Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
EN
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.


Naptár

Támogatások családtervezéshez

A gyermekek után járó állami juttatásokról, támogatásokról, feltételekről részletes tájékoztatást a Magyar Államkincstár honlapján találnak: ezen a linken.

1. CSOK és CSOK-kölcsön

  • A CSOK-ot (családi otthonteremtési kedvezmény) a meglévő gyermekeik után házastársak, élettársak és egyedülálló szülők, életkoruktól függetlenül igényelhetik lakás építésére, vásárlására vagy bővítésére.

Előre vállalt gyermek után is igénybe vehetik a házaspárok, akik közül legalább az egyik félnek 40 év alattinak kell lennie.

A CSOK iránti kérelmet – a Magyar Államkincstárral szerződést kötő – hitelintézethez (kereskedelmi bankok, jelzáloghitel intézetek, takarékszövetkezetek) lehet benyújtani.

http://csalad.hu/kategoria/csok-kolcson

  • A CSOK mellé felvehető, legfeljebb 3 százalék kamatozású CSOK-kölcsönt már használt lakásra, házra is fel lehet venni. Két gyermek után 10 millió forintos, három vagy több gyermek esetén 15 millió forintos kölcsönt igényelhetnek a családok. Emellett megszűnik a használt lakásokra felvehető CSOK-ra vonatkozó 35 millió forintos értékhatár.

A banki konstrukciók és a kölcsön kockázataival kapcsolatban tájékozódhatnak, illetve díjmentesen tanácsot és segítséget kérhetnek a money.hu oldalon. Olyan kérdésekre is választ találnak az oldalon, hogy mi történik extrém helyzetekben pl. válás, halál, hátralékos fizetés stb. esetén. https://www.money.hu/csok


2. Babaváró támogatás

  • Minden házaspár, ahol a feleség 18 és 40 év közötti, és legalább egyikük 3 év biztosítási jogviszonnyal rendelkezik (a hallgatói jogviszony is annak számít), maximum 10 millió Ft kamatmentes, szabad felhasználású kölcsönt igényelhet a bankfiókokban.

http://csalad.hu/cikk/babavaro-tamogatas

A banki konstrukciók és a kölcsön kockázataival kapcsolatban tájékozódhatnak, illetve díjmentesen tanácsot és segítséget kérhetnek a money.hu oldalon. Olyan kérdésekre is választ találnak az oldalon, hogy mi történik extrém helyzetekben pl. válás, halál, hátralékos fizetés stb. esetén.

https://www.money.hu/babavaro-hitel


3. Jelzáloghitelekhez nyújtott támogatás

  • 2019. július 1-jét követően megszületett második gyermek után 1 millió forinttal, a július 1-je után született harmadik gyermek után 4 millió forinttal lehet kevesebb a családok jelzáloghitel-tartozása (és minden további gyermek születésekor újabb 1-1 millió forintot vállal át az állam).
    Az igénylés már a várandósság 12. hete után benyújtható.

http://csalad.hu/cikk/jelzaloghitel-elengedes


4. Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

  • 2019. július 1-je után a három- vagy több gyermekes családok legalább 7 üléses új személygépkocsi vásárlásához 2,5 millió forint (de legfeljebb a vételár 50%-ának megfelelő) támogatást igényelhetnek a Magyar Államkincstártól.

http://csalad.hu/cikk/utmutato-a-nagycsaladosok-autovasarlasi-tamogatasarol


5. Négy- vagy többgyermekes anyák SZJA-mentessége

  • 2020. január 1-jétől minden anya, aki jelenleg legalább 4 gyermeket nevel, vagy élete során 4 vagy több gyermeket saját háztartásában felnevelt, élete végéig mentesül a 15%-os személyi jövedelemadó megfizetése alól. Az adómentesség a keresőtevékenységből származó jövedelemre vonatkozik. Párhuzamosan vehetik igénybe januártól a családi adókedvezményt és a négygyermekes anyáknak járó személyi jövedelemadó-mentességet az érintett családok.

http://csalad.hu/kategoria/5-negy-vagy-tobbgyermekes-anyak-szja-mentessege


6. Nagyszülői GYED

  • 2020. január 1-jétől azok a nagyszülők, akik még nem mentek nyugdíjba, igényelhetik a GYED-et (gyermekgondozási díj), ha a dolgozó szülő(k) helyett vállalják, hogy az unokákat ők gondozzák, nevelik. A GYED-en lévő nagyszülő csak otthonról folytathat keresőtevékenységet. A nagyszülői GYED beleszámít a szolgálati időbe, egyszerre csak az egyik nagyszülő veheti igénybe, de akár több unoka után is felvehető a juttatás.

http://csalad.hu/kategoria/7-nagyszuloi-gyed-bevezetese

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!