Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Sajtómegjelenéseink

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom: Interneten


Online     TV     Rádió     Kopp Mária-interjúk     Közlemények     Blog


2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012


SKRABSKI FRUZSINA: A GYEREK A NEMZETI MINIMUM

szemlelek.net, 2019. november 26.

"Hungarikum maga a Három Királyfi, Három királylány Mozgalom is: ilyen gondolatú civil szervezet nincs máshol Európában. Nemrég egy családkongresszus miatt hazánkban járt egy csomó családszervezet a világ minden tájáról. Mindenki kerek szemekkel nézte, hogy ilyen szervezet is létezik, amelyik nem tagozódik be a politikába."


NEM VAGYUNK FIDESZESEK, DE A KORMÁNY A MI CSALÁDPROGRAMUNKAT VALÓSÍTJA MEG

azonnali.hu, 2019. november 26.

"Politikai pártok és cégek is kilincselnek náluk, mondja a kívánt gyermekek megszületését promotáló Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat vezető Skrabski Fruzsina, aki elmeséli a Karácsony Gergellyel készült közös szelfije történetét, és azt is, hogy hogyan kérnek pénzt a kormánytól, pontosabban Novák Katalintól. Interjú."


Miért jobbak a családbarát vállalatok?

kepmas.hu, 2019. október 30.

"Mi motivál egy vállalatvezetőt, hogy minél családbarátabbá tegye a cégét? Mennyiben racionális, illetve érzelmi tényezőkön múlik ez, és mennyire alakul másként egy kis- és középvállalat (kkv) vagy egy nagyvállalat esetén? Mennyire fontos díjazni az erőfeszítést, és milyen hozadéka van a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom díjainak és a hozzájuk kapcsolódó üzleti közösség létrehozásának?"


A generációkon átívelő feszültségekről beszél a népszerű pszichológus Debrecenben

dehir.hu, 2019. október 28.

"Az esemény az „Önismeret, párkapcsolat, család” előadás-sorozatnak a része, amelyet a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem közösen szervez idén ősszel. Az együttműködés célja, hogy a fiatalok ismert és elismert szakemberektől halljanak hiteles előadásokat."


CSALÁDOK ANGYALA

demokrata.hu, 2019. október 24.

"A Családok Angyalait díjazta az idén tízéves jubileumát ünneplő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A kitüntetett orvosok, közéleti szereplők, művészek, egyházi személyiségek és vállalatvezetők hiteles életpéldájukkal azért tevékenykednek, hogy hazánkban megszülethessenek a kívánt gyermekek."


Kopp-Skrabski különdíjat kapott Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője

kepmas.hu, 2019. október 23.

"Október 22-én adtak át a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány által meghirdett Kopp-Skrabski-díjakat. Az alapítvány célja a díjjal, hogy felhívja a figyelmet azokra a személyekre és házaspárokra, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért..."


Versenyképességi tényező, ha egy munkahely családbarát

csaladhalo.hu, 2019. október 18.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és Az Év Irodája Verseny egymással együttműködve hirdette meg Az Év Családbarát Irodája különdíját csütörtöki sajtótájékoztatóján az OfficeXPO irodadizájn kiállítás keretében."

 


Idén először adják át az év családbarát irodája díjat

magyarhirlap.hu, 2019. október 16.

"Idén először adják át az év családbarát irodája díjat az OfficeXPO szombati napján a MOM Sport rendezvényközpontban - közölte a Három királyfi, három királylány mozgalom alelnöke szerdán az M1 aktuális csatornán."

 


DÍJAZZÁK AZ ÉV CSALÁDBARÁT IRODÁJÁT

blog.iroda.hu, 2019. október 10.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom összefogott Az Év Irodája verseny szervezőivel, hogy együtt mutathassák meg a családbarát munkahelyek fontosságát. Most először Az Év Irodája verseny keretein belül meghirdetik Az Év Családbarát Irodája különdíjat. A három napos OfficeXPO szombati napján, október 19-én a családbarát irodák kerülnek a középpontba."


Családbarát légkör – az irodában is!

csalad.hu, 2019. október 9.

"Sok munkáltató fogalmazza bele az álláshirdetéseibe, hogy a juttatások részeként családbarát irodát is kínál leendő munkavállalóinak. De mit jelent ez a gyakorlatban és mennyire jár gyerekcipőben ma a gyerekbarát irodák koncepciója Magyarországon? A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom most összefogott Az Év Irodája verseny szervezőivel, hogy együtt mutathassák meg a családbarát munkahelyek fontosságát."


