Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

A Kopp-Skrabski-díj szavazás
végeredménye 2019-ben


haromkiralyfi.hu / 2019.10.22.


A díjátadó résztvevőit Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntést és azok, akik nem kaptak most díjat, is kiemelkedő munkát végeznek.

Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász orvos, valamint Bittsánszky János nyugdíjas kertészmérnök és Bittsánszky Sári katolikus családreferens kapta idén a Kopp-Skrabski-díjat.

A közönségdíjat Somodi Dorottya egyéni vállalkozó, a Minden Babának jár kampány megálmodója, a házaspároknak adható közönségdíjat pedig Orbán Péter és Lévai Zsuzsa gyógypedagógus, tanár - orvos vehette át.

A fődíjat kapták:

Egyéni kategóriában:

Dr. Bálint Balázs

szülész-nőgyógyász orvos

Egyik létrehozója a Bethesda abortusz-mentes szülészetének, ahol lehetővé válik a természetes szülés vagy a kórházi otthonszülés is. A Gólyafészek Születésközpont vezetője. Rengeteg kisbabát segített világra, a lehető legtermészetesebb módon, figyelembe véve az édesanyák igényeit. Fontos számára, hogy az emberre, mint teljes egységre tekint. Munkájában alapvető, hogy a test jelzéseit, problémáit szükség esetén a mögöttes tartalom feltárásával, a lélek üzeneteinek felismerésével végzi. Szabadidejében cserkészcsapatot vezet, melyet többed magával alapított és aminek már több, mint 150 gyermek a tagja, valamint a helyi református gyülekezetben presbiterként szolgál.

Házaspár kategóriában:

Bittsánszky János és Bittsánszky Sári

János nyugdíjas kertészmérnök, Sári katolikus családreferens

Sári és János hozták el Magyarországra 25 évvel ezelőtt az Antióchia lelkiségi mozgalmat, mely mára országos kiterjedésű mozgalommá alakult. Célja a fiatalok, a 16-25 év közötti korosztály összefogása, Krisztust szerető közösségben, ahol egymás megismerése és elfogadása által a fiatalok hitben és barátságokban megerősödve stabil közösséget találhatnak. Kezdetben ők ketten, vezető házaspárként gyerekeikkel együtt szervezték a mozgalmat, azóta számos házaspárt képeztek ki, akik a helyi közösségek vezetői lettek. Ma Budapest több templomában, és szinte az összes nagyobb vidéki városban működik Antióchia közösség.


A közönségszavazás első helyezettjei:

Egyéni kategóriában:

Somodi Dorottya

egyéni vállalkozó, Minden Babának jár kampány megálmodója

Két másik kreatív édesanyával hívta életre a mára több mint 1500 szétosztott segélycsomagot eredményező kezdeményezést. A cél, hogy segítsék a nélkülöző babák életét. Ehhez összegyűjtik a csecsemők számára nélkülözhetetlen kellékeket (rágóka, cumi, pelenka) civilek segítségével. Mindenki maga dönti el, mit tesz a csomagba, ezután azok a gyűjtőpontokra kerülnek, majd a Baptista Szeretetszolgálat segítségével jutnak el a rászorulókhoz. A kampányt szeptember végén újra megnyitják, és reményeik szerint, akkor már alapítványi formában tudnak tovább segíteni a családokon.

Házaspár kategóriában:

Orbán Péter és Lévai Zsuzsa

gyógypedagógus, tanár - orvos

A házaspár öt gyermek felnevelése mellett több példaértékű társadalmi innovációval foglalkozik. 35 éve házasok. Zsuzsa 1983-ban a SOTE harmadéves medikájaként megtagadta a honvédelmi ismeretek tantárgy lőgyakorlatát: „Gyógyítani szeretnék, nem lőni!” 1984 őszén a gyógypedagógus Péter sorkatonai behívót kapott, s polgári szolgálatot kért. Két hónapja voltak házasok, amikor 1985. februárban 34 hónapra bebörtönözték. Tudták, hogy vállalásukat csak életük hátralévő évtizedei hitelesíthetik! Péter megszervezte a Fecskepalota üdülőt a Vértesben: 26 év, 35.000 fogyatékos, egészségkárosodott ember közösségi rekreációja. Emellett három évtizede hiánypótló nonprofit szolgáltatások a rekreáció, lakhatás, foglalkoztatáspolitika területein. Egy amerikai (Ashoka Found, USA 1995) és egy európai (Világgazdasági Fórum, Davos 2007) díj a sikeres társadalmi innovációkért. Zsuzsa bátorítása: „Csináld, hisz az ÉLET aközben múlik el, míg készülünk rá…”. Ma Zsuzsa Magyarország legfiatalosabb rezidense: háziorvosi szakvizsgára készül, hogy amíg csak teheti, orvosként is szolgálhassa a betegek gyógyulását.


