Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

A mozgalmunkról

Kik vagyunk?

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom olyan, mint egy nagy család, csak nekünk nem a családfánk közös, hanem a céljaink. Ugyanolyan hétköznapi emberek vagyunk, mint Te vagy a szomszédod. Szívvel-lélekkel teszünk azért, hogy minél több önfeledt királyfi és királylány szaladgáljon a játszótéren, a parkban vagy épp a kertben, egyszóval körülöttünk: ott, ahol élünk, a Kárpát-medence szívében.

Egy egész mozgalmat szerveztünk legfőbb célunk köré, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyerekek. Azt szeretnénk elérni, hogy a gyermekvállalás ne terhet és gondot jelentsen, hanem áldás és boldogság legyen, mert édesanyává és édesapává válni csodálatos dolog! Ezt éppen onnan tudjuk, mivel a csapatunk többsége is már családos és szeretjük a gyerekeket!

Minden egyes nap azért kelünk fel, hogy a világot egy kicsit szerethetőbbé, élhetőbbé és jobbá tegyük. Ehhez a megoldást mi abban látjuk, ha minél több gyermek jön a világra, mert övék a jövő, amihez az alapokat nekünk kell leraknunk, itt, a jelenben.

A mozgalmunk alapítója, Prof. Dr. Kopp Mária egész életét és munkásságát a család témája köré építette fel. Számára elválaszthatatlan volt egymástól a kettő, és pontosan a család fontosságának fáradhatatlan hangsúlyozása volt az, ami összekapcsolta a hivatását a magánéletével.

Alapítónk: Prof. Dr. Kopp Mária

"A népmesékben mindig a harmadik királyfi vagy királylány menti meg az öreg királyt, az országot. A mai demográfiai helyzetben nagy szükség volna arra, hogy megszülethessenek a kívánt, tervezett gyerekek." 

Prof. Dr. Kopp Mária (1942-2012) orvos, pszichológus, klinikus szakpszichológus, egyetemi tanár, MTA doktor, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének alapító igazgatója és tudományos igazgatóhelyettese, a Semmelweis Egyetem és az MTA Mentális Egészségtudományok társult kutatócsoport vezetője volt. A magyar népesség életminőségét, a testi és lelki egészség összefüggéseit vizsgálta évtizedeken át.

A Népesedési Kerekasztal szervezője és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elindítója volt, a nevéhez csaknem 180 tudományos közlemény fűződik.

2012. április 3-án hunyt el.

“Egybe látod az egészet Isten szemével,
az Ő két kezével tettél jót itt a földön,
Te részese voltál a teremtés művének,
partnere voltál Istennek
a teremtői mű folytatásában. “

Csapatunk:

Skrabski Fruzsina
(kuratórium elnök)

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője vagyok. Anyukámtól, Kopp Máriától örököltem ezt a feladatot. Hiszek benne, hogy ez a mozgalom az ország egyik legerősebb civil szervezete lesz, hiszen a kívánt gyermekek megszületése olyan szerethető gondolat, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk. Jelenleg otthon vagyok a kislányommal és producerként készítek dokumentumfilmeket. Korábban újságíróként, majd bloggerként dolgoztam a mandiner.hu-nál. 2010-ben készítettem el Novák Tamással az első dokumentumfilmemet, a Bűn és büntetlenséget, ami Biszku Béla belügyminiszterről szólt. Ezután felkértek minket, hogy készítsünk egy sorozatot a Heti Válasznak, majd az M1-nek Becsengetünk és elfutunk címmel. A szovjet katonák magyar nőkkel szembeni erőszakosságáról és az élet kezdetéről és végéről is rendeztem egy-egy filmet.  Az előbbinek Elhallgatott gyalázat, az utóbbinak Befogad és kitaszít a világ a címe. Szülés előtt még a valóságshow műfaját is kipróbáltam, megrendeztük Kopp Krisztivel a Kényszerszinglik című doku-realityt, amely a mozgalom egyik témáját járja körbe, miként találhatunk manapság komoly társat magunknak? "
E-mail: skrabski.fruzsina@gmail.com

Vigh József
(kuratórium társelnök)