Díjazzák Az Év Családbarát Irodáját

hrportal.hu, 2019. október 8.

"Sok munkáltató ígéri az álláshirdetéseiben, hogy a juttatások részeként családbarát irodát is biztosít leendő munkavállalóinak. De mit jelent ez a gyakorlatban és mennyire jár gyerekcipőben ma a gyerekbarát irodák koncepciója Magyarországon? A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom összefogott Az Év Irodája verseny szervezőivel, hogy együtt mutathassák meg a családbarát munkahelyek fontosságát..."


Családi nap az Óbudai Egyetemen - „A család az első!”

news.uni-obuda.hu, 2019. október 7.

"A nagy sikerre való tekintettel a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom együttműködő partnereként, immár második alkalommal biztosított helyszínt, eszközöket, személyes, odafigyelő jelenlétet a Baba-mama-papa klubok országos találkozójának a Családbarát munkahely címmel többszörösen elismert Óbudai Egyetem."


Bekerülnek a Babák Könyvébe a kicsik

teol.hu, 2019. szeptember 29.

"Az idén 10 éves a Három királyfi, Három királylány Mozgalom, amely vándorbölcső elnevezéssel indított országos projektet. A mozgalom szekszárdi képviselője, Pintér Dóra elmondta, hogy a város két éve kapcsolódott a mozgalomhoz. Az első itt átadott vándorbölcsőt már kinőtte a „lakója”. Az idén ketten pályáztak a bölcsőre, de nem kellett sorsolni, ugyanis valaki felajánlott egy másikat..."


Sikeres családi nap

budafokteteny.hu, 2019. szeptember 26.

"Évről évre egyre több fiatal pár és kisgyermekes család költözik Budafok-Téténybe. A második alkalommal megrendezett Rózsakerti Családi Napon rengeteg új arccal találkoztak a szervezők. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is az önkormányzattal karöltve hirdette meg a színes programkavalkádot."


Családok Angyalai is vannak a Három Királyfinak

lokal.hu, 2019. szeptember 26.

"Tízéves születésnapját ünnepelte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A jubileum alkalmából kiosztották a Családok Angyalai díjakat, és lapunknak is oklevéllel köszönték meg az ötpárti támogatottságot élvező tevékenységükről való folyamatos tájékoztatást."


Együttműködéssel ösztönöznek a családbarát szemléletre Debrecenben

dehir.hu, 2019. szeptember 25.

"A hallgatók családbarát szemléletének erősítése, valamint a dolgozók gyermekvállalásának támogatása. Ennek elősegítésére írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom."


Szeresd magad, és kijössz a pároddal is: új előadássorozat indult Debrecenben

haon.hu, 2019. szeptember 25.

"Együttműködési megállapodást írt alá a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem szerdán. Az alapítványt professzor dr. Kopp Mária 2009-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek, a fiatalok és a családok megfelelő társadalmi támogatást kapjanak..."


A szekszárdi vándorbölcső várja új kis lakóját

teol.hu, 2019. szeptember 20.

"A bölcső pedig finom ringásával megnyugtatja a csecsemőket, jótékonyan hat központi idegrendszerükre, segíti mozgásfejlődésüket. Ezt már Pintér Dórától tudjuk, aki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi képviselője. A szervezet indította el országszerte a projektet, hogy ezzel is segítse a gyermeket vállaló párokat."


Új lakóját keresi a vándorbölcső!

kadarka.net, 2019. szeptember 20.

"Új lakóját keresi Szekszárdon a vándorbölcső. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az ország több városban is megvalósította már a kezdeményezést, mely Szekszárdon májusban indult – mondta el Pintér Dóra, a mozgalom helyi képviselője a városházán péntek délelőtt megtartott sajtótájékoztatón. Mint azt megosztotta, régen is bölcsőben ringatták a csecsemőket és a bölcső családról családra vándorolt..."


Elismerés a Családok Angyalainak – 10 éves a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

csalad.hu, 2019. szeptember 19.

"Köszöntőjében Skrabski Fruzsina, a szervezet társelnöke, a mozgalmat alapító Kopp Mária pszichológus lánya arról beszélt: nem lehet görcsösen akarni, hogy legyen párunk, gyermekünk, és azt sem, hogy másnak legyen gyermeke. De a félelmek eloszlatásában mindenkinek lehet segíteni. Úgy fogalmazott, hogy a gyermek az élet..."