Egyéni jelöltek voltak 2019-ben:

Biró Dániel
a Borostyánvirág Alapítvány fenntartásában működő Családok Átmeneti Otthonának, Krízisközpontnak és Biztos Pont Segítőközpontnak intézményvezetője
Az Alapítvány egységei nemcsak a bántalmazott nőknek nyújtanak segítséget, hanem azon egyedülálló nőknek is, akik anyagilag ellehetetlenülnek és a gyermekeik részére a mindennapi élelmezés megoldása is problémát okoz. Legfőbb cél, hogy az intézmény esélyt adjon egy jobb, és élhetőbb életre. Számos sikeres pályázat kötődik a nevéhez, valamint a 20 éves aktív és kreatív szakmafejlesztő munkájának köszönhetően, a Borostyánvirág Alapítvány országos szinten is mintaértékű komplex intézményrendszert alakított ki Kaposváron. Személyes példamutatás, pozitív mintakövetés jellemzi munkáját.
Braczkó Szilvia
a kidsnews.hu gyermek- és tinimagazin vezetője és egyik alapítója
Ma nagyon nehéz összefogni a fiatalokat annak érdekében, hogy együtt munkálkodjanak egy jobb jövőért. Szilvi társával közösen a semmiből felépített egy online újságot, amely a tizenévesek edukációja és szórakoztatása mellett a mai fiatal generáció problémáival is foglalkozik. Ma már több mint 50 fiatal szerkesztővel dolgozik együtt, akiknek igyekszik egyre több új lehetőséget biztosítani: legyen szó akár sajtóeseményekről, bemutatókról, érdekes személyekkel való interjúkról. A cikkeket jellemzően a 12-22 éves korosztály írja - nagy szabadságot kapva a témák tekintetében is. Szerkesztőit folyamatosan tanítja és támogatja fejlődésük érdekében. Az ő segítségével számos elismerést nyertek az oldal fiatal munkatársai, és így jutott el a magazin néhány tizenéves tagja a Müpa nagyszínpadán megrendezett TEDx Danubia 2018 rendezvény színpadára, hogy a generációjukat érintő sztereotípiákról beszéljenek.
Dr. Bálint Balázs
szülész-nőgyógyász orvos
Egyik létrehozója a Bethesda abortusz-mentes szülészetének, ahol lehetővé válik a természetes szülés vagy a kórházi otthonszülés is. A Gólyafészek Születésközpont vezetője. Rengeteg kisbabát segített világra, a lehető legtermészetesebb módon, figyelembe véve az édesanyák igényeit. Fontos számára, hogy az emberre, mint teljes egységre tekint. Munkájában alapvető, hogy a test jelzéseit, problémáit szükség esetén a mögöttes tartalom feltárásával, a lélek üzeneteinek felismerésével végzi. Szabadidejében cserkészcsapatot vezet, melyet többed magával alapított és aminek már több, mint 150 gyermek a tagja, valamint a helyi református gyülekezetben presbiterként szolgál.
Keresztes Ilona
szerkesztő, műsorvezető
1998 óta dolgozik a Magyar Rádióban, a Vendég a háznál felelős szerkesztő-műsorvezetője. 2012-ben Fiatalok az Élet Szolgálatában (FÉSZ) néven egy fiatalokból álló közösséget hozott létre, amely az élet védelme mellett köteleződött el. Céljuk, hogy fiatalok számára átadják az ismereteket az ember fogantatásáról, méhen belüli fejlődéséről, a születésről, illetve az ezeket körülvevő nehézségekről, elvárásokról és kihívásokról. Nagycsaládban nevelkedett, férjével, Mohay Tamással szintén nagycsaládot alapítottak, négy felnőtt fiú büszke édesanyja "A legfontosabb, hogy a szeretet valódi és feltétel nélküli legyen, amit a gyerekek felé közvetítünk. Az egyéb ügyetlenségek emellett elenyésznek."
Makó Judit
kommunikációs szakember, lelki gondozó, life coach, korábban a PR szakmában tevékenykedett
Gyermekei születésével párhuzamosan folyamatosan képezte magát, és több veszprémi női közösség elindításában, működtetésében aktív szerepet vállalt. Ma life coachként a női szerepekről, lelki egészséget érintő témákról (pl. időgazdálkodás, a kapcsolatainkban megélt kommunikáció) tart előadásokat, miközben személyesen kísér nőket és anyákat életszakasz-váltásaikban, amit személyes példaadással hitelesít. 2019 májusában mentorként bizonyított: az általa felkészített fiúcsapat országos első helyen végzett a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó versenyén. Példamutató személyiség - több diplomás, több nyelven beszél, a Francia Becsületrend kitüntetettje. Férjével öt közös gyermeket nevelnek Veszprémben, a legkisebbek egy ikerpár. Magáról a következőket vallja: "Nő, feleség, anya, coach. Létezem. Szeretek és szeretve vagyok. Dolgozom. Család és hivatás. Sok öröm. Is-is."
