Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

  Családbarát Vállalatok

Az Év Családbarát Vállalat 2018 fődíjasai:

Kisvállalat kategóriában: a Bepatek Kft. mosodatechnológiai cég vehette át a díjat, ahol a vállalat ügyvezetője felismerte, hogy munkavállalók lelki egészsége érdekében érdemes humán szakembert alkalmazni. Az ő segítségével épült ki egy nagyvállalatok számára is példaértékű családbarát stratégia.

Közepes vállalat kategóriában: a BPO Audit Tax, könyvelési szolgáltató kapta a fődíjat, ahol a HR-es kollégával a gyakornokok is együtt tervezhetik a karrierjüket, úgy hogy a munka-magánélet harmónia iránti igény is megjelenik a tervezés során. A rugalmas munkaszervezési formák nagy aránya mellett odafigyelnek rá, hogy a kollégáktól érkező ötleteket beépítsék a vállalat életébe.

A nagyvállalat kategória fődíjasa: a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. lett. Egy nagyvállalat, ahol megünneplik az apák napját és nőnap alkalmával a női szerepek összehangolását segítő programot kaptak a kollégák. Induló "Valóra váltjuk álmodat!" programjukban dolgozói ötlet pályázatot hirdetnek, a beérkező álmok közül közösségi döntés alapján választják ki azt, amelyiknek a megvalósítását a vállalat támogatja.

A Díjról:

A Prof. Dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek Magyarországon, a fiatal nemzedékek megvalósíthassák családdal kapcsolatos álmaikat.

A gyermekvállalás szempontjából meghatározó szerepet játszik egy családbarát munkahely, valamint a munka-magánélet egyensúlya. Ezt felismerve a Mozgalom 2013-ban megalapította a Családbarát Vállalat Díjat.

A díjat olyan vállalatoknak ítéli oda a szakmai zsűri, akik kategóriájukban kiemelkedően fontosnak tartják a kisgyermekes munkavállalók támogatását, a gyermekvállalást, a kiegyensúlyozott családi és munkahelyi környezetet, valamint jövőbeli céljaik között fontos szerephez jut a családbarát működés kialakítása is. A mozgalom által díjazott cégek a társadalmi szemlélet, gondolkodás és közbeszéd formálását is végzik.

2015 óta a díjat a Családbarát Vállalat Gálán adjuk át.

2016-tól a díj neve „Év Családbarát Vállalata”.

A Mozgalom által felkért szakmai zsűri előterjesztése alapján Az Év Családbarát Vállalata címet olyan vállalatoknak ítéli oda, akik családbarát vállalati kultúrájukkal példaként szolgálhatnak.

A kategória győztesek mellett a szakmai zsűri előterjesztése alapján az újszerű ötleteket, egyedi megoldásokat különdíjakkal értékeljük.

Szintén 2016-tól kiemelt Családbarát Vállalat Stratégiai Partnerséget kötött a Mozgalom olyan Családbarát Vállalat díjjal rendelkező szerevezettekkel, akik saját erejükből a családbarát szemlélet magyarországi elterjedéséért is erőfeszítéseket tesznek.

A pályázatra jelentkező vállalatok a Balansz Partnerség keretében számos szakmai programon, találkozón és konferencián vehetnek részt a Mozgalom jóvoltából, és megmutathatják jó gyakorlataikat, hogy a családbarát szemlélet mind jobban elterjedhessen a vállalatok között.

Töltsd le kiadványunkat:

Képgaléria a Gálákról:

Családbarát vállalat címet nyertek 2017-ben:

                  

 

Nyerteseink 2013-2016 között:

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!