Családok Angyala díjat kapott Novák Katalin és Balog Zoltán

mandiner.hu, 2019. szeptember 19.

"A mozgalom vezetői a tízévente odaítélendő díjakon túl okleveleket adtak át a szervezet számos egykori és jelenlegi munkatársának, támogatóinak, jótevőinek. A rendezvényen és a díjátadón részt vett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. Az ünnepségen mutatták be Borsody István dokumentumfilmjét..."


Átadták a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom jubileumi elismeréseit

uzletem.hu, 2019. szeptember 19.

"Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója elmondta: „Hogy miért családbarát egy vállalat? Általában azt felelem, hogy üzletileg megéri, hiszen növeli a lojalitást és sok új kollégát is bevonz... Mint négygyermekes családapa, nap mint nap a bőrömön érzem a családbarát vállalat előnyeit. Nem mindegy, milyen energiaszinttel térek haza..."


"ANGYALOK" MUNKÁLKODNAK A CSALÁDOKÉRT...

szemlelek.net, 2019. szeptember 19.

"Balog Zoltán szerint „az angyalság, az apaság és az anyaság összetartozik”, mivel a szülők az angyalokhoz hasonlóan nem magukra, hanem küldetésükre, a gyermekeikről való gondoskodásra fókuszálnak. Az „önfeledés” a keresztény hitnek is lényege, aki erre képes, az rá tud csodálkozni társára, gyermekére és a világra – mondta."


Családok Angyala díjat kapott Novák Katalin és Balog Zoltán

hirado.hu, 2019. szeptember 19.

"Az ünnepségen mutatták be Borsody István dokumentumfilmjét, amelyben a mozgalom mellé álló meghatározó személyiségek mondják el gondolataikat családalapításról, gyermeknevelésről, az alapítvány munkájáról. Az MTVA archív felvételeit is felhasználó filmben megszólal Kopp Mária, a mozgalom létrehozója..."


Lovasi András, Oberfrank Pál és Novák Katalin is Családok Angyala díjat kapott

index.hu, 2019. szeptember 19.

"Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a szervezet célja a gyermekvállalással kapcsolatos nemzeti minimum megteremtése. Ehhez az kell, hogy eloszlassák az emberek ezzel kapcsolatos félelmeit és ezáltal megszülethessenek a kívánt gyermekek..."


Lovasi András élete talán legkülönösebb díját kapta tegnap

koncert.hu, 2019. szeptember 19.

"Családok Angyala díjat ítéltek még oda Bagdy Emőke klinikai szakpszichológusnak, Böjte Csaba ferences szerzetesnek, Csehi Mariannának, a Hungaropharma kommunikációs- és marketingvezetőjének, Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónak, Oberfrank Pál színész-rendezőnek, Odor Andrea országos vezető védőnőnek, Pál Ferenc katolikus papnak..."


Balog Zoltán és Lovasi András is Családok Angyala-díjat kapott

444.hu, 2019. szeptember 18.

"A megalakulásának 10. évfordulóját Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban ünneplő civil szervezet rendezvényén azok vehették át az Angelus Familiarum-díjat, akik „tevékenységükkel, életpéldájukkal a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságát és boldogságát” képviselték a nyilvánosság előtt."


A SZÉNA EGYESÜLET NYÁRBÚCSÚZTATÓJÁN ADTÁK ÁT FEHÉRVÁR BÖLCSŐJÉT

szekesfehervar.hu, 2019. szeptember 13.

„A nyárbúcsúztató jó alkalom arra is, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos kezdeményezése keretén belül ezúttal két bölcsőt adjunk át és támogassuk azokat a családokat, akik vállalják a gyermeknevelés örömeit.”


Már lehet pályázni az óbudai vándorbölcsőre

obuda.hu, 2019. szeptember 8.

"Immár 4. alkalommal, fél évre ismét ingyen egy óbudai család otthonába kerülhet az Ágymester Manufaktúra által igényesen elkészített fa vándorbölcső, melyet Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere ajánlott fel az óbudai Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom részére 2018-ban."


482. tanévét nyitotta meg a Debreceni Református Hittudományi Egyetem

hajdupress.hu, 2019. szeptember 7.

"Ebben a tanévben egyrészt a Debreceni Egyetemmel és a Három Királyfi Három Királylány Mozgalommal közösen útjára indítunk egy képzési programot, amely hallgatóinknak a család és a gyermekvállalás iránti elkötelezettségét kívánja megerősíteni..."