Mikus Katalin
védőnő
A Budapest VIII. kerületében található Százados negyed védőnőjeként egyedülálló módon támogatja, bátorítja, erősíti meg az édesanyákat, leendő édesanyákat. Tanácsai korrektek, kézzelfoghatóak. Bátorítja az anyukákat, hogy keressenek közösséget, kilépve a magányból. Elérhető, válaszol a kérdésekre. Számtalan édesanya önbizalma megerősödött, egy-egy nehéz időszakon túllendült a segítségével.
Rábaközi Rita
zeneterapeuta, énekművész, ének-zene tanár, Ringató foglalkozásvezető
2015-ben csatlakozott a Te Hangodat Ismerem Alapítvány PIC osztályokon végzett munkájához és elindította a programot a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. A koraszülött osztályon zeneterápiával segíti a szülők és koraszülött babák kapcsolatát, ha lehetőség van rá, tovább kísérve őket a kisgyermekkortól az óvodás koron át egészen az iskolás kor végéig. Továbbá idős szívbetegeknek, autista gyermekeknek, kómában lévő és kómából visszatért gyerekeknek/kamaszoknak tart terápiás foglalkozásokat. Vallja, hogy az "értékes zene" a testi-lelki harmónia egyik alapja, mely segít egyensúlyban tartani bennünket ebben a rohanó, anyagias világban.
Roszík Ágnes
gyermekvédelmi szakember, intézményvezető, az Átmeneti Gondozást Ellátók Országos Érdekvédelmi Szervezetének elnöke
Férje, Roszík Gábor evangélikus lelkész huszonnyolc évvel ezelőtt alapította a Tessedik Sámuel Alapítványt, ami az ország első, civil fenntartású anyaotthonát működtette. Ennek és az azóta szeretetszolgálattá "nőtt" intézménynek vezetője Ágnes. Az alapítvány célja ma is ugyanaz: minden segítséget megadni a nehéz helyzetben élő családoknak a stabilitás és önállóság,és a lelki egészség érdekében. Ágnes a Magyarországi Evangélikus Egyház által fenntartott Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat munkáját kibővítve, jelenleg egy sajátos, egyházi, gyülekezeti alapon működő nevelőszülői hálózat elindításán is dolgozik. Meggyőződése, hogy a gyülekezet szerepe a nevelt gyermek életében kulcsfontosságú, hiszen a kamaszkor elején felmerülő problémákban nagy segítséget nyújthat a keresztény értékrend, a klasszikus nagycsaládot idéző közösség pedig igazi támasz a nevelőszülőnek és a gyermeknek.
Somodi Dorottya
egyéni vállalkozó, Minden Babának jár kampány megálmodója
Két másik kreatív édesanyával hívta életre a mára több mint 1500 szétosztott segélycsomagot eredményező kezdeményezést. A cél, hogy segítsék a nélkülöző babák életét. Ehhez összegyűjtik a csecsemők számára nélkülözhetetlen kellékeket (rágóka, cumi, pelenka) civilek segítségével. Mindenki maga dönti el, mit tesz a csomagba, ezután azok a gyűjtőpontokra kerülnek, majd a Baptista Szeretetszolgálat segítségével jutnak el a rászorulókhoz. A kampányt szeptember végén újra megnyitják, és reményeik szerint, akkor már alapítványi formában tudnak tovább segíteni a családokon.
Szám Katalin
főszerkesztő - Képmás magazin
15 éve a Képmás Magazin főszerkesztője. Munkássága alatt a Képmás Magazin a médiában elterjedt általános trendekkel szemben, az "igaz" értékekre hívja fel olvasói figyelmét. Felfigyelt arra a lehetőségre hogy a Képmás nem csak egy kommunikációs csatorna, hanem egy közösség, amelynek fókuszában a család, az európai értékek állnak, és amelynek ereje és lehetősége is van véleményének érvényesítésére. A tartalmakat úgy állítja össze, hogy a Képmás egyfajta hídként, összekösse az embereket és felekezeteket, de összekötő kapocs legyen a tudomány, a művészetek és a hétköznapi élet között is. A 13 éves Média a Családért-díj alapítója és az Alapítvány elnöke volt, amellyel nemcsak a közönségre, hanem a médiára is tudott hatni.


