.

"Jelentősen kevesebben dolgoznak részmunkaidőben itthon az uniós átlagnál. Pedig ez az atipikus forma elvileg a munkáltatónak és a munkavállalónak is sok előnyt jelenthet. A szakemberek szerint az anyagi bizonytalanság és a bizalomhiány is fontos gát, a munkahelyi kultúrának kéne változnia."


Több részmunkaidős foglalkoztatásra lenne igény

orientpress.hu, 2017. január 24.

"Egy friss, nagymintás hazai kutatás kimutatta, hogy mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldalon lenne igény és nyitottság a részmunkaidős foglalkoztatásra, amely nemcsak a munkavállalók számára nyújtana könnyebbséget, hanem a cég iránti elköteleződés is nagymértékben emelkedne – ezek a legfontosabb megállapításai a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által elvégzett felmérésnek."


Iroda helyett otthonról? A jövő a home officeban rejlik

hazesotthon.hu, 2017. január 23.

"Gazdaságilag jobban megérné, és talán kevesebben szenvednének a lélekölő munkahelyi stressztől. Részmunkaidő, táv- vagy otthon végezhető munkák- az utóbbi években egyre inkább élnek a hazai munkáltatók is ezzel a máshol már jól ismert és használt lehetőséggel."


Hol akad el a részmunkaidős foglalkoztatás?

hrportal.hu, 2017. január 20.

"Bár a munkaerőpiac tendenciái egyre inkább ebbe az irányba hatnak, az atipikus munkavégzési formák (távmunka, részmunkaidő) elterjedése valahol mégis elakad, pedig igény lenne rá Magyarországon is. Jelenleg Bulgáriával együtt sereghajtók vagyunk a területen, mindössze 5-6%-os részmunkaidős foglalkoztatással Európában..."


A távmunkáé a jövő

hirado.hu, 2017. január 19.

"Részmunkaidő, táv- vagy otthon végezhető munkák – mindegyik nagy segítség lehet a kisgyermekes szülőknek, vagy a családnak segíteni akaró nagyszülőknek. Egyben persze nagy könnyebbség a cégeknek és a magyar gazdaságnak is, ahol bizonyos területeken lassanként kialakul a munkaerőhiány."


Átadták a Családbarát Médiáért-díjakat

csalad.mandiner.hu, 2017. január 19.

"Kempf Zita nyerte el az nlcafe.hu-n megjelent, „Sosem fértünk bele az űrlapok rubrikáiba” – Négy testvére nevelését vállalta fel a gimnazista lány című írásával a Képmás Magazin és a Média a Családért Alapítvány által alapított Családbarát Médiáért-díjat, melyet csütörtökön adtak át egy ünnepélyes díjátadó est keretében."


„Veled kiteljesedve” – Házasság hete 2017

evangelikus.hu, 2017. január 18.

"Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége."


A Gallus 25 éve gondoskodik friss ennivalóról – szántóföldtől az étkező asztalig

veol.hu, 2017. január 16.

"Egyedülálló a Gallus cégcsoport és a hozzá tartozó Taravis Kft. példája, miként lehet egyszerre a vevők, az üzleti partnerek mellett a munkavállalók teljes elégedettségét egyszerre kivívni. A működésének 25 éves jubileumát ünneplő cég törekvéseit a közelmúltban több díjjal ismerték el."


Ezer és egy dolog, ami tuti meg fog változni, miután posztoltad a kisbabád ultrahangképét a Facebookon

24.hu, 2017. január 8.

"Letelt az első, kritikusnak mondott 12. hét vagyis mehet az ultrahang fotó a közösségi felületekre, és a tágabb családban is szét lehet kürtölni az örömhírt. Ezzel együtt a pár is megnyugszik kicsit, és beleéli magát, hogy szülők lesznek. De vajon mi történik ezután? Mi marad és mi változik?"


Best of Mandiner.család 2016

csalad.mandiner.hu, 2017. január 4.

"A Mandiner.család 2016. szeptember 12-én indult. Lássuk, mely írások voltak a legolvasottabbak ebben az első, bő három hónapban."

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!