Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.

Naprakész sajtószemle
Tudj meg többet rólunk a médián keresztül:
TV / rádió / internet... »

Csatlakozz hozzánk!
Legyél az önkéntesünk, a Mozgalomnak szüksége van Rád... »

Mit tehetsz Te?
Örülünk, hogy itt vagy! Ez azt jelenti, hogy fontosnak tartod célunkat...»

Családbarát helyek
Ajánlj Családbarát helyet! Országos adatbázisunk folyamatosan bővül... »

Sajtómegjelenéseink

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom: Interneten


Online     TV     Rádió     Kopp Mária-interjúk     Közlemények


2017     2016     2015     2014     2013     2012


Legyen az öné az Év Családbarát Vállalata!

piacesprofit.hu, 2017. április 27.

"Azok a vállalatok, akik a trendek előtt járnak, pár éve érzékelik már, hogy a munkaerő piacon erős változások lesznek/vannak. Alapvetővé vált a családbarát vállalati kultúra, a felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetői szemlélet. Mutassa meg, hogy az ön cégében már így van!"


Ki lesz 2017 Családbarát Vállalata?

hrportal.hu, 2017. április 26.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom meghirdette az ÉV Családbarát Vállalata 2017 díjat, melyre a pályázatot a vállalatok 2017. szeptember 18-ig küldhetik be. Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira."


Családbarát munkahelyet választanak ismét

hirado.hu, 2017. április 26.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is arra biztatja a versenyszféra vállalatait, vegyenek részt pályázatukon, legyenek Az ÉV Családbarát Vállalata 2017 díj nyertesei, vagy a Családbarát Vállalat 2017 cím birtokosai."


Idén is keresi a Családbarát Vállalatokat a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom

csalad.hu, 2017. április 26.

"A mozgalom a kitüntetéseket olyan cégeknek adományozza, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást."


Hivatalosan is családbarát a Fishing, itt az utolsó Kispál-koncert

bama.hu, 2017. április 21.

"A Fishing on Orfű lett az első családbarát fesztivál, jelentette be Lovasi András, a fesztivál alapítója és Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom vezetője."

 


Az első családbarát fesztivál: Fishing on Orfű

csalad.mandiner.hu, 2017. április 20.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fishing on Orfű fesztivál együttműködése nyomán, idén egy kiemelt gyermekhelyszín, a Gyermekbirodalom költözik be az orfűi Medvehagyma házba a fesztivál idejére."

 


Fishing on Orfű, a gyermekbarát fesztivál

haromkiralyfi.hu, 2017. április 19.

Gyermekbirodalmat hoznak létre a júniusi Fishing on Orfűn, az ország első családbarát fesztiválján. A programokat a szervezők a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal együttműködve valósítják meg.

 


Bölcső, vándorúton

sopronitema.hu, 2017. április 19.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom adta az ötletet, a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája pedig a terveket, a szaktudást, a helyet és az időt a megvalósításra, azaz magát az első soproni vándorbölcsőt."

 


A boldogságkeresés útjai: Skrabski Fruzsina szülei könyvének új kiadását mutatta be Budatétényben

budafokteteny.hu, 2017. április 12.

"A harmonikus család a legkomolyabb egészségvédő tényező, állítja A boldogságkeresés útjai című könyvében a haláláig a magyarok lelkiállapotát, egészségét és boldogságát kutató Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, a mérnök, szociológus, demográfus, főiskolai tanár, Skrabski Árpád."


Kopp-Skrabski díjat alapítanak

socialbranding.hu, 2017. április 5.

"Idén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski díjat alapít, amivel azokat az embereket tünteti ki, akik legtöbbet tesznek a közösségükben, hogy a kívánt gyerekek megszülessenek."

 


Adókedvezmény is segíthetné, hogy kevesebb és elismertebb legyen a láthatatlan munka

hrportal.hu, 2017. április 3.