Házaspár jelöltek voltak 2019-ben:

Bittsánszky János és Bittsánszky Sári
János nyugdíjas kertészmérnök, Sári a katolikus egyházban családreferens
Sári és János hozták el Magyarországra 25 évvel ezelőtt az Antióchia lelkiségi mozgalmat, mely mára országos kiterjedésű mozgalommá alakult. Célja a fiatalok, a 16-25 év közötti korosztály összefogása, Krisztust szerető közösségben, ahol egymás megismerése és elfogadása által a fiatalok hitben és barátságokban megerősödve stabil közösséget találhatnak. Kezdetben ők ketten, vezető házaspárként gyerekeikkel együtt szervezték a mozgalmat, azóta számos házaspárt képeztek ki, akik a helyi közösségek vezetői lettek. Ma Budapest több templomában, és szinte az összes nagyobb vidéki városban működik Antióchia közösség.
Bíró Csaba és Láposi Gabriella
Csaba bronzműves, Gabriella szobrász
A házaspár eleink mintakincséből származó bronzkollekciókat készít, középkori rendezvényeken együtt mutatják be a korabeli öntészeti eljárásokat. Gabriella egyik nevezetes alkotása a székesfehérvári Országzászló és Trianon Emlékműbe épített országpallos, melyet férjével együtt formáltak és öntöttek bronzba. Csaba több nemzetközi és hazai kísérleti régészeti konferencián tartott előadásokat. Eddigi legjelentősebb munkájuk a törteli hun üst újraalkotása. Gabriella néhány hónapja Női Kört hozott létre, amelynek célja egy az őszinteségen alapuló nőiséget, anyaságot támogató közösség megélése, valamint a 3Falu Bandában zenél legnagyobb fiával. Négy gyermek boldog szülei, szívügyük, hogy az általuk is létrehozott Csillaghúr Tanulócsoportból kinőjön egy olyan iskola, melynek főbb célkitűzései, hogy a gyermekek megtanulják az erőszakmentes kommunikációt, szabadon, kreatívan és családjaik, támogató közösségük megtartó körében bontakoztathassák ki képességeiket.
Csikós Tamás és Csikós Éva
a FrigyreFel! Jegyeskurzus koordinátorai
2013 óta vezetik a 11. kerületi Szent Imre Plébánián a FrigyreFel! Jegyeskurzust, amely a katolikus egyházi esküvőre és szentségi házasságra készíti fel a jegyespárokat. A szolgálatban velük együtt 30 elkötelezett házaspár vesz részt, akik munkáját vezetik, koordinálják. Az évek során több, mint 600 jegyespárnak volt már lehetőségük példát és reményt adni arra, hogy nekik is sikerülhet a “Boldogan éltek, míg meg nem haltak”, ha tudatosan építik a kapcsolatukat, jó döntéseket hoznak minden nap és befogadják Istent a házasságukba és életükbe. 12 éve házasok, három gyermekük van.
Csuzi Szabolcs és Csuziné Szőnyi Anikó
a négy gyermekes házaspár kézműves almatermékeket állít elő és forgalmaz családi vállalkozásban
Működtetik a több generációs Csúzi Családi Pincészetet, a Monori Pincefalu közösségének aktív tagjai. Hozzájárulnak a helyi értékek megőrzéséhez, a hagyományok ápolásához, a természet-közeli gazdálkodás fenntartásához. Almatermékeikkel több díjat is nyertek (pl. Magyar Kézműves Remek díj). Csuziné Szőnyi Anikó az egyik helyi általános iskola angol tanára, míg Csuzi Szabolcs a Monor Nagytemplomi Református Gyülekezet presbitériumának tagja és önkormányzati képviselőként is tevékenykedik.