Mások boldogulásáért dolgoznak a Kopp–Skrabski-díj jelöltjei

veol.hu, 2019. szeptember 5.

"Harmadik alkalommal hirdette meg a Kopp–Skrabski-díjat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Idén is négy elismerést adnak majd át. A jelöltek közül kettőt egy kuratórium választ, két díj odaítéléséről pedig a közönség dönt."

 


Kiss Gergely: Megtalálhatja a gyermek a jövőjét a Nagy Sportágválasztón

csalad.hu, 2019. szeptember 4.

"Elmondta, hogy három lány édesapjaként nagy örömmel vesz részt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munkájában azért, hogy megszülessenek a vágyott és tervezett egészséges, életerős, magabiztos gyermekek. Akik aztán úgy nőnek fel, hogy a sport hozzátartozik a személyiségükhöz. És szívügye a Nagy Sportágválasztó is."


„Ne csak a dolgozó, hanem a gyereke is érezze jól magát”

magyarhirlap.hu, 2019. augusztus 24.

"Sokkal több olyan vállalat van, ahol a vezetésben érvényesülnek családbarát és humánus megfontolások, mint ahány szervezetnél ezt tudatosítják – nyilatkozta lapunknak Ujvári Enikő. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szeptember 16-ig várja a kis-, közép- és nagyvállalatok jelentkezését Az Év Családbarát Vállalata pályázatra."


A mozgalom túlnőtt minden álmomon – Interjú Skrabski Fruzsinával

csaladhalo.hu, 2019. augusztus 23.

"Nehéz párt találni, elköteleződni, nem elválni. A "háromkirályfi" mozgalom mégis azért dolgozik, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek. Immáron tíz éve. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom legfőbb célja a kívánt gyermekek megszületése. Az idén tíz éves mozgalom eredményeit idéztük meg Skrabski Fruzsinával, a mozgalom vezetőjével."


Családbarát lett a siklósi vár

siklosihirek.hu, 2019. augusztus 10.

"A Családbarát Hely kitüntető címet jelképező plakettet Pálfay Erzsébet, az alapító Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke adta át rámutatva, az ajánlásokon alapuló minősítés előtt is új távlatokat nyit a siklósi vár, mely turisztikai desztinációként elnyerte azt."


Három királyfi, három királylány – A családalapítást ésszel támogató mozgalom

20on.hu, 2019. július 2.

"A gyermekvállalás többet jelent cukin gügyögő és gurgulázó babáknál, óriási felelősség nyomja azok vállát, akik a génjeik továbbörökítése mellett döntenek. A Három királyfi, három királylány nevű mozgalom azért jött létre, hogy támogatást, segítséget nyújtson az élet egyik legnagyobb kihívásában."


Munka is, család is! – Országos kutatás a kisgyermekes szülők visszatéréséről a munkába

kepmas.hu, 2019. június 26.

"Országos felmérést végez a kisgyermekes szülők visszatéréséről a munkaerőpiacra a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Programja. A munkavállalói és a munkáltatói kérdőívek már elérhetőek a mozgalom honlapján, a válaszokat 2019. szeptember 13. éjfélig várják."


Országos kutatás az inaktív rétegek, kismamák és kispapák munkaerőpiaci reintegrációjáról

hrportal.hu, 2019. június 21.

"Az idén 10 éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom keresi a választ arra, hogy milyen a közgondolkodás a kisgyermeket tervező/váró vagy nevelő szülőkkel kapcsolatban a munka világában, mik a sikeres reintegráció kulcsmomentumai, mit várnak a munkavállalók, hol tartanak a munkáltatók attitűdben és cselekvés szintjén..."


Várják a jelölteket a Kopp-Skrabski-díjra

lokal.hu, 2019. június 7.

"Idén is pályázatot hirdet a Kopp-Skrabski-díj elnyerésére az idén tíz éves Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány. Azokra hívják fel a figyelmet, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a társadalom lelki egészségének megőrzéséért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért."


Születés hete – a családdá válás ünnepe Óbudán

obuda.hu, 2019. június 3.

"Idén is egy egész héten át tartó ingyenes programsorozattal várták a kerületben élőket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom óbudai csoportjába tartozó szervezetek."


Kitüntetett patikája van Nyíregyházának

szabolcsihir.hu, 2019. június 3.

Az idei nyílt napon „Családbarát hely” minősítést ad a 100 Éves Patika részére a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom és A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület. 

