Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.

Sajtómegjelenéseink

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom: Interneten


Online     TV     Rádió     Kopp Mária-interjúk     Közlemények     Blog


2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012


Három királyfi, három királylány – A családalapítást ésszel támogató mozgalom

20on.hu, 2019. július 2.

"A gyermekvállalás többet jelent cukin gügyögő és gurgulázó babáknál, óriási felelősség nyomja azok vállát, akik a génjeik továbbörökítése mellett döntenek. A Három királyfi, három királylány nevű mozgalom azért jött létre, hogy támogatást, segítséget nyújtson az élet egyik legnagyobb kihívásában."


Munka is, család is! – Országos kutatás a kisgyermekes szülők visszatéréséről a munkába

kepmas.hu, 2019. június 26.

"Országos felmérést végez a kisgyermekes szülők visszatéréséről a munkaerőpiacra a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Programja. A munkavállalói és a munkáltatói kérdőívek már elérhetőek a mozgalom honlapján, a válaszokat 2019. szeptember 13. éjfélig várják."


Országos kutatás az inaktív rétegek, kismamák és kispapák munkaerőpiaci reintegrációjáról

hrportal.hu, 2019. június 21.

"Az idén 10 éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom keresi a választ arra, hogy milyen a közgondolkodás a kisgyermeket tervező/váró vagy nevelő szülőkkel kapcsolatban a munka világában, mik a sikeres reintegráció kulcsmomentumai, mit várnak a munkavállalók, hol tartanak a munkáltatók attitűdben és cselekvés szintjén..."


Várják a jelölteket a Kopp-Skrabski-díjra

lokal.hu, 2019. június 7.

"Idén is pályázatot hirdet a Kopp-Skrabski-díj elnyerésére az idén tíz éves Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány. Azokra hívják fel a figyelmet, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a társadalom lelki egészségének megőrzéséért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért."


Születés hete – a családdá válás ünnepe Óbudán

obuda.hu, 2019. június 3.

"Idén is egy egész héten át tartó ingyenes programsorozattal várták a kerületben élőket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom óbudai csoportjába tartozó szervezetek."


Kitüntetett patikája van Nyíregyházának

szabolcsihir.hu, 2019. június 3.

Az idei nyílt napon „Családbarát hely” minősítést ad a 100 Éves Patika részére a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom és A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület. 

 


Gyerekparadicsommá vált a Babits környéke

teol.hu, 2019. május 27.

"Pintér Dóra, a Három királyfi, három királylány mozgalom önkéntese és Koller Tamás, a Kolping iskola igazgatója Mocanasu Boglárkának adták át a szekszárdi vándorbölcsőt. Ő az a szerencsés kismama, akit a jelentkezők közül kisorsoltak. Elsőként várhatóan június végétől Áron nevű kisfia ring majd a bölcsőben."


Kis-, közepes és nagyvállalatok pályázhatnak Az Év Családbarát Vállalata-díjra

kepmas.hu, 2019. május 23.

"Idén is pályázhatnak a kis-, közepes- és nagyvállalatok Az Év Családbarát Vállalata-díjra. A tíz éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ezúttal is várja azoknak a kis-, közép-, és nagyvállalatoknak a jelentkezését, amelyek családbarát jó gyakorlataikat be szeretnék mutatni..."


Közel háromszáz gyerek lendült a magasba

siklosihirek.hu, 2019. május 11.

"A siklósi vár is csatlakozott az Emeljünk magasba minél több gyereketelnevezésű mozgalomhoz. A szombati megmozduláson 296 gyermek lendült a magasba a történelmi falak előtt, miközben a díjtalan rendezvényre mintegy ezren érkeztek. Három Királyfi, Három Királylány mozgalom által tavaly életre keltett rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára."


CSALÁDNAP JÁTSZÓPARK-AVATÁSSAL ÉS GYEREKEMELÉSSEL A PALOTAVÁROSBAN

szekesfehervar.hu, 2019. május 11.

"Nemzetközi családnapot rendezett szombaton a SZÉNA Egyesület a Családokért a Palotavárosban, melyen hivatalosan is felavatták a megújult játszóparkot és a műfüves focipályát. A rendezvény kapcsolódott a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány „Emeljünk magasba minél több gyereket” világrekord-kísérletéhez is."


Gyerekemelési rekordot állított fel a Három királyfi mozgalom

hirado.hu, 2019. május 11.

"Gyerekemelési rekordot állított fel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szombaton országszerte és a határokon túl; tízezernél több gyereket emeltek egyszerre a magasba – közölte Skrabski Fruzsina, a mozgalom kuratóriumi elnöke a rekordkísérlet után az MTI-vel."


Emeljünk magasba minél több gyereket!

hajdupress.hu, 2019. május 9.