Himberger István és Himbergerné Kaszap Katalin
a Nagycsaládosok Kőbányai Szent László Egyesülete alapítói,
1994-től csaknem negyedszázadon át vezetői, működtetői, közösségi programok, nagycsaládos és hittanos táborok, családakadémiák, jótékonysági akciók százainak szervezői, lebonyolítói. Kaszap Katalin évekig a NOE titkárságát is vezette, 2015-ben elsőként vehette át a NOE Hűség díjat. A nagycsaládos programok megvalósításában szintén aktívan résztvevő férjével, Istvánnal három lányt neveltek fel, tizedik unokájuk születését várják.
Istenes Bence és Csobot Adél
műsorvezetők, a fiatal generáció példaképei
Vidám, lendületes szülőkként bizonyítják be, hogy lehet egyszerre sikeres karriert és harmonikus családot építeni. Példát és egyben segítséget nyújtanak azoknak a kalandvágyó fiataloknak, akik az életük egy szakaszát tapasztalatszerzési és tanulási célból, külföldön szeretnék tölteni, és azt gondolják, hogy ez megvalósíthatatlan. A négytagú család kétlaki életét social media oldalaikon több mint egymillióan követik, akik nekik köszönhetően láthatják, hogy a fiatalon történő gyermekvállalás, és a külföldi szerencsét próbálás egymást nem kizáró tényezők, sőt, előbbi csak színesebbé teszi utóbbit.
Kézi László és Kézi Lászlóné
gyermeknevelők, mérnök-tanár házaspár
Kézi László már a 1980-as években nevelő volt a "Münnich Ferenc" ma Cseppkő Gyermekotthonban, ahol feleségével, úttörőként egyengették az első családi csoport útját. "Mint az igazi" címmel dokumentumfilm is készült róluk. Szívükön viselik a gyermekotthonokban felnőtt fiatalok sorsát, arra keresik a választ, hogyan lehetne rajtuk segíteni abban, hogy VEGYÉK KEZÜKBE AZ ÉLETÜKET. Otthon négy gyermeket neveltek, akik közül egy állami gondoskodásból - éppen az első családi csoportból érkezett. Velük együtt több mint száz gyermek "szülei". Részt vettek a NENESZ Egyesület létrehozásában is, amely a Magyarországon és a határon túl élő hátrányos helyzetű gyermekek, és fiatal felnőttek esélyegyenlőségének megteremtését támogatja.
Orbán Péter és Lévai Zsuzsa
gyógypedagógus, tanár - orvos
A házaspár öt gyermek felnevelése mellett több példaértékű társadalmi innovációval foglalkozik. 35 éve házasok. Zsuzsa 1983-ban a SOTE harmadéves medikájaként megtagadta a honvédelmi ismeretek tantárgy lőgyakorlatát: „Gyógyítani szeretnék, nem lőni!” 1984 őszén a gyógypedagógus Péter sorkatonai behívót kapott, s polgári szolgálatot kért. Két hónapja voltak házasok, amikor 1985. februárban 34 hónapra bebörtönözték. Tudták, hogy vállalásukat csak életük hátralévő évtizedei hitelesíthetik! Péter megszervezte a Fecskepalota üdülőt a Vértesben: 26 év, 35.000 fogyatékos, egészségkárosodott ember közösségi rekreációja. Emellett három évtizede hiánypótló nonprofit szolgáltatások a rekreáció, lakhatás, foglalkoztatáspolitika területein. Egy amerikai (Ashoka Found, USA 1995) és egy európai (Világgazdasági Fórum, Davos 2007) díj a sikeres társadalmi innovációkért. Zsuzsa bátorítása: „Csináld, hisz az ÉLET aközben múlik el, míg készülünk rá…”. Ma Zsuzsa Magyarország legfiatalosabb rezidense: háziorvosi szakvizsgára készül, hogy amíg csak teheti, orvosként is szolgálhassa a betegek gyógyulását.