"Évente 130 napot töltünk láthatatlan munkával, vagyis olyan tevékenységekkel, általában a családunk és az otthonunk körül, amiért nem jár fizetés, sőt esetenként elismerés sem igazán. Ennek a munkának tetemes részét, bár a társadalmi folyamatok változóban vannak, még mindig a nők végzik."


A láthatatlan munka napja

piacesprofit.hu, 2017. március 28.

"A láthatatlan munka nem feltétlenül egyenlő a klasszikus háztartásbeli munkavégzéssel, melyet sajnálatos módon Magyarországon elsősorban nők végeznek. A láthatatlan munka valójában családi munkavégzésként értelmezhető."

 


Az egyik legújabb trend a munkáltatói márkaépítésben: családbarát vállalat

xlex.hu, 2017. március 27.

"Ujvári Enikővel készítettünk interjút a Három Királyfi, Három Királylány mozgalomtól. Minden évben kiosztják az Év Családbarát vállalata díjat, amit olyan cégek nyerhetnek meg, akik kiemelten odafigyelnek a munkavállalóikra. Enikő kiemelte, hogy ez nem csak egy jól hangzó díj."


Boldogító kapcsolatok

haromkiralyfi.hu, 2017. március 27.

"A tavasz érkeztével nemcsak a természet, hanem a lelkünk is kivirágzik. A napsütés, a szirmaikat bontó virágok kavalkádja szívünket is kinyitják a világra és lehetőséget adnak a kitárulkozásra, az egymás felé fordulásra. A kapcsolataink ápolása, az új kötelékek kiépítése alapvető örömforrásai az életünknek, ezért fontos időt és energiát áldoznunk rájuk."


A hagyományos apaszerep már nem vonzó, de akkor mi van helyette?

hvg.hu, 2017. március 26.

„Természetesen arra buzdítunk minden apát, hogy maximálisan vegye ki a részét a gyermekgondozási teendőkből. Ugyanakkor óva intünk minden párt attól, hogy úgy gondolja, attól lesz valaki jó apa, ha az anyához hasonlóan gondoskodik közös gyermekükről...”


Olyan jó az összes férfit vagy nőt hülyének nézni, de lehet, hogy a családod tehet mindenről

24.hu, 2017. március 25.

"Freud még azt feltételezte, hogy a gyerek önző lény, ahhoz kötődik, akitől enni kap. Csak az 1930-as években kezdték sejteni, hogy többről lehet szó, és csak ötven évvel később jutottak el a felismerésig, hogy a gyermekkorban rögzült kötődési mintázatok a felnőtt kapcsolatokra is hatással lehetnek."


Tóth I. János: Főállású szülőkkel a 2,1-es termékenységi arányszámért

szegedma.hu, 2017. március 23.

A főállású szülő intézménye a születéstámogató (pronatalista) népességpolitikai eszközök számát bővíti. Ez az intézmény, véleményem szerint, az utolsó reményünk arra, hogy a 2,1-es termékenységi arányszámot elérjük – írja Tóth I. János.

 


Szeresd magad, hogy mások is szerethessenek!

haromkiralyfi.hu, 2017. március 16.

"Mérő László pszichológus szavaival élve „Minden ember egy kis csoda, mivel egyszeri és megismételhetetlen.” Miért van mégis az, hogy az emberek többsége küzd azzal, hogy szeresse és elfogadja önmagát? Hogyan tudnánk újra önmagunkhoz visszatalálni a bensőséges szeretet és elfogadás jegyében? És vajon mindez hogyan hat kapcsolataink milyenségére?"


Magyarország legnagyobb kérdése: hogyan lesz 1,44-ből 2,1?

valasz.hu, 2017. március 16.

"A kormány új családtámogatási csomagon dolgozik, és a kormányfő azt tűzte ki célul, hogy utolérjük a franciákat és átlagosan 2,1 gyermeke szülessen a magyar nőknek is. Grandiózus terv, pedig ehhez csak a vágyott babáknak kellene megszületniük. Székely Andrást, a Három királyfi, három királylány mozgalom képviselőjét arról kérdeztük, mégis hogyan."