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ügyvezetője vagyok. Feleségemmel több mint 25 éve élünk boldog házasságban, három gyermekünk van. Dr. Kopp Mária professzor asszony kért fel 2012. elején, hogy koordináljam az önkéntesek munkáját. A projektvezetői tapasztalataimat hasznosítva még abban az évben kiadtuk az Apafüzetet, és a védőnői hálózattal együttműködve azóta is folyamatosan eljuttatjuk minden családhoz, ahol gyermek születik. A kezdetektől szervezem a "Család És Karrier?" előadás-sorozatot, valamint a Mozgalom konferenciáit a Magyar Tudományos Akadémián. Szívügyem a magyar családok, a lelki egészség és a gyermekvállalás támogatása. 2016-ban a Mozgalomban végzett munkám elismeréseként Pro Familiis Díjban részesültem. Hálás vagyok, hogy egy szuper csapatban fontos ügyért, nemzetünk gyarapodásáért dolgozhatok."
E-mail: vigh.jozsef@haromkiralyfi.hu

Dr. Engler Ágnes
(kuratóriumi tag, alelnök)

"A Debreceni Egyetem docense vagyok. Több, mint tíz éve kutatom a házassággal, gyermekvállalással, családdal kapcsolatos témákat. A Kisgyermekes nők a felsőoktatásban c. könyvem (Gondolat, 2011) megjelenése alkalmából ismerkedtem meg Prof. Dr. Kopp Máriával és a mozgalommal. Azóta önkéntesként igyekszem továbbvinni azokat az értékeket,amelyeket az alapító képviselt. A mozgalmon belül a kelet-magyarországi országrész tevékenységét igyekszem koordinálni, debreceni központtal. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkám (tudomány, kutatás, oktatás), valamint az érdeklődésem (népesedési helyzet, fiatalok családalapítása, a család mint erőforrás) számos ponton találkozik - nemcsak egymással, hanem a mozgalom céljaival is. Mindezt a mindennapokban, az "élesített" gyakorlatban férjemmel és három gyermekünkkel tesszük kerek egésszé."
E-mail: engler.agnes@3kiralyfi.hu

Ujvári Enikő
(kuratóriumi tag, alelnök)

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz, munka-magánélet Programjának vezetője, HR szakértő, az Év Családbarát Vállalata-díj zsűrijének elnöke vagyok. HR tanácsadói területen töltött évek után, két kislány mellett, kezdő édesanyaként csatlakoztam a mozgalomhoz 2009-ben. Kiemelten foglalkozom a munka-magánélet harmónia kérdésével, a nők munkaerőpiacra történő (vissza)integrálódásával, a családbarát vállalati megoldásokkal, az atipikus és rugalmas foglalkoztatás témájával, a digitalizáció és rugalmasság okozta vezetői attitűd és szemléletváltással valamint a munkáltató és munkavállaló közötti partneri együttműködéssel. Az első ötletektől örömmel és elhivatottan építem a Balansz Programot, melynek legfontosabb eredményei: a balansz.info honlap, az Év Családbarát Vállalata-díj pályázat és a Családbarát Vállalat gála. Balansz KÖZÖSSÉG létrejötte, amelybe mintegy 300 aktív tag tartozik szerte az országból, olyan vállalatok, akik már rendelkeznek családbarát jó gyakorlatokkal, szívesen tanítanak és tanulnak másoktól ebben a témában. 2016 óta Családbarát Vállalat-Mentor Vállalatok is segítik ezt a munkát.  2018 kiemelt témája a családbarát jó gyakorlatok megismerése és terjesztése a kórházak világában."
E-mail: ujvari.eniko@haromkiralyfi.hu

Pálfay Erzsébet
(alelnök)