 


Gyerekparadicsommá vált a Babits környéke

teol.hu, 2019. május 27.

"Pintér Dóra, a Három királyfi, három királylány mozgalom önkéntese és Koller Tamás, a Kolping iskola igazgatója Mocanasu Boglárkának adták át a szekszárdi vándorbölcsőt. Ő az a szerencsés kismama, akit a jelentkezők közül kisorsoltak. Elsőként várhatóan június végétől Áron nevű kisfia ring majd a bölcsőben."


Kis-, közepes és nagyvállalatok pályázhatnak Az Év Családbarát Vállalata-díjra

kepmas.hu, 2019. május 23.

"Idén is pályázhatnak a kis-, közepes- és nagyvállalatok Az Év Családbarát Vállalata-díjra. A tíz éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ezúttal is várja azoknak a kis-, közép-, és nagyvállalatoknak a jelentkezését, amelyek családbarát jó gyakorlataikat be szeretnék mutatni..."


Közel háromszáz gyerek lendült a magasba

siklosihirek.hu, 2019. május 11.

"A siklósi vár is csatlakozott az Emeljünk magasba minél több gyereketelnevezésű mozgalomhoz. A szombati megmozduláson 296 gyermek lendült a magasba a történelmi falak előtt, miközben a díjtalan rendezvényre mintegy ezren érkeztek. Három Királyfi, Három Királylány mozgalom által tavaly életre keltett rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára."


CSALÁDNAP JÁTSZÓPARK-AVATÁSSAL ÉS GYEREKEMELÉSSEL A PALOTAVÁROSBAN

szekesfehervar.hu, 2019. május 11.

"Nemzetközi családnapot rendezett szombaton a SZÉNA Egyesület a Családokért a Palotavárosban, melyen hivatalosan is felavatták a megújult játszóparkot és a műfüves focipályát. A rendezvény kapcsolódott a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány „Emeljünk magasba minél több gyereket” világrekord-kísérletéhez is."


Gyerekemelési rekordot állított fel a Három királyfi mozgalom

hirado.hu, 2019. május 11.

"Gyerekemelési rekordot állított fel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szombaton országszerte és a határokon túl; tízezernél több gyereket emeltek egyszerre a magasba – közölte Skrabski Fruzsina, a mozgalom kuratóriumi elnöke a rekordkísérlet után az MTI-vel."


Boldogságórákat tartanak a zugligeti iskolában

magyarhang.org, 2019. május 10.

"A gyermekek érzelmi intelligenciáját kívánják fejleszteni a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában is azzal az új pedagógiai módszerrel, amelyet hét évvel ezelőtt Bagdi Bella dolgozott ki... Erről számoltak be sajtótájékoztató keretében a részt vevő pedagógusok és programot támogató Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, Skrasbski Fruzsina."


Emeljünk magasba minél több gyereket!

hajdupress.hu, 2019. május 9.

"Ismét megrendezi az „Emeljünk magasba minél több gyereket” elnevezésű rendezvényt a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány. A Kölcsey Központban több mint 30 féle program közül választhatnak az érdeklődők. Táncház, Szent László király legendája, arcfestés, ugrálóvár, mozgásfejlesztő játékok, gólyalábasok, Ringató..."


A gyermekáldás fontosságára hívják fel a figyelmet

veol.hu, 2019. május 9.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azért jött létre, hogy mindenütt megszülethessenek a kívánt gyerekek. Az eddigi felmérések azonban azt mutatják, hogy sok a félelem a fiatalokban, ezeket az aggályokat szeretnék eloszlatni azokkal az ünnepekkel, ahol látszik, hogy gyereket nevelni boldogság, vicces és felszabadító érzés, egyáltalán nem valamiféle súlyos teher."


Boldogságóra Zugligeten – Elindult a Három Királyfi, Három Királylány iskola, óvoda

csaladhalo.hu, 2019. május 3.

"A XII. kerületi Zugligeti Általános Iskola és Városmajori Óvodák elsőként kapcsolódtak be az idén tíz éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom legújabb, a gyermekek érzelmi intelligenciájának fejlesztését támogató legújabb programjához, melynek részleteit sajtótájékoztató keretében mutatták be csütörtökön..."


A gyermekvállalási kedvet a helyi közösségek és a jó szomszédok is növelik

kepmas.hu, 2019. május 3.