"Ismét megrendezi az „Emeljünk magasba minél több gyereket” elnevezésű rendezvényt a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány. A Kölcsey Központban több mint 30 féle program közül választhatnak az érdeklődők. Táncház, Szent László király legendája, arcfestés, ugrálóvár, mozgásfejlesztő játékok, gólyalábasok, Ringató..."


A gyermekáldás fontosságára hívják fel a figyelmet

veol.hu, 2019. május 9.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azért jött létre, hogy mindenütt megszülethessenek a kívánt gyerekek. Az eddigi felmérések azonban azt mutatják, hogy sok a félelem a fiatalokban, ezeket az aggályokat szeretnék eloszlatni azokkal az ünnepekkel, ahol látszik, hogy gyereket nevelni boldogság, vicces és felszabadító érzés, egyáltalán nem valamiféle súlyos teher."


A gyermekvállalási kedvet a helyi közösségek és a jó szomszédok is növelik

kepmas.hu, 2019. május 3.

"Az elmúlt tíz évben nőtt a fiatalok gyermekvállalási kedve, ennek ellenére még mindig nem annyi gyerek jön világra, amennyi a kezdeti tervekben szerepel. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom célja, hogy minél több tervezett gyerek megszülethessen. A mozgalom elnöke szerint kiemelt szerepe van ebben a helyi közösségeknek..."


Emeljünk magasba minél több gyereket!

behir.hu, 2019. április 28.

"A 10 éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a 2018-as nagy siker után 2019-ben ismét megrendezi „Emeljünk magasba minél több gyereket” elnevezésű országos rendezvényét! Békéscsabán, május 11-én, szombaton 10 órától a CsabaParkban várják az érdeklődőket."


Emeljünk magasba minél több gyereket egyszerre!

veszprem.hu, 2019. április 25.

"Világrekordra készül az országgal egyetemben Veszprém: május 11-én 11 órakor a Hangvilla előtti téren várják a családokat, hogy a gyermekáldás örömének jeleként minél több gyereket emeljünk egyszerre a magasba, megdöntve a tavalyi rekordot. Akkor összesen 3015 lurkó volt a magasban, az ötletgazdák, a Három Királyfi Három Királylány mozgalom vezetői abban bíznak, idén ezt a számot is sikerül túlszárnyalni."


Szalóki Ági: „Néha aggódva figyelem a világ változását”

papageno.hu, 2019. április 25.

"Május 11-én például a Margitszigeten lépek fel egy ingyenes családbarát rendezvényen, amelyet a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szervez. A koncertek mellett lesz egy világrekord kísérlet is, a cél, hogy egy adott időpontban minél több szülő emelje fel a gyerekét, unokáját. Remélem, sok ezren leszünk majd!"


Jöhet még egy gyerek?

lokal.hu, 2019. április 25.

"A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi, Három Királylány Mozgalom. Május 11-én 11 órakor a Margitszigeti Atlétikai Centrumban és több vidéki helyszínen arra tesznek kísérletet, hogy egyszerre, egy időben a tavalyi tízezer gyereknél többet emeljenek a magasba."


Pörögni tudunk, de lassítani is tudni kellene – Kozma-Vízkeleti Dániel...

mandiner.hu, 2019. április 13.

"A nemzet és a haza is kisközösségekből adódik össze, és a kisközösségek, ha kommunikálnak egymással, megállapodhatnak bizonyos dolgokban, lehetnek közös céljaik. Néhány éve a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elérte azt, hogy összpárti konszenzussal írták alá elképzelésüket, vagyis minden nagyobb társadalmi szervezet melléjük állt, mert volt egy közös cél."


A szülészeti és a pszichiátriai osztály is családbarát lett

baon.hu, 2019. április 12.

A Magyar Kórházszövetség pénteki, Egerben tartott kongresszusán adták át a szövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által tavaly alapított Családbarát Kórházi Osztály elismeréseket. A kecskeméti megyei kórház szülészeti-nőgyógyászati valamint pszichiátriai osztálya is megkapta az elismerést.


Emelj magasba egy gyermeket felhívás idén is

magyarnemzet.hu, 2019. március 27.

"A gyermekvállalás fontosságára figyelmeztetve hirdette meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom május 11-re, szombatra országos gyerekemelési rekordkísérletét, amelynek során országszerte, ezen kívül az erdélyi Csíkszeredán délelőtt 11 órakor egy időben minden család felnőtt tagjai magasba emelik majd a gyermekeiket."


Hozd a gyereked a munkába! - Vállalati összefogás...

hrportal.hu, 2019. március 26.

"Elindult a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos kampánya, a #Mutiholdolgozol. A BT (British Telecommunications) által kezdeményezett #mutiholdolgozol kampány célja, hogy a (dolgozó) szülők közül, a tavaszi szünet első munkanapján, április 18-án minél többen  magukkal vigyék gyermeküket munkahelyükre, így betekintést adva a  számukra titokzatos világba."


