Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Célunk

Ma Magyarországon a fiatalok sokkal több gyermeket szeretnének, mint amennyi megszületik. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek.

Küldetésünknek tekintjük, hogy olyan feltételeket teremtsünk, melyek ezt elősegítik. Egy nyüzsgő, közösségekkel teli társadalmat képzelünk el, ahol a gyerek érték.

Miben lehet segíteni a kívánt gyerekek megszületését?

A mozgalom főleg ötleteket ad,  de a kívánt gyermekek akkor születnek meg, ha mindenki maga tesz érte vagy úgy, hogy megvalósítja az álmait és világra hozza a vágyott gyermekeit, vagy úgy, hogy segít a barátainak, kollégáinak, rokonainak, hogy örömmel vállalhassanak gyerekeket. Összeszedtünk néhány ötletet, hogyan segíthet a mozgalom és mindenki személyesen.

1. Támogató közösségek

A kutatások szerint a szülők leginkább akkor vállalják be a kistestvért, ha számíthatnak a nagyszülők, rokonok, barátok támogatására. Célunk, hogy támogassuk és segítsük az olyan helyi közösségeket, amelyek összefogják a helyi családokat és támogatást adnak egymásnak. Létrehoztuk helyi szervezeteinket, amelyek az ország számos pontján segítik a helyi kezdeményezéseket. Rendszeres találkozókra hívjuk a baba-mama klubok vezetőit, aktív tagjait, hogy szakmai programokkal, kapcsolatok kiépítésének lehetőségével megerősítsük őket munkájukban. Helyi közösségekről való híradásokban pedig partnerünk az imami.hu - a Családi információs portál hálózat.

2. Családbarát felsőoktatás

A tervezett és a megszületett gyermekek száma közötti különbség a diplomával rendelkező nők köreiben a legmagasabb. Többek között a tanulmányi idő meghosszabbodása, a szakmai életút megkezdése és kiépítése, a magánélet és karrier összeegyeztetésének nehézsége okozza ezt. A témával külön foglalkozik a Családbarát felsőoktatás munkacsoportunk és a Debreceni Egyetemmel közösen megrendezett Párkapcsolati szabadegyetem kurzusunk.

3. Családbarát munkahelyek

Rendkívül fontos, hogy a munkahelyek biztosítsák a munkavállalóknak, hogy elég időt tölthessenek a szeretteikkel.  Erre külön honlapot hoztunk létre, ez a www.balansz.info - itt mind a munkaadók, mind a munkavállalók kapnak segítséget. Az Év családbarát vállalata-díjjal és a stratégiai együttműködéssel pedig értékeljük azokat a cégeket, amelyek már családbarátként működnek.

 

4. Család és karrier összeegyeztetése

A kisgyerekes anyukáknak sokszor nehéz a család és karrier összeegyeztetése, ebben segítenek a Család és Karrier? előadásaink és a követendő példák, akiket bemutatunk a Facebookon, olyan nők, akik egyszerre tudták megvalósítani a gyermekre és a munkára vonatkozó álmaikat.

5. Segítségnyújtás a párválasztásban

A fiatalok jelentős része nehezen talál párt, ezért nagyon fontos, hogy minél több társkereső fórumot teremtsünk. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak saját Párkereső programjai vannak.

6. A kapcsolatok megerősítése

Sok tervezett gyerek nem születik meg, mert jelenleg a házasságok és élettársi kapcsolatok több mint 60%-a felbomlik. Nagyon fontos, hogy segítsük a szülőket, hogy hosszú távon együtt maradhassanak. Az Apa-füzetekkel és online házas játékokkal, valamint tanácsadással támogatjuk a szülőket. A nagyszülőkről sem feledkeztünk meg, az unokák nevelésében betöltött szerepük fontosságára kívánjuk felhíni a figyelmet Nagyszülő-füzetünkkel.

7. Meddőség okának feltárása

A párok 20%-a több mint egy évig sikertelenül próbálkozik a gyerekvállalással. Fontos erről beszélni, minél korábban segítségért fordulni, ezért indítottuk útjára országos roadshownkat Babára vágyva címmel.

8. A média által közvetített értékrend

A média által gyakran közvetített értékrend a tartós házasság és a gyerekvállalás ellen hat. A mozgalom célja, hogy trendivé tegye a családalapítást és a kitartó hűséget. Ezt a családbarát értékrendet képviseljük és népszerűsítjük minden médiamegjelenésünk alkalmával.

 

9. Pozitív szülésélmény

A jelenlegi egészségügyi rendszer nem kedvez az anya- és bababarát szüléseknek. Vannak nők, akik emiatt nem mernek újabb szülésre vállalkozni. Fontos, hogy minden kórház tiszteletben tartsa az anya kívánságát és minél természetesebb közeget biztosítson a szüléshez, ezért a Magyar Kórházszövetséggel közös pályázatot írtunk ki Családbarát Kórházi Osztály címmel, hogy a már meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassuk, hisz különös jelentőséggel bírnak azok a kórházi osztályok, ahol a munkatársak és a betegek a bőrükön érzik az intézmény családbarát szellemiségének előnyeit.

10. Hosszútávú családpolitika

A Mozgalom nyilatkozatát mind az öt parlamenti párt frakcióvezetője aláírta, ezzel ígéretet tettek, hogy a családok támogatását minden kormány folytatja.

11. Minél jobban érezzük magunkat gyerekekkel!

Gyűjtjük az olyan szolgáltatókat, ahova öröm elmenni gyerekkel - ezek a Családbarát helyek - örülünk, ha Ti is adtok tippeket. A Babazászlóval ünnepelheti mindenki, ha gyereke születik, a Vándorbölcsőink pedig mindenhol az országban újabb és újabb kisbabákat ringatnak.

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!