"Az elmúlt tíz évben nőtt a fiatalok gyermekvállalási kedve, ennek ellenére még mindig nem annyi gyerek jön világra, amennyi a kezdeti tervekben szerepel. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom célja, hogy minél több tervezett gyerek megszülethessen. A mozgalom elnöke szerint kiemelt szerepe van ebben a helyi közösségeknek..."


Emeljünk magasba minél több gyereket!

behir.hu, 2019. április 28.

"A 10 éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a 2018-as nagy siker után 2019-ben ismét megrendezi „Emeljünk magasba minél több gyereket” elnevezésű országos rendezvényét! Békéscsabán, május 11-én, szombaton 10 órától a CsabaParkban várják az érdeklődőket."


Emeljünk magasba minél több gyereket egyszerre!

veszprem.hu, 2019. április 25.

"Világrekordra készül az országgal egyetemben Veszprém: május 11-én 11 órakor a Hangvilla előtti téren várják a családokat, hogy a gyermekáldás örömének jeleként minél több gyereket emeljünk egyszerre a magasba, megdöntve a tavalyi rekordot. Akkor összesen 3015 lurkó volt a magasban, az ötletgazdák, a Három Királyfi Három Királylány mozgalom vezetői abban bíznak, idén ezt a számot is sikerül túlszárnyalni."


Szalóki Ági: „Néha aggódva figyelem a világ változását”

papageno.hu, 2019. április 25.

"Május 11-én például a Margitszigeten lépek fel egy ingyenes családbarát rendezvényen, amelyet a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szervez. A koncertek mellett lesz egy világrekord kísérlet is, a cél, hogy egy adott időpontban minél több szülő emelje fel a gyerekét, unokáját. Remélem, sok ezren leszünk majd!"


Jöhet még egy gyerek?

lokal.hu, 2019. április 25.

"A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi, Három Királylány Mozgalom. Május 11-én 11 órakor a Margitszigeti Atlétikai Centrumban és több vidéki helyszínen arra tesznek kísérletet, hogy egyszerre, egy időben a tavalyi tízezer gyereknél többet emeljenek a magasba."


Pörögni tudunk, de lassítani is tudni kellene – Kozma-Vízkeleti Dániel...

mandiner.hu, 2019. április 13.

"A nemzet és a haza is kisközösségekből adódik össze, és a kisközösségek, ha kommunikálnak egymással, megállapodhatnak bizonyos dolgokban, lehetnek közös céljaik. Néhány éve a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elérte azt, hogy összpárti konszenzussal írták alá elképzelésüket, vagyis minden nagyobb társadalmi szervezet melléjük állt, mert volt egy közös cél."


A szülészeti és a pszichiátriai osztály is családbarát lett

baon.hu, 2019. április 12.

A Magyar Kórházszövetség pénteki, Egerben tartott kongresszusán adták át a szövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által tavaly alapított Családbarát Kórházi Osztály elismeréseket. A kecskeméti megyei kórház szülészeti-nőgyógyászati valamint pszichiátriai osztálya is megkapta az elismerést.


Emelj magasba egy gyermeket felhívás idén is

magyarnemzet.hu, 2019. március 27.

"A gyermekvállalás fontosságára figyelmeztetve hirdette meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom május 11-re, szombatra országos gyerekemelési rekordkísérletét, amelynek során országszerte, ezen kívül az erdélyi Csíkszeredán délelőtt 11 órakor egy időben minden család felnőtt tagjai magasba emelik majd a gyermekeiket."


Hozd a gyereked a munkába! - Vállalati összefogás...

hrportal.hu, 2019. március 26.

"Elindult a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos kampánya, a #Mutiholdolgozol. A BT (British Telecommunications) által kezdeményezett #mutiholdolgozol kampány célja, hogy a (dolgozó) szülők közül, a tavaszi szünet első munkanapján, április 18-án minél többen  magukkal vigyék gyermeküket munkahelyükre, így betekintést adva a  számukra titokzatos világba."


Több gyermeket vállal az anya, akit összetartó közösség vesz körül

kepmas.hu, 2019. március 14.

"Népbetegség lett a magány, amely nemcsak az időseket és az elváltakat, de a fiatalokat, a várandósokat és a családosokat is érinti – derül ki a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felméréséből. „Az általunk kérdezett egyetemisták 90%-a házasságban képzeli el a jövőjét, emellett átlagosan 2,5 gyereket terveznek, ami több, mint tíz évvel ezelőtt."


Közösségfejlesztő programot indít a Három királyfi mozgalom

orientpress.hu, 2019. március 13.

