Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Ötpárti egyetértés

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére 2013. januárjában mind az öt parlamenti párt aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben a frakcióvezetők megfogadják, hogy mindig támogatni fogják a gyermekvállalást és a gyermekesek segítéséért fognak dolgozni a parlamentben.

Alább olvasható a dokumentum teljes szövege, melyet Harrach Péter (KDNP), Mesterházy Attila (MSZP), Rogán Antal (Fidesz), Schiffer András (LMP) és Vona Gábor (Jobbik) is kézjegyével látott el.

Nyilatkozat a kívánt gyermekek megszületéséért

"A magyar népesség csökkenése nagyon súlyos gazdasági, szociális problémát jelent az országnak, miközben a magyar fiatalok gyerekbarátok és a képzett rétegekben sokkal több gyermeket szeretnének, mint amennyi végül megszületik. Elismerjük a Kopp Mária által képviselt, a demográfiai helyzetet érintő értékeket és feladatokat, ezért azok megvalósításáért a következő nyilatkozatot tesszük:

Alapvető célkitűzésünk, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyben azok a fiatalok, akik több gyermeket szeretnének, mint ahányat vállalnak - biztonsággal alapíthassanak családot, miközben a karrierjüket is építhetik.

Ezért vállaljuk, hogy kormányon és ellenzéki szerepben is támogatjuk a népesség növelését célzó javaslatokat.

Semmilyen pozícióban sem most, sem a jövőben nem hozunk vagy támogatunk olyan döntéseket, amelyek a gyermekek vállalását gátolják. Támogatjuk a gyermekvállalást ösztönző adórendszert, a fiatalok lakhatási problémáinak megoldását.  Elismerjük, hogy alapvető cél a kisgyermekes szülőket, elsősorban az édesanyákat érintő negatív diszkrimináció felszámolása, a munkahelyek megteremtése a fiatal szülők számára, a gyerekvállalást támogató gazdasági és társadalmi környezet létrehozása.

Vállaljuk, hogy a párt, amit képviselünk, támogatja döntéseiben és kommunikációjában a gyermekvállalást, a családokat és mindenben segíti őket. Mindent megteszünk azért, hogy olyan körülményeket biztosítsunk, hogy a kívánt, tervezett gyermekek világra jöhessenek.

Kelt: Budapesten, 2013. január 08."


A továbbiakban azon munkálkodunk, hogy ezt, a 2013-ban életre hívott közös nyilatkozatot számon kérjük, és szükség esetén e dokumentum újbóli megerősítését kérjük a mindenkori kormánytól és a parlamenti ellenzéktől egyaránt.


Részletek a sajtótájékoztatóról

 

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!