A nőket köszöntötték a Magyar Tudományos Akadémián

csalad.mandiner.hu, 2017. március 9.

"A Mindennapok Női Szemmel Egyesület és a Magyar Női Unió közös szakmai konferenciát szervezett a Nemzetközi Nőnap alkalmából, március 8-án a Magyar Tudományos Akadémián. Az eseményt Lovász Irén népdal énekes nyitotta meg, majd Király Nóra köszöntette a vendégeket."


Társadalmi nemek nincsenek, társadalmi szerepek azonban vannak

demokrata.hu, 2017. március 8.

"Az emberek nőnek és férfinak születnek, ezért a kormány nemet mond a társadalmi nemekre, igent mond azonban a változó társadalmi szerepekre - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten."

 


Ezért nincs túl sok részmunkaidős állás

inforadio.hu, 2017. március 2.

"Kevesen dolgoznak ma részmunkaidőben, holott a kisgyermekes szülőknek ez lenne a legjobb foglalkoztatási forma – mondta az InfoRádiónak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet programvezetője."

 


Mindenkinek ki kell küzdenie az identitásához szükséges válaszokat

csalad.mandiner.hu, 2017. március 2.

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom által a Házasság Hetén rendezett családkonferencia egyik meghívott vendége Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, professzor emeritus volt. Előadásának legfontosabb üzenete az volt, hogy senki nem ússza meg azt, hogy előbb vagy utóbb választ adjon arra a kérdésre: mi végre van a világon?"


Család és karrier? – új előadások neves szakemberekkel

csalad.mandiner.hu, 2017. február 27.

Tavasszal a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében „Család és karrier?” címen új előadások megtartására kerül sor, neves szakemberek közreműködésével. Az első előadásra március 6-án kerül sor, előadók: Szalai Tamás Dömötör és Kádár Annamária.


Arany kertben arany fa, arany bölcső alatta…

telekihaz.erdely.org, 2017. február 24.

"Pósa Lajos versét ma már legfeljebb népi bölcsődalként dúdolják az édesanyák, bölcső kevés háznál ring, kiment divatból ez a kis „bútor”, és baba is kevesebb születik. Pedig a régi magyar közösségek életfája azért volt olyan erős, dúslombú, mert gyakran ringott bölcső a szülők ágya mellett. Egy-egy tartósabbnak bizonyuló bölcső nemritkán több nemzedéket is kiszolgált."


Család és Karrier? - folytatódik az előadássorozat

csaladinet.hu, 2017. február 23.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ebben az évben is folytatja Család és Karrier? című programját a Semmelweis Egyetemen. 
Az előadás-sorozat a párválasztás és párkapcsolatokkal kapcsolatos témaköröket járja körül a tavaszi félévben."


A részmunkaidő tényleg csak úri huncutság?

noklapja.nlcafe.hu, 2017. február 22.

"A részmunkaidő sokak szemében még mindig úri huncutságnak számít, mondván, könnyű annak, aki megteheti, hogy csak napi négy vagy hat órában dolgozik. Ideje azonban szemléletet váltani: a lehetőség, hogy az emberek rugalmas időbeosztással végezzék a munkájukat, nemcsak a foglalkoztatottság, de a hatékonyság és az elégedettség szempontjából is pozitív mérleggel kecsegtet."


A közmunkások mindenkinél többet szülnek

abcug.hu, 2017. február 22.

"A nőknek és férfiaknak egy plusz körülménnyel is meg kell birkózniuk akkor, amikor gyereket vállalnak: hogyan tudják összeilleszteni a családi életüket a munkahelyi kötelezettségükkel. Ez jellemzően azt jelenti, hogy a munkahelyük mennyire van tekintettel arra, hogy a szülőknek az idejük nagyobb részét kell a családra, azon belül a gyermeknevelésre fordítani."


Adni tudás és elköteleződés

magyarhirlap.hu, 2017. február 17.