"A Mama címmel szerdán meghirdetett ferencvárosi pályázatra március 31-ig lehet leadni a rajzokat, az április 8-ai eredményhirdetés után kiállítást rendeznek a képekből, a galéria köré pedig közösségformáló programokat, beszélgetéseket szerveznek kisgyermekes családoknak."


Három Királyfi Mozgalom: Családbarát hely

gondola.hu, 2019. március 13.

"Gyerekrajz-galériák köré szerveződő közösségfejlesztő programot indít a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom önkormányzatok bevonásával. Az elsőként Ferencvárosban elindított program gyerekeknek szóló rajzpályázatokra épül és a kisgyerekes családok közösségeinek megerősítését célozza."


Érdeklődnek a magyar családbarát modell iránt

erdelyinaplo.ro, 2019. március 7.

"Számos családszervezet segíti a munkánkat évek óta családi programok szervezésével, javaslatok kidolgozásával, a családok felől érkező visszajelzések becsatornázásával, amely jelentősen hozzájárul a családtámogatási rendszer fokozatos, a családok igényeinek megfelelő fejlesztéséhez. Említhetem a Fiatal Családosok Klubját vagy a Három Királyfi, Három Királylány mozgalmat..."


Kisgyermekesek az iskolapadban

haon.hu, 2019. március 3.

"A különböző területeken megjelenő megtérülések – diploma megszerzése, tudás és kompetenciák fejlesztése... – mind arra engednek következtetni, hogy gyermeknevelés mellett is lehetséges a szakmai fejlődés, kiteljesedés. Engler Ágnes, aki a Három Királyfi, Három Királylány alelnöke fontosnak tartja, hogy a család és karrier összeegyeztethetősége a gyermekvállalás előtt állóknak is fontos üzenet."


Megtörtént a jövő alapkőletétele

magyarnemzet.hu, 2019. március 2.

"A Három Királyfi, Három Királylány Alapítványnál elhűlve olvastuk a kormány családpolitikai bejelentései után a közbeszédben (egyébként a történelemben nem először) felbukkant „szülőgép, gyerekgyár” kifejezéseket. Ízlelgettük az olyan spontán megnyilvánulásokat is, hogy most akkor Orbán Viktor a Kárpát-medence teleszülését várja a nőktől."


GÓLYAHÍR – KÉK ZÁSZLÓ AZ EGYETEMEN

uni.sze.hu, 2019. március 1.

„Az ötlet még jóval korábbról, Dr. Pongrácz Attilától ered. A „Három királyfi, három királylány” mozgalomban vesz részt, ami erősen kapcsolódik a családbarát munkahelyek gondolatvilágához. Tavaly októberben kaptuk meg a Családbarát Egyetem címet, és e kiérdemelt és megtisztelő címhez jár a babazászló is."


Családbarát hely: oklevél a falon és matrica az ajtón

szon.hu, 2019. február 22.

"Emlékezetes nap volt a csütörtöki a nyíregyházi Kicsik Vidám Háza Családi Bölcsőde Hálózat (Kivi-ház) dolgozói számára: odaadó munkájuk eredményeként és elismeréseként csütörtökön Családbarát hely minősítést kaptak. Az erről szóló oklevelet Domokosné Petromán Andrea, a hálózat vezetője vette át."


KIHIRDETTÉK A „RANDEVÚ EGY ÉLETEN ÁT” ÉS A „FEHÉRVÁR BÖLCSŐJE” PÁLYÁZATOK NYERTESEIT

szekesfehervar.hu, 2019. február 21.

"A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot."


Családalapítás: miért várunk vele olyan sokáig?

babapatika.hu, 2019. február 20.

"Ma már egyáltalán nem ritka a 35, sőt 40 év feletti anyukák jelenléte a szülőszobán, de vajon vannak még, akik a húszas éveikben alapítanak családot? Akik sokáig várnak, vajon miért teszik ezt? Karrierközpontúság és családközpontúság – melyikkel lehet ma jobban boldogulni, és vajon mikor érdemes családot alapítani? A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal jártunk utána a témának."


Három Királyfi, Három Királylány: A szülőgép kifejezés használatát minden édesanya nevében kikérjük magunknak

mandiner.hu, 2019. február 19.

"Amíg régebben lemondást, saját magunk munkaerőpiaci hátrányba helyezését jelentette a gyermekvállalás, ma egyre inkább trendi a gyerek– mondja a Mandinernek a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szóvivője, Kuthi Áron a kormány hétpontos családvédelmi akcióterve kapcsán."


