Mindenkinek lehessen annyi gyereke,
amennyit szeretne!
EN

Már ilyen is van: családbarát patika Nyíregyházán


haromkiralyfi.hu / 2019.06.12.


Az ovisok és a nyugdíjasok számára is van programjuk

Családbarát hely címet adományozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület a nyíregyházi 100 Éves Patikának. Június 7-én ünnepélyes keretek között, Nyíregyháza alpolgármesterének jelenlétében adtuk át a családbarát helyet tanúsító elismerést.

Evidens, hogy egy, az egészségünk megőrzéséért vagy épp visszanyeréséért dolgozó gyógyszertár egyben családbarát is legyen, de amit a 100 Éves Patika e téren fel tud mutatni, az több, mint példaadó.

Nézzük is, miért is kapott családbarát címet a nyíregyházi gyógyszertár:

  1. Már négy alkalommal rendezett Nyílt Patika Napokat. Ezeken a napokon a programjaival minden generációt megszólít és utolér.

  2. A Családi Gyalogló és Futónapokat idén ősszel szintén a 4. alkalommal rendezik majd meg. Itt is jellemző a színes, minden korosztályt utolérő programkavalkád.

  3. Folyamatosak a díjmentes szűrések patikán belül és a külső szervezésű sportnapokon is, például a Mozdulj Nyíregyháza programsorozaton, vagy iskolai egészségnapokon együttműködve a védőnőkkel.

  4. Rendszeresen szervezi a rendkívül népszerű A patika világa gyerekszemmel, illetve a Séta, Társaság, Egészség programokat.

     

Gyerekek elől NEM elzárva tartandó!

A patika világa gyermekszemmel elnevezésű foglalkozást A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület óvodás szervezi, amely csoportokat fogad és játékos feladatokkal igyekszik barátságosabbá tenni a kicsik számára a gyógyszertár és az orvosi rendelők világát. Az ovisok, a szakemberek segítségével és vezetésével csapatokra osztva ismerkedhetnek meg a gyógyszertár és az orvosi rendelő eszközeivel.

A laboratóriumban kiderül, hogyan készül a kúp, az ott található eszközök mire valók. Lehet illóolajokat szagolni, és a választott illatban kézkrémet keverni belőle. A rendelőben megismerkednek azokkal az eszközökkel, melyekkel vizsgálat közben találkozhatnak, megismerik és kipróbálják, hogy hogyan működik a vérnyomásmérő, a pulzoximéter és a fonendoszkóp, mérlegre állnak és gumikesztyűből fújt lufira rajzolhatnak. A váróteremben eközben mondókáznak, dalolnak, ezeken keresztül gyakorolva testrészeiket, átmozgatva egyben izmaikat. A délelőtt ilyenkor egy körforgásban zajlik és minden kis ovis minden állomáson informálódik.

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktualitásaink

Még több

Interaktív

Index

Névmutató a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sokoldalú tevékenységéről

0-9ABCCsDEFGGyHIJKLMNNyOÖPRSSzTUÜVZ

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!