"Családbarát szemlélet, munka–magánélet egyensúly címmel tartott konferenciát a Három királyfi, három királylány mozgalom csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémián. Az egész napos tanácskozás a Házasság hete egyik központi programja, az idén negyedik alkalommal rendezték meg."


"A házasság valóban kiállta az idők próbáját"

csalad.mandiner.hu, 2017. február 16.

"A házasság valóban kiállta az idők próbáját – mondta Beneda Attila helyettes államtitkár Kosztolányit idézve a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által, a Házasság Hetére szervezett Családbarát szemlélet, Munka-magánélet egyensúly c. konferencián. Beszámolónk."


Apák az internet korában

feol.hu, 2017. február 15.

"Székesfehérvár - Mi a népegészségügynél találkoztunk vele, de elvileg a védőnői körzetekben is kint vannak az Apa-füzet példányai. A Három királyfi, Három királylány Mozgalom kiadványát két gyakorló szülő írta meg, mindketten pszichológusok."

 


„Veled kiteljesedve” – Vasárnap kezdődik a házasság hete

magyarkurir.hu, 2017. február 9.

"Tizedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a házasság hetét. A február 12. és 19. között sorra kerülő országos rendezvénysorozatot február 9-én sajtótájékoztatón mutatták be a fővárosi I. számú Központi Házasságkötő Teremben."

 


Házasság Hete 2017

csalad.mandiner.hu, 2017. február 8.

"Magyarországon idén tizedik alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint arra, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek."


Van, de nem elég! – Országos részmunkaidő kutatás 2016

bvk.hu, 2017. január 30.

“Kutatásunk egyik fő célja az volt, hogy összevessük a részmunkaidős foglalkoztatás megítélését a munkaadói és a munkavállalói oldalon: mekkora igény van rá, mennyire lehetne vonzó foglalkoztatási forma ma Magyarországon, illetve hol vannak az akadályok a kereslet és a kínálat találkozásánál.”


Óriási gazdasági hasznot hozna, mégis alig élnek a lehetőséggel

penzcentrum.hu, 2017. január 29.

"Mind a két oldalon, a munkavállalóknál és a munkáltatóknál is lenne igény a részmunkaidős foglalkoztatásra, ennek ellenére viszont csak elenyésző a számuk Magyarországon. Egy friss kutatás bemutatja, pontosan milyen haszonnal járna, ha több részmunkaidős állás lenne."


Jobban bele kellene állni a részmunkaidős foglalkoztatásba

figyelo.hu, 2017. január 25.

"A kutatás eredményei bebizonyították, hogy mind a munkáltatók, mind a munkavállalók nyitottak a részmunkaidő lehetőségére. A következő lépés, hogy miként lehet ezt akciótervek formájában megfogalmazni, és hogyan tud valóban megjelenni évről-évre egyre több olyan munkahely, amely biztosítja a részmunkaidős foglalkoztatást."


Többen dolgoznának részmunkaidőben

pecsimami.hu, 2017. január 25.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom  konferenciáján bemutatták a részmunkaidős foglalkoztatásról szóló országos kutatásuk részleteit. Kiderült, hogy a cégek és a munkavállalók is nyitottak erre a lehetőségre, igény van rá, a cég iránti elkötelezettséget is növelné, és nagymértékben segítené a munkavállalók életét."


Van, de nem elég! – Országos részmunkaidő kutatás 2016

csalad.mandiner.hu, 2017. január 25.

"Egy friss, nagymintás hazai kutatás kimutatta, hogy mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldalon lenne igény és nyitottság a részmunkaidős foglalkoztatásra, amely nemcsak a munkavállalók számára nyújtana jelentős segítséget, hanem a cég iránti elköteleződés is nagymértékben emelkedne."


Kultúraváltás nélkül csak álom a részmunkaidő

piacesprofit.hu, 2017. január 25.

