Mindenkinek lehessen annyi gyereke,
amennyit szeretne!
EN

Elindult a Kopp-Skrabski-díj közönségszavazása


haromkiralyfi.hu / 2019.08.14.


Nap mint nap a családokért dolgoznak.
Társadalmi szerepvállalásuk kivételesen inspiráló.
Életútjuk példaadó a helyi és tágabb közösségek, más családok számára.

Idén is átadjuk a Kopp-Skrabski-díjat
A közönségszavazás augusztus 14-én indul

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén harmadik alkalommal hirdette meg a Kopp‑Skrabski-díjat. A díj célja felhívni a figyelmet azokra a személyekre, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért. Az alapítvány ezenkívül különdíjjal jutalmaz egy − bármilyen pályán − közösen alkotó, együtt dolgozó párt.

A díjat olyan egyéneknek és házaspároknak szánjuk, akik saját céljaik elérése mellett azoknak a kisebb vagy nagyobb közösségnek a boldogulását is fontosnak tartják, amelyekben egyéni sorsuk kovácsolódik. Ez a jóakarat kölcsönösen működtethető, hiszen mint ahogy Kopp Mária és Skrabski Árpád pszichológus kutatók többször is megállapították, a család és az egyén boldogsága nagymértékben azon múlik, van-e olyan közösségük, amelyben a kiegyensúlyozott élethez megfelelő lelki környezetet találnak, ahol segítenek másnak és ők is kapnak segítséget" – mondta Engler Ágnes, a zsűri társelnöke.

A Kopp-Skrabski-díj kuratóriuma június folyamán várta a jelöléseket. A  jelölési időszakban bárki javaslatot tehetett a pénzjutalommal járó díjak odaítélésére. A kuratórium egy személyt és egy párt díjaz, mindkét esetben 500.000 forinttal. Ezenkívül egy személy és egy pár közönségdíjban is részesül, melynek díja nyertesenként 300.000 forint.

A közönségszavazás augusztus 14. és szeptember 15. között zajlik. A szavazatok leadására a haromkiralyfi.hu/kopp-skrabski-dij-szavazas oldalon van lehetőség. Az egyéni jelöltekre és a párokra egy-egy szavazat adható le.

A díjak átadására 2019. októberében ünnepélyes keretek között kerül sor.


Az alábbiakban láthatóak az idei Kopp-Skrabski díjra jelölt személyek, illetve párok.

Egyéni jelöltek:

Párok:

A jelöltekről további információkat a haromkiralyfi.hu/kopp-skrabski-dij-szavazas oldalon lehet találni.

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktualitásaink

Még több

Interaktív

Index

Névmutató a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sokoldalú tevékenységéről

0-9ABCCsDEFGGyHIJKLMNNyOÖPRSSzTUÜVZ

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!