Bagdy Emőke: a jó házasságért folyamatosan tenni kell

csalad.hu, 2019. február 14.

"Az elköteleződés, a házasság volt a témája a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Család és munka címmel tartott konferenciájának. A Magyar Tudományos Akadémián tartott eseményen Bagdy Emőke pszichológus kiemelte: bizalom és a folyamat építése nélkül nem lehet sikeres egy kapcsolat."


Mennyire legyen férfias a férfi? És mennyire nőies a nő?

kepmas.hu, 2019. február 14.

"Itt az ideje, hogy mindenki ráébredjen: elsősorban a saját felelősségét kell megértenie abban a kapcsolatban, amelyben él, és nem a partneréét. Erről szól egyébként minden jó társadalmi kezdeményezés, a Három királyfi, Három Királylány Mozgalomtól kezdve a Férfiak Klubján át Pál Feri lassan húszéves előadássorozatáig."


Muti hol dolgozol? - kampány a családbarát munkahelyekért

hrportal.hu, 2019. február 14.

"#Mutiholdolgozol névvel országos kezdeményezést indít a BT (British Telecommunications) és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, jelentette be Szabó Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója a #Mutimitdolgozol országos általános iskolai pályázat díjátadóján."


Kásler: A karrier és a család együtt adja az élet értelmét

mandiner.hu, 2019. február 14.

"A karrier és a család nem oltja ki egymást, egyikben sem teljesedhetünk ki a másik nélkül, az élet célját a kettő együtt határozza meg – írta az emberi erőforrások minisztere a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom csütörtöki budapesti konferenciájára küldött köszöntő levelében."


Békéscsabai általános iskolás nyert a #Mutimitdolgozol országos pályázaton

koroshircentrum.hu, 2019. február 12.

"A #Mutimitdolgozol verseny célja az volt, hogy a gyerekek megmutassák, miért büszkék a szüleikre, és néznek fel rájuk a munkájuk miatt. A pályázatot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is támogatta."


Az autóvásárlási program eddig a legnépszerűbb

magyarnemzet.hu, 2019. február 12.

"A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom minden családvédelmi intézkedést támogat, így a tegnapi bejelentést is, hiszen az azt fejezi ki, hogy a gyermek örök érték – mondta el lapunknak Kuthy Áron, a mozgalom sajtófőnöke."

 


Három kórházi osztály is megkapta a családbarát minősítést

behir.hu, 2019. február 7.

"A Családbarát Kórházi Osztály pályázatot 2018-ban írták ki első alkalommal, melyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség közösen indított el azért, hogy a magyar egészségügyben már jelenleg is jól működő ember- és családbarát jó gyakorlatokat bemutassa, példákat állítson és a szemlélet terjedését a betegek és az egészségügyben dolgozók érdekében elősegítse."


Megállítható-e a népességcsökkenés hazánkban?

hirado.hu, 2019. február 1.

"Korábban nem volt ennyire problematikus a gyermekvállalás, de tény, hogy ideális helyzet sosem lesz – erről már Kuthi Áron, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sajtófőnöke beszélt. Úgy véli, egy gyermekvállalás olyan elhatározás, amely az agyban dől el, és a döntés független mindenfajta állami támogatástól vagy kedvezménytől."


02.06. Három Királyfi Három Királylány

gyorplusz.hu, 2019. január 28.

"A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom tevékenységéről tartanak előadást a KÉSZ következő összejövetelén, február 6-án 17 órakor a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán. (Győr, Liszt F. u. 42.). Előadó a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom győri koordinátora, Tevesz-Fejes Zsófia."


A boldogság nyomában

vasarnap.hu, 2019. január 14.

"Kopp Mária az elmúlt száz év egyik legkiemelkedőbb társadalomtudósa. Munkáinak középpontjában az emberi jóllét felderítése állt. Végtelenül fontosnak ítélte a család szerepét az életünkben. Figyelemreméltó terjedelemben és precizitással végzett kutatásai közelebb engedtek minket, hogy megtaláljuk a választ az örök kérdésre: mi a boldogság titka."


Kopp Mária születésnapjára

kepmas.hu, 2019. január 14.

"Hetvenhét éves lenne ma Kopp Mária. A hangja sokunknak nagyon hiányzik a magyar közéletből, keresztény konzervatív közösségünkből különösen. Mert ő minden ízében a miénk volt, mégsem érzem, hogy méltó helyén kezelné őt a közösségünk."

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!