"Még a kezdetekkor, Prof. Dr. Kopp Mária személyes hívására csatlakoztam a Mozgalomhoz. Élmény volt mellette dolgozni, tőle tanulni, és ez által megőrizni azt a mintát, mellyel az egykor maroknyi csapatból mára országos jelentőségű szervezetté válhattunk. Ehhez lelkesedés, sok munka, kitartás és nem utolsósorban elköteleződés kellett azért az ügyért, hogy: szülessenek meg a tervezett gyerekek. Mi itt mindannyian azóta is, ezért dolgozunk. Jelenleg a HR szakértői csapatot erősítem. Itt a Vállalatok családbaráttá válását tanácsadással, jó gyakorlatok megosztásával segítjük, míg a legjobbakat évente „Az Év Családbarát Vállalata” Díj átadásával honoráljuk. A Mozgalmon belül, emellett még, a képzés-fejlesztés, önkéntes menedzsment feladatokban veszek részt. Egész életemben emberekkel dolgoztam, emberekért tettem. Az egészségügyben a betegeket segítettem, majd vezetési tanácsadóként különböző cégek személyügyi kérdéseiben, toborzásaiban, képzés-fejlesztéseiben vettem részt. Az utóbbi években hátrányos helyzetű csoportokkal, és személyekkel is foglalkoztam, támogatva őket életpálya-építésükben. Munkámban nagy segítségemre van andragógus és mentálhigiénés végzettségem. Pszichológus férjemmel négy gyereket neveltünk fel, ők ma már önállóak."
E-mail: palfay.erzsebet@3kiralyfi.hu

Kuthi Áron
(sajtófőnök)

Sokáig nem tudtam elképzelni, hogy nekem, a világban csatangoló művészléleknek gyermekeim lesznek. Most már három lányom szemében látom tükröződni magamat, múltamat és jövőmet. Nem véletlen, hogy már családos emberként talált rám a Kopp Mária által indított mozgalom. Televíziós újságíróként kezdtem pályámat, időközben bejárva a rádiózás, a nyomtatott lap, az online szerkesztőség terepét is. Készítettem dokumentumfilmet, rengeteg híradós beszámolót, interjút, szerkesztettem stúdióbeszélgetést, rádióműsort, írtam világpolitikai, társadalmi témákról. Egyszer volt alkalmam Kopp Máriát is kérdeznem. Maradva a mai napig is a média világában, jelenleg egy autóipari tematikájú hírportált szerkesztek.
Unásig ismételt frázis, miszerint a gyermek a jövő, a család a biztonság. Viszont a Három Királyfi, Három Királylány minden esetben eredeti, keresetlen módon, mindenféle mesterkéltségtől mentesen tud beszélni gyerekvállalásról, családról, a munka és család egyensúlyáról, a család egészségmegtartó erejéről. Emögött rengeteg tudás, jártasság, szakmai tapasztalat áll, amiről az ember csak a tisztelet hangján tud beszélni. Feladatom, hogy az alapítványt minél ismertebbé tegyem a média csatornáinak aktív használatával.
E-mail: kuthi.aron@3kiralyfi.hu

Csuthy Annamária

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom vállalati kapcsolatok vezetője vagyok. Házas vagyok, két lányom van. A Mozgalom előtt értékesítőként dolgoztam, a munkám során sokszor kerültem abba a dilemmába, hogy nem hittem abban, amit el kellett adnom vagy úgy éreztem, emberileg nem visz előrébb a munkám. Úgy érzem, itt megtaláltam a helyem, hiszen olyan értéket képviselek, ami büszkén vállalható, amiben hiszek és amivel azonosulni tudok. Egy remek, tenni vágyó csapat tagja vagyok."
E-mail: csuthy.annamaria@haromkiralyfi.hu

Nyirő Zoli

"Önkéntesként kezdtem tevékenykedni a Mozgalomnál, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre jobban belekerültem a szervezet vérkeringésébe. Hiszek a közösség összetartó erejében és igazi csapatjátékosnak tartom magam. Közel áll hozzám a Mozgalom eszméje, de ez úgy érzem elengedhetetlen is ahhoz, hogy tiszta szívvel tudjak kiállni egy jó ügyért, amit mindnyájan együtt képviselünk a Mozgalmon belül. Ugyan még nincs gyermekem, de mióta bátyám apai örömök elé nézett, azóta engem is büszkeséggel tölt egy, hogy van egy tündéri unokahúgom! Ha nem is közvetlen módon apaként, de a kis Sári világra jövetelének köszönhetően, immár nagybácsivá válva nekem is megadatott, hogy átéljem a gyermekáldás örömteli eseményét, és azóta a bátyámmal és családjával is szorosabb a kapcsolatunk!"
E-mail: nyiro.zoltan@3kiralyfi.hu