"Jelentősen kevesebben dolgoznak részmunkaidőben itthon az uniós átlagnál. Pedig ez az atipikus forma elvileg a munkáltatónak és a munkavállalónak is sok előnyt jelenthet. A szakemberek szerint az anyagi bizonytalanság és a bizalomhiány is fontos gát, a munkahelyi kultúrának kéne változnia."


Több részmunkaidős foglalkoztatásra lenne igény

orientpress.hu, 2017. január 24.

"Egy friss, nagymintás hazai kutatás kimutatta, hogy mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldalon lenne igény és nyitottság a részmunkaidős foglalkoztatásra, amely nemcsak a munkavállalók számára nyújtana könnyebbséget, hanem a cég iránti elköteleződés is nagymértékben emelkedne – ezek a legfontosabb megállapításai a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által elvégzett felmérésnek."


Iroda helyett otthonról? A jövő a home officeban rejlik

hazesotthon.hu, 2017. január 23.

"Gazdaságilag jobban megérné, és talán kevesebben szenvednének a lélekölő munkahelyi stressztől. Részmunkaidő, táv- vagy otthon végezhető munkák- az utóbbi években egyre inkább élnek a hazai munkáltatók is ezzel a máshol már jól ismert és használt lehetőséggel."


Hol akad el a részmunkaidős foglalkoztatás?

hrportal.hu, 2017. január 20.

"Bár a munkaerőpiac tendenciái egyre inkább ebbe az irányba hatnak, az atipikus munkavégzési formák (távmunka, részmunkaidő) elterjedése valahol mégis elakad, pedig igény lenne rá Magyarországon is. Jelenleg Bulgáriával együtt sereghajtók vagyunk a területen, mindössze 5-6%-os részmunkaidős foglalkoztatással Európában..."


A távmunkáé a jövő

hirado.hu, 2017. január 19.

"Részmunkaidő, táv- vagy otthon végezhető munkák – mindegyik nagy segítség lehet a kisgyermekes szülőknek, vagy a családnak segíteni akaró nagyszülőknek. Egyben persze nagy könnyebbség a cégeknek és a magyar gazdaságnak is, ahol bizonyos területeken lassanként kialakul a munkaerőhiány."


Átadták a Családbarát Médiáért-díjakat

csalad.mandiner.hu, 2017. január 19.

"Kempf Zita nyerte el az nlcafe.hu-n megjelent, „Sosem fértünk bele az űrlapok rubrikáiba” – Négy testvére nevelését vállalta fel a gimnazista lány című írásával a Képmás Magazin és a Média a Családért Alapítvány által alapított Családbarát Médiáért-díjat, melyet csütörtökön adtak át egy ünnepélyes díjátadó est keretében."


„Veled kiteljesedve” – Házasság hete 2017

evangelikus.hu, 2017. január 18.

"Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége."


A Gallus 25 éve gondoskodik friss ennivalóról – szántóföldtől az étkező asztalig

veol.hu, 2017. január 16.

"Egyedülálló a Gallus cégcsoport és a hozzá tartozó Taravis Kft. példája, miként lehet egyszerre a vevők, az üzleti partnerek mellett a munkavállalók teljes elégedettségét egyszerre kivívni. A működésének 25 éves jubileumát ünneplő cég törekvéseit a közelmúltban több díjjal ismerték el."


Ezer és egy dolog, ami tuti meg fog változni, miután posztoltad a kisbabád ultrahangképét a Facebookon

24.hu, 2017. január 8.

"Letelt az első, kritikusnak mondott 12. hét vagyis mehet az ultrahang fotó a közösségi felületekre, és a tágabb családban is szét lehet kürtölni az örömhírt. Ezzel együtt a pár is megnyugszik kicsit, és beleéli magát, hogy szülők lesznek. De vajon mi történik ezután? Mi marad és mi változik?"


Best of Mandiner.család 2016

csalad.mandiner.hu, 2017. január 4.

"A Mandiner.család 2016. szeptember 12-én indult. Lássuk, mely írások voltak a legolvasottabbak ebben az első, bő három hónapban."

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!