Több gyermeket vállal az anya, akit összetartó közösség vesz körül

kepmas.hu, 2019. március 14.

"Népbetegség lett a magány, amely nemcsak az időseket és az elváltakat, de a fiatalokat, a várandósokat és a családosokat is érinti – derül ki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felméréséből. „Az általunk kérdezett egyetemisták 90%-a házasságban képzeli el a jövőjét, emellett átlagosan 2,5 gyereket terveznek, ami több, mint tíz évvel ezelőtt."


Közösségfejlesztő programot indít a Három királyfi mozgalom

orientpress.hu, 2019. március 13.

"A Mama címmel szerdán meghirdetett ferencvárosi pályázatra március 31-ig lehet leadni a rajzokat, az április 8-ai eredményhirdetés után kiállítást rendeznek a képekből, a galéria köré pedig közösségformáló programokat, beszélgetéseket szerveznek kisgyermekes családoknak."


Három Királyfi Mozgalom: Családbarát hely

gondola.hu, 2019. március 13.

"Gyerekrajz-galériák köré szerveződő közösségfejlesztő programot indít a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom önkormányzatok bevonásával. Az elsőként Ferencvárosban elindított program gyerekeknek szóló rajzpályázatokra épül és a kisgyerekes családok közösségeinek megerősítését célozza."


Érdeklődnek a magyar családbarát modell iránt

erdelyinaplo.ro, 2019. március 7.

"Számos családszervezet segíti a munkánkat évek óta családi programok szervezésével, javaslatok kidolgozásával, a családok felől érkező visszajelzések becsatornázásával, amely jelentősen hozzájárul a családtámogatási rendszer fokozatos, a családok igényeinek megfelelő fejlesztéséhez. Említhetem a Fiatal Családosok Klubját vagy a Három Királyfi, Három Királylány mozgalmat..."


Kisgyermekesek az iskolapadban

haon.hu, 2019. március 3.

"A különböző területeken megjelenő megtérülések – diploma megszerzése, tudás és kompetenciák fejlesztése... – mind arra engednek következtetni, hogy gyermeknevelés mellett is lehetséges a szakmai fejlődés, kiteljesedés. Engler Ágnes, aki a Három Királyfi, Három Királylány alelnöke fontosnak tartja, hogy a család és karrier összeegyeztethetősége a gyermekvállalás előtt állóknak is fontos üzenet."


Megtörtént a jövő alapkőletétele

magyarnemzet.hu, 2019. március 2.

"A Három Királyfi, Három Királylány Alapítványnál elhűlve olvastuk a kormány családpolitikai bejelentései után a közbeszédben (egyébként a történelemben nem először) felbukkant „szülőgép, gyerekgyár” kifejezéseket. Ízlelgettük az olyan spontán megnyilvánulásokat is, hogy most akkor Orbán Viktor a Kárpát-medence teleszülését várja a nőktől."


GÓLYAHÍR – KÉK ZÁSZLÓ AZ EGYETEMEN

uni.sze.hu, 2019. március 1.

„Az ötlet még jóval korábbról, Dr. Pongrácz Attilától ered. A „Három királyfi, három királylány” mozgalomban vesz részt, ami erősen kapcsolódik a családbarát munkahelyek gondolatvilágához. Tavaly októberben kaptuk meg a Családbarát Egyetem címet, és e kiérdemelt és megtisztelő címhez jár a babazászló is."


Családbarát hely: oklevél a falon és matrica az ajtón

szon.hu, 2019. február 22.

"Emlékezetes nap volt a csütörtöki a nyíregyházi Kicsik Vidám Háza Családi Bölcsőde Hálózat (Kivi-ház) dolgozói számára: odaadó munkájuk eredményeként és elismeréseként csütörtökön Családbarát hely minősítést kaptak. Az erről szóló oklevelet Domokosné Petromán Andrea, a hálózat vezetője vette át."


KIHIRDETTÉK A „RANDEVÚ EGY ÉLETEN ÁT” ÉS A „FEHÉRVÁR BÖLCSŐJE” PÁLYÁZATOK NYERTESEIT

szekesfehervar.hu, 2019. február 21.

"A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot."


Családalapítás: miért várunk vele olyan sokáig?

babapatika.hu, 2019. február 20.

"Ma már egyáltalán nem ritka a 35, sőt 40 év feletti anyukák jelenléte a szülőszobán, de vajon vannak még, akik a húszas éveikben alapítanak családot? Akik sokáig várnak, vajon miért teszik ezt? Karrierközpontúság és családközpontúság – melyikkel lehet ma jobban boldogulni, és vajon mikor érdemes családot alapítani? A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal jártunk utána a témának."