Janovicz Andrea

"A barátom/barátnőm... A férjem/feleségem... A fiam/lányom... A munkahelyem... – azok a szavak és témák, melyek szinte minden beszélgetés során megjelennek. Örömünk, bánatunk, legszebb és legemlékezetesebb pillanataink okozói és részesei, életünk csaknem minden területének meghatározói. Már a tanulmányaim során is érdeklődésem középpontjában állt a párkapcsolat, illetve a család természete, szerepe és hatása mindennapjainkra, ezért nagyon örülök annak, hogy egy olyan Alapítvány csapatát erősíthetem, amelynek küldetése és célja éppen ezzel kapcsolatos. Pszichológusként úgy látom, hogy egy 21. században élő fiatal számára nehéz döntést hozni a családalapítással kapcsolatban, választani a kínálkozó számtalan lehetőség közül. Az információk, a jó gyakorlatok bemutatása, a különböző programok, a közösséget építő és erősítő kezdeményezések segítséget jelenthetnek. A Mozgalom munkájába 2013-ban kapcsolódtam be, eleinte egy-egy program szervezésében és lebonyolításában segítettem, ma pedig már projektvezetőként dolgozom egy sokszínű és motivált csapatban."
E-mail: janovicz.andrea@3kiralyfi.hu

Végh Juti

"Családom meghatározó szerepet tölt be az életemben. Nagy áldás és megtartó erő, hogy szüleimre, testvéreimre mindig számíthatok: örömben, bánatban, nehézségek közepette, vagy ha épp útkeresésről van szó. Éppen ezért fontos számomra, hogy a család egy vonzó életforma legyen a fiatalok körében, a családok egészséges működése pedig szívügyem. Korábban tanítóként dolgoztam, és önkénteskedtem több civil szervezetnél, többek között a Mozgalomnál is. Örömmel csatlakoztam a Három Királyfi, Három Királylány lendületes, vidám csapatához. A Család és karrier előadásokat, az Angyalváró programot szervezem, konferenciák szervezésében veszek részt és fordítási feladatokat vállalok. Egyik legkedvesebb munkám pedig a Kopp-Skrabski-díjátadó megszervezése, aminek kapcsán nagyon sok értékes és különleges ember életét, munkásságát ismerhetem meg."
E-mail: vegh.juti@3kiralyfi.hu

Gesztes Olympia

"Általános iskolában egyszer le kellett felnőttkori magunkat rajzolni. A képen négy gyerek szerepelt mellettem. Mára ez valóság. Férjemmel három lányt és egy fiút nevelgetünk Szegeden. Azt hiszem sok igazság van abban, hogy a hosszú házasság titka két szó: Igen, Drágám. Évtizedek óta dolgozom emberekkel, civil szervezetekben, más közösségekben. A Nagyító - Középiskolások Iskolán Kívüli Képzése Alapítvány életét a kezdetektől kísérem. Tartottam tréninget börtönben, képeztem ifjúsági vezetőket, szerveztem konferenciát, voltam népszámlálási biztos, szervezetfejlesztő és szerkesztettem kiadványokat. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalomban feladatom az országos jelenlétünk megerősítése, egy hálózat létrehozása. Ennek érdekében már több vidéki partnerünknél van vándorbölcső, felvettük a kapcsolatot számos baba-mama klubbal, ... Megtiszteltetés és felelősség is a Mozgalom csapatának tagja lenni és egy örökséget továbbvinni."
E-mail: gesztes.olympia@haromkiralyfi.huHárom Királyfi, Három Királylány Alapítvány
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A
Írj nekünk: info@haromkiralyfi.hu
Közösségi oldalunk: www.facebook.com/haromkiralyfi
Önkéntesek segítségével olyan projekteket és programokat valósítunk meg, melyek elősegítik a kívánt, tervezett gyermekek megszületését.

Egyre több programot szervezünk! A fontosabbak a következők:

Népesedési Kerekasztal: A mozgalom testvérszervezete, melyet szintén Prof. Dr. Kopp Mária alapított. Több munkacsoportban különböző javaslatokat készít, hogy a törvényhozás minél kedvezőbb feltételeket teremtsen a gyermekvállaláshoz.

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!