Popovics Béla és Palojtay Márta
Márta civil vezető, Béla pedagógus, Magyar Örökség-díjas helytörténész
Négy gyermekük van, Márta 23 évvel ezelőtt Budapestről költözött Kárpátaljára. Az ő nevükhöz fűződik a "Család és Élet Kárpátalján" civil szervezet létrehozása, működtetése, valamint a szervezet keretein belül a közösségszervezés, közösségfejlesztés. A szervezet célja a családok holisztikus szemléletű segítése: testi, pszichológiai, lelki, anyagi szinten támogatást nyújtani, közben a társadalomba való beilleszkedést segíteni - nemzetiségtől és vallástól függetlenül mindenkinek. A házaspár a munkácsi magyar közösség motorja. Márta az abortuszon átesett nők lelki gondozását vállalta a római katolikus egyházzal karöltve, és több más közösségi fórumot teremt, férje pedagógus, művelődéstörténész, cserkészvezető, honismereti túrák szervezője, évtizedek óta kutatja Kárpátalja helytörténetét.
Szászi Balázs és Szásziné Fehérváry Anikó
Balázs családterapeuta, szupervízor, tréner, Anikó mentálhigiénés szakember, családterapeuta, tréner
Balázs és Anikó munkájukat a délkeleti régió családjai, közösségei egymást támogató hálózatának szervezésével kezdték. Húsz éve alapították a Remény Háza Kapcsolati Műhelyt, hogy vidéken is kapjanak a bajba jutott párok, családok szakszerű figyelmet, amivel átlendülhetnek a nehéz időszakokon. Mint mondják: ami kapcsolatban sérül, kapcsolatban gyógyul. Vállvetve, érzékeny ráhangolódással keresik a változások hozta krízisekben az értést, a sérült kötődés fájdalmának enyhítését, a kapcsolat éltető újraszervezését. Vallják és élik: gyengédséggel, humorral, nyílt, bátor jelenléttel épül a kapcsolat. A családterapeuta házaspár szerint a hűség a legnagyobb kaland, extrém sport, magunkra és egymásra ismerés lehetősége és a gyógyulás tere. Munkájukhoz forrás a hitük, családjuk, közösségük.
Varga Károly és Varga Erika
tanár házaspár, Erika magyar-történelem-hittan, Károly matematika-hittan szakos
Családjuk – hét lányuk, és hat unokájuk – a legfontosabb számukra, de emellett aktív közösségi és lelki életet élnek. Házasságuk elején a Szent Imre templom fiataljaiból ifjúsági csoportot alakítottak és vezettek, akik jó családokban élnek. Albertfalván éltek 5 évig, ahol családcsoportot alapítottak és vezettek. A Don Bosco Katolikus Általános Iskola alapításában is aktívak voltak. Budaörsre költözésük után 10 éven keresztül nagy létszámú házaspáros előadássorozatot szerveztek: mely által épült az egész közösség. A budaörsi Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola alapítói között vannak. Emellett részt vettek a Párkapocs Egyesület létrehozásában Budaörsön, mely jegyes oktatással, valamint házaspárokkal foglalkozik. A jegyesek felkészítésében 15 éve részt vesznek. Alapító tagjai, majd hat évig elnökei a Családakadémiának is, mely családpasztorációs tevékenységet végez. A schönstatti lelkiségből forrásozva családnapokat, előadásokat tartanak országhatárainkon belül és kívül.

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!