Három Királyfi, Három Királylány: A szülőgép kifejezés használatát minden édesanya nevében kikérjük magunknak

mandiner.hu, 2019. február 19.

"Amíg régebben lemondást, saját magunk munkaerőpiaci hátrányba helyezését jelentette a gyermekvállalás, ma egyre inkább trendi a gyerek– mondja a Mandinernek a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szóvivője, Kuthi Áron a kormány hétpontos családvédelmi akcióterve kapcsán."


Bagdy Emőke: a jó házasságért folyamatosan tenni kell

csalad.hu, 2019. február 14.

"Az elköteleződés, a házasság volt a témája a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Család és munka címmel tartott konferenciájának. A Magyar Tudományos Akadémián tartott eseményen Bagdy Emőke pszichológus kiemelte: bizalom és a folyamat építése nélkül nem lehet sikeres egy kapcsolat."


Mennyire legyen férfias a férfi? És mennyire nőies a nő?

kepmas.hu, 2019. február 14.

"Itt az ideje, hogy mindenki ráébredjen: elsősorban a saját felelősségét kell megértenie abban a kapcsolatban, amelyben él, és nem a partneréét. Erről szól egyébként minden jó társadalmi kezdeményezés, a Három királyfi, Három Királylány Mozgalomtól kezdve a Férfiak Klubján át Pál Feri lassan húszéves előadássorozatáig."


Muti hol dolgozol? - kampány a családbarát munkahelyekért

hrportal.hu, 2019. február 14.

"#Mutiholdolgozol névvel országos kezdeményezést indít a BT (British Telecommunications) és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, jelentette be Szabó Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója a #Mutimitdolgozol országos általános iskolai pályázat díjátadóján."


Kásler: A karrier és a család együtt adja az élet értelmét

mandiner.hu, 2019. február 14.

"A karrier és a család nem oltja ki egymást, egyikben sem teljesedhetünk ki a másik nélkül, az élet célját a kettő együtt határozza meg – írta az emberi erőforrások minisztere a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom csütörtöki budapesti konferenciájára küldött köszöntő levelében."


Békéscsabai általános iskolás nyert a #Mutimitdolgozol országos pályázaton

koroshircentrum.hu, 2019. február 12.

"A #Mutimitdolgozol verseny célja az volt, hogy a gyerekek megmutassák, miért büszkék a szüleikre, és néznek fel rájuk a munkájuk miatt. A pályázatot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is támogatta."


Az autóvásárlási program eddig a legnépszerűbb

magyarnemzet.hu, 2019. február 12.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom minden családvédelmi intézkedést támogat, így a tegnapi bejelentést is, hiszen az azt fejezi ki, hogy a gyermek örök érték – mondta el lapunknak Kuthy Áron, a mozgalom sajtófőnöke."

 


Három kórházi osztály is megkapta a családbarát minősítést

behir.hu, 2019. február 7.

"A Családbarát Kórházi Osztály pályázatot 2018-ban írták ki első alkalommal, melyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség közösen indított el azért, hogy a magyar egészségügyben már jelenleg is jól működő ember- és családbarát jó gyakorlatokat bemutassa, példákat állítson és a szemlélet terjedését a betegek és az egészségügyben dolgozók érdekében elősegítse."


Megállítható-e a népességcsökkenés hazánkban?

hirado.hu, 2019. február 1.

"Korábban nem volt ennyire problematikus a gyermekvállalás, de tény, hogy ideális helyzet sosem lesz – erről már Kuthi Áron, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sajtófőnöke beszélt. Úgy véli, egy gyermekvállalás olyan elhatározás, amely az agyban dől el, és a döntés független mindenfajta állami támogatástól vagy kedvezménytől."


02.06. Három Királyfi Három Királylány

gyorplusz.hu, 2019. január 28.

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom tevékenységéről tartanak előadást a KÉSZ következő összejövetelén, február 6-án 17 órakor a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán. (Győr, Liszt F. u. 42.). Előadó a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom győri koordinátora, Tevesz-Fejes Zsófia."


A boldogság nyomában

vasarnap.hu, 2019. január 14.

"Kopp Mária az elmúlt száz év egyik legkiemelkedőbb társadalomtudósa. Munkáinak középpontjában az emberi jóllét felderítése állt. Végtelenül fontosnak ítélte a család szerepét az életünkben. Figyelemreméltó terjedelemben és precizitással végzett kutatásai közelebb engedtek minket, hogy megtaláljuk a választ az örök kérdésre: mi a boldogság titka."


Kopp Mária születésnapjára

kepmas.hu, 2019. január 14.

"Hetvenhét éves lenne ma Kopp Mária. A hangja sokunknak nagyon hiányzik a magyar közéletből, keresztény konzervatív közösségünkből különösen. Mert ő minden ízében a miénk volt, mégsem érzem, hogy méltó helyén kezelné őt a